Nokia se (ne)vrátí se smartphony příští rok (aktualizováno)

Když před dvěma let prodala Nokia svou mobilní divizi Microsoftu, byla součástí obchodu podmínka, že do čtvrtého čtvrtletí roku 2016 nebude vyrábět mobilní telefony. Spekuluje se, že značka příští rok vrátí. Sama společnost však spekulace vyvrací a telefony aktuálně neplánuje.

Aktualizováno 28. 4. 2015

Pokud jste se již těšili, že co nevidět dorazí nové telefony s logem Nokia, musíme vás zklamat. Dřívější informace totiž sama společnost Nokia zcela popřela a označila je za nepravdivé. Aby bylo v celé věci zcela jasno, dodala, že v současné době rozhodně neplánuje produkovat mobilní telefony.

Původní informace z 25. 4. 2015

Podle prezidenta Nokia China splní společnost sny mnoha fanoušků, kteří finskému výrobci vyčítali, že vsadil na Windows Phone a ne na Android. Smartphony s Androidem, se kterými chce Nokia znovu dobýt trh, budou pravděpodobně vyrobené v čínském S'-čchuanu, kam se má ostatně přesunout i Výzkumné a vývojové centrum Nokie. Nebudete to už ta pravá finská Nokia, jak jsme jí znali, ale zařadí se mezi ostatní čínské výrobce.

Nokia N1

TIP: Nokia koupila za 427 miliard korun Alcatel-Lucent

Stále platný zákaz výroby smartphonů s Androidem zatím Nokia obešla tak, že představila svůj vlastní tablet s Androidem, model N1, který vzbudil velkou pozornost a šel v Číně, kde se zatím prodával, doslova na dračku. V benchmarku Geekbench se však na počátku března objevilo i tajemné zařízení s názvem Nokia 1100, což by naznačovalo, že už testuje i své budoucí telefony.

Zdroje: politics.scdaily.cn, phonearena.com, pocketnow.com, company.nokia.com

Diskuze ke článku
David
Pochybuji že se tímhle Nokia zachrání přeci už to jenom nebude ta kvalitní finská značka :(
readytogo
Cinske vyvojove studio Copy&Paste
koPoo
Takže napiš Nokia a výroba in China. Nokia se zádi na pozici značek jako jsou THL a DoodgemPro zajímavost můj Blekous je Made in mexiko. A mam 9900 Made in Canada.

Gestern von meinem BlackBerry 10-smartphone
Romik
Nokia a android? Tak s tím ať jde Nokia někam a v té Číně může zůstat na dobro .! Sám mám Nokii,pořád se jich držím. Jsem na WP a tomuto systému fandím,aby se více prosadil. Androidu je všude na výběr dost. Snad to Nokia ještě přehodnotí. Jinak sbohem. Koupil jsem nyní Nokii Lumia 1020. Kupoval jsem jí proto,že mam svůj dojem kvality součástek. Foťák je v tomto mobilu excelentní. A dalo by se toho napsat mnoho. Do mobilů jsem vždy,alespoň si to myslím investoval dost. Ale letošní trend přepálených cen,mne donutil k zamyšlení vzít raději starší typ mobilu,ale pořád na slušné úrovni a hlavně za rozumný peníz. S ceny Samsungu,jsem v šoku. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze