Prohlédli jsme si Honor MagicBook Pro 16, ultimátní notebook s AI

1
Prohlédli jsme si Honor MagicBook Pro 16, ultimátní notebook s AI
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Honor MagicBook Pro 16 zaujme kvalitním displejem i výkonným procesorem
  • Hlavní devízou bude AI, která bude usnadňovat každodenní práci

Honor MagicBook Pro 16 jsme vám představili v samostatném preview, na veletrhu MWC jsme se však na něj mohli i reálně podívat, a tak vás neochudíme o naše dojmy. Honor MagicBook Pro 16 se bude řadit mezi výkonné stroje, výkonnému procesoru a GPU bude navíc asistovat umělá inteligence, která bude mít za úkol pomáhat s každodenními potřebami.

Honor MagicBook Pro 16

Honor se rozhodl připravit notebook ideální pro práci, těšit se můžete na 16" úhlopříčku s rozlišením 3 072 × 1 920 pixelů, 100% pokrytím DCI-P3 a 100% podporou pro široký gamut sRGB, obnovovací frekvence displeje činí až 165 Hz, v běžném režimu si ji však MagicBook Pro 16 reguluje sám. Displej nabízí svítivost 500 nitů a podporuje HDR.

Hlavní výhodou notebooku však bude nasazení AI. V praxi to bude vypadat tak, že MagicBook Pro 16 výrazně usnadní interakci mezi smartphonem a notebookem. AI ulehčí vyhledávání obrázků, zajistí rychlou sumarizaci dokumentů nebo pomůže s titulkováním. Notebook v tomto případě stojí v centru celého systému pojmenovaného MagicRing, který umožňuje synchronizaci, sdílení notifikací a spolupráci na úlohách mezi různými přístroji. MagicRing hladce integruje až osm funkcí propojení, jako je tethering, propojení obrazovky, propojení vstupů, propojení souborů, hovorů, notifikací, kamery a aplikací, aby uživatelé mohli pracovat bez přerušování i v případě multitaskingu.

O výkon se bude starat procesor Intel Core Ultra 7 155H, přítomna je i grafická karta NVIDIA GeForce RTX 40 Series Laptop. Notebook nabídne 32GB RAM a 1TB úložiště. Potěší i nasazení hned 6 reproduktorů. Energii bude dodávat baterie s kapacitou 75 Wh, dle slov výrobce se můžete těšit až na 10hodinovou výdrž. O dostupnosti ani ceně prozatím informace nemáme.