Nokia X a milion předobjednávek v Číně? Nejspíše ne (aktualizováno)

35

Nokia X vzbuzovala náležitý rozruch od prvního dne, kdy byla oficiálně představena. Není ani divu, spekulace dob dávno minulých se staly realitou a Nokia „uvolila“ vyrobit telefon s operačním systémem Android. Zákazníky, zdá se, kombinace Androidu a Nokie zaujala také, v Číně bylo zákazníky vytvořeno více než milion předobjednávek. Jak se ale ukázalo, nejde o skutečné objednávky, zákazníci si pouze registrovali svoji e-mailovou adresu pro doručení dalších podrobností o začínajícím prodeji.

Aktualizováno 17. 3. 2014

Původní informace o milionu předobjednávek jsou, jak se nově ukázalo, zavádějící. Zahraniční servery totiž upozornily na to, že objednávky se realizovaly prostřednictvím serveru JD.com, který pro dokončení dané předobjednávky nepožadoval žádné další osobní informace. Jde tedy pouze o nezávazné objednávky, které se vztahují k e-mailové adrese. I tak je ale počet takových předobjednávek přinejmenším překvapením. I pro to ale existuje jednoduché vysvětlení. Ti, co si Nokii X (i když jen nezávazně) předobjednají, mají šanci vyhrát Nokii zdarma. Je tedy pravděpodobné, že ve výsledku se z milionu neověřených předobjednávek stane „jen“ pár stovek/tisíc skutečných objednávek.

Nepřehlédněte:

Původní informace z 16. 3. 2014

Nokia X
Nokia X v Číně slaví milion předobjednávek

Historicky první zástupce Nokie s operačním systémem Android, model X, který byl představen na letošním MWC, slaví velké úspěchy. Je tomu pár dní, co se začala prodávat v Indii a Malajsii, teď navíc z Číny přišly informace, že si zákazníci předobjednali již 1 milion kusů. Tento fakt potvrdilo čínské zastoupení Nokie na svém Weibo účtu. Nokia X se v Číně dostane do prodeje 25. března, lze tedy předpokládat, že množství předobjednávek ještě poroste.

Nokia X na oficiálních snímcích

Tohoto úctyhodného čísla dosáhla opravdu velice rychle (konkrétně za 4 dny), lze tedy předpokládat, že se model X od Nokie stane jedním z dalších bestsellerů. Nokia X se přitom ani nedostane na obrovské trhy, jakými jsou Jižní Korea, Japonsko a Severní Amerika.

Nokia X na MWC 2014

Připomeneme, že Nokia X nabídne 4palcový displej s rozlišením 800 × 480 pixelů, 3Mpx fotoaparát a dvoujádrový procesor s taktem 1 GHz. O dostatečnou výdrž by se měla postarat baterie s kapacitou 1 500 mAh. Podrobné první dojmy jsme pro vás připravili v tomto článku.

Technické parametry Nokia X

Kompletní specifikace
Konstrukce115,5 × 63 × 10,4 mm, 128,7 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 592 × 1 536), , video: 864 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Play MSM8225, CPU: 2×1 GHz, GPU: Adreno 203
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémproprietální
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:06 hodin
Dostupnostduben 2014, 3 290 Kč

Zdroje: talkandroid.com, gsmarena.com, phonearena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Štěpán Vejvoda
Štěpán Vejvoda
Lidi já to nechápu sakra to vám hrabe? Nehejtujte všichni jiné systémy od čeho by jich bylo víc kdyby nebyly odlišné a každému vyhovuje něco jiného... Taky když máte radši kebab než pizzu tak si koupíte kebab a nekřičíte že je pizza na píču protože tam nini chilli omáčka sakra vzpamatujte se! To že se ten systém nelíbí vám neznamená že se nelíbí jinejm lidem... Abyste si nemysleli že jsem MS fanboy tak používám Android a mám rád všechny platformy tak se laskavě vykašlete v čem jsou systémy lepší atd. Oni maj stejný funkce, ale každej je dělá jinak. Je to prostě jiný kafe a vy to musite vyzkoušet zjistit co je pro vás nejlepší a zavřít hubu!!
Pf
Jo, to je dobra zprava pro Microsoft a jeho sluzby - OneDrive, Bing a spol. Ja si stejne myslim, ze to byl zamer

A ted tu nezapomente hlavne pindat a brecet kdy bude Lumia s Androidem (poradim Vam, ze nikdy)a ze MS jeste Nokii nekoupil a ta tomu zlemu, prohlinelemu MS muskodi a msti se jak muze. A dava mu "oztravene pilulky" v podobe Nokii X :-D

A jestepro Vase info Nokia nebude moct od Dubna 2014 delat lefony do roku 2020, a na 95 % ji MS ma koupenou.
Cili tim jsem uhasil flame tak na 50 postu od MS hateru a fanatickych obdivovatelu Androidu.
Jiří Hronek
Jiří Hronek
No na konkurenčním webu ( Smartmania ) jsem četl, že je to nezávazná předobjednávka, kde člověku stačí vyplnit pouze mail. Většina čínanu si tuto nokii objednala hlavně kvůli možnosti vyhrát telefon zadarmo. Tuto akci nepořádá nokia,ale nějaký místní prodejce. Tady o tom není ani zmínka a bere se ten milion jako faktický úspěch Nokie ( ne prodejce, popřípadě prodejní akce). Tak nevím kde je pravda, nezjištoval jsem to. Oba weby mám rád a většinou jsou se shodnými informacemi...
Smarter
Kde by dneska Nokia mohla byt kdyby pouzila An driv, misto toho nechvalne znameho WP. Takhle skonci jak Nokia tak WP.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze