Notebook prošpikovaný umělou inteligencí, to je nový Honor MagicBook Pro 16

Notebook prošpikovaný umělou inteligencí, to je nový Honor MagicBook Pro 16
Fotografie: Honor
  • Honor MagicBook Pro 16 pohání procesor Intel Core Ultra 7 155H
  • Díky AI zjednodušuje sdílení dat ze smartphonu, nebo sumarizaci textů
  • S grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 40 Series Laptop se prosadí i jako herní notebook

Kromě tabletu Honor Pad 9 a špičkového Honoru Magic6 Pro představila společnost Honor i nový notebook s označením MagicBook Pro 16. Nutno podotknout, že Honor nám již delší dobu žádný notebook neukázal, nový přírůstek je přitom zajímavý snad ve všech ohledech, mimo jiné i tím, že je poháněn umělou inteligencí, která má usnadnit každodenní život.

AI je AI

Umělá inteligence je trendem posledních několika málo let, o to intenzivnější snahu o její implementaci u většiny výrobců vidíme. Nejinak je tomu i u nového notebooku MagicBook Pro 16, kdy Honor v úzké spolupráci se společností Microsoft nasadil řešení umělé inteligence, které má zpříjemnit běžné používání – využívá k tomu Azure Speech Services.

„Naším závazkem ve společnosti HONOR je využívat otevřenou spolupráci s partnery v oboru, abychom vytvořili stále se rozvíjející ekosystém. Jsme přesvědčeni, že kolaborativní synergie dokáže proměnit celý náš obor, a to zejména v éře umělé inteligence. S využitím kolektivních znalostí největších hráčů v oboru chceme vyrábět výjimečné produkty a nabízet bezkonkurenční zážitky uživatelům na celém světě,“ uvedl George Zhao, generální ředitel společnosti Honor.

V důsledku dlouholeté spolupráce s firmou Intel dokáže Honor využít výhody nových procesorů Intel Core Ultra. „Díky pokročilému výkonu a efektivní spotřebě otevírá procesor Intel Core Ultra dveře do nové éry AI PC se třemi enginy pro AI: CPU, GPU a nové NPU. Spolu se značkou Honor tak odemykáme nekonečné množství funkcí poháněných AI od produktivity přes tvorbu obsahu po hraní her a ještě mnoho dalšího, přičemž dále zvyšujeme laťku z hlediska designu systémů,“ uvedl David Feng, viceprezident skupiny pro klientské výpočetní systémy a generální manažer pro klientské segmenty ve společnosti Intel.

V praxi to bude vypadat tak, že nový notebook od Honoru s AI výrazně usnadní interakci mezi smartphonem a notebookem. Už nyní je možné přímo z notebooku odpovídat na textové zprávy, ovšem díky nasazení AI se tento proces párování zjednoduší. AI usnadní vyhledávání obrázků, zajistí rychlou sumarizaci dokumentů nebo pomůže s titulkováním. Pro Honor bude rok 2024 rokem umělé inteligence napříč jeho zařízeními, což dokazuje i systém MagicOS 8.0. Notebook v tomto případě stojí v centru celého systému pojmenovaného MagicRing, který umožňuje synchronizaci, sdílení notifikací a spolupráci na úlohách mezi různými přístroji v podobě jednotného zážitku. MagicRing hladce integruje až osm funkcí propojení, jako je tethering, propojení obrazovky, propojení vstupů, propojení souborů, propojení hovorů, propojení notifikací, propojení kamery a propojení aplikací, aby uživatelé mohli pracovat bez přerušování i v případě multitaskingu.

A co je uvnitř?

Umělá inteligence nestačí, proto Honor osadil MagicBook Pro 16 procesorem Intel Core Ultra 7 155H a grafickou kartu NVIDIA GeForce RTX 4060. Pro maximalizaci výkonu nabízí systém Turbo X na bázi AI, který umožňuje snadno aktivovat vysoce výkonný režim 140 W, a využít tak výkon procesoru naplno, minimalizovat latenci a přinést vysokou grafickou kvalitu.

Jak už název napovídá, těšit se můžete na 16" úhlopříčku s rozlišením 3 072 × 1 920 pixelů, 100% pokrytím DCI-P3, a 100% podporou pro široký gamut sRGB, obnovovací frekvence displeje činí až 165 Hz, v běžném režimu si ji však MagicBook Pro 16 reguluje sám. Honor MagicBook Pro 16 má také certifikaci TÜV Rheinland pro nízkou hladinu modrého světla (hardwarové řešení) a certifikaci TÜV Rheinland pro obrazovky bez blikání. Osazen je rovněž hned šesticí reproduktorů.

Notebook potěší kovovým zpracováním, i přes velkou úhlopříčku zaujme hmotností 1,86 kg a tloušťkou 17,9 mm. Globální dostupnost je plánována na druhé čtvrtletí roku 2024, k dispozici bude v bílé a fialové variantě za prozatím nespecifikovanou cenu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze