Nové iPady Pro by mohly být extrémně tenké, navíc s displejem typu OLED

5
Nové iPady Pro by mohly být extrémně tenké, navíc s displejem typu OLED
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Dorazit by měly ve velikostech 11" a 13"
  • Tloušťka většího modelu by mohla činit pouhých 5 mm

Loňský rok byl z hlediska představení nových produktů s logem nakousnutého jablka rozhodně výjimečný. Nejen z toho důvodu, že Apple uvedl chytré brýle Apple Vision Pro (jejichž prodej odstartoval až v únoru letošního roku a na veletrhu MWC 2024 jsme mohli zahlédnout několik nadšených uživatelů, kteří brýle téměř nesundávali z hlavy), ale také tím, že jsme se nedočkali žádného nového iPadu. Na letošek by tak mělo připadnout odhalení hned několika, čehož bychom se podle macrumors.com měli dočkat již v tomto měsíci. Zároveň se údajně máme připravit na největší designovou proměnu od roku 2018.

V březnu bychom tak měli být svědky představení dvojice nových iPadů Pro o velikosti 11" a 13", alespoň dle uniklých náčrtů. Ty se zpravidla dostanou mezi veřejnost kvůli tomu, že je potřebují výrobci pouzder, případně dalšího příslušenství, aby mohli být adekvátně připraveni na odhalení nových produktů. Níže si můžete porovnat rozměry současné a nadcházející generace iPadů Pro. Budeme-li vycházet z těchto údajů, dočkáme se především výrazného ztenčení obou modelů, a to o 0,8 milimetrů u 11" verze a 1,4 mm u 13" varianty. Nové iPady Pro tak budou skutečně velmi tenké, což snad nebude mít negativní dopad na jejich odolnost vůči prohnutí či jinému druhu poškození.

  • 11" iPad Pro‌ (2022) – 247,6 × 178,5 × 5,9 mm
  • Očekávané rozměry chystaného 11" iPadu Pro‌ – 249,7 × 177,5 × 5,1 mm
  • 12,9" iPad Pro‌ (2022) – 280,6 × 214,9 × 6,4 mm
  • Očekávané rozměry chystaného 13" ‌iPadu Pro‌ – 281,5 × 215,5 × 5,0 mm

Další velkou změnou má být ale také nasazení OLED panelů, které jsou oblíbené pro špičkové podání černé, HDR, líbivé (saturovanější) barevní podání a další přednosti. Doposud si Apple OLED panely šetřil pro iPhony a Apple Watch, nové iPady Pro by se tak měly stát první „větší“ elektronikou cupertinského výrobce využívající OLED panely.

Z další výbavy lze podle všeho očekávat nasazení 3nm čipsetů M3, tedy vyššího výkonu a lepší energetické efektivity. Diskutuje se údajně rovněž o implementaci nabíjení MagSafe.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Si pamatuju jak začali s tím aktuálním designem a byla aféra s ohnutými iPady Pro už z krabičky.
Martin Jerabek
Martin Jerabek
K čemu 5mm 😂 aby se to dalo ohnout 😂
Ben Ben
Ben Ben
Tak já mám rád tenké tablety a mobily ale někde nějaké hranice by měly být. Zbytečný.
Ale OLED vítám...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze