Nokia a Microsoft představí Lumie a Windows Phone 8 už 5. září

2

Nokia a Microsoft světovým médiím rozeslali pozvánky na akci, která se bude konat na začátku září v New Yorku. Obě společnosti by na ní společně měli představit nové smartphony řady Lumia, a také novou verzi operačního systému Windows Phone 8.

Termín, kdy by se měla společná tisková konference Microsoftu a americké pobočky Nokie uskutečnit, byl stanoven na 5. září. Rozhodně to není jen tak náhodně vybrané datum. Nokia totiž ve stejný den doma ve Finsku zahajuje Nokia World. Nokia tedy vsází velké naděje právě do trhu v USA. Představování novinek by totiž mělo probíhat souběžně.

Pozvánka na akci Nokie a Microsoftu stylově vyvedená na domovské obrazovce Windows Phone

Americká tisková konference se bude konat v New Yorku 5. září od 9:30 ráno tamního času. Zatím není jisté, jaké telefony Nokia představí. Spekuluje se o zařízení s kódovým označením Nokia Phi. Tento nový smartphone by měl fungovat na nové verzi nového operačního sytému Windows Phone 8, který by měl přinést také již dlouho očekávanou podporu vícejádrových procesorů, HD displejů, paměťových karet, mobilního placení skrze NFC nebo podporu posílání souborů pomocí bezdrátové technologie Bluetooth. Hardwarová výbava této Nokie by měla být na dnešní dobu mírně nadprůměrná. Očekávat můžeme například 4,3 palcový displej a nebo dvoujádrový čipset Qualcomm Snapdragon S4. Zda můžeme očekávat i další nové telefony, prozatím zůstává tajemstvím. My budeme tiskovou konferenci sledovat a pokud to bude možné, opět vám nabídneme on-line přenos.

Tip: přečtěte si také článek - Eldar Murtazin: nová Nokia bude mít 4,7″ displej (aktualizováno)

Zdá se, že letošní podzim bude na mobilní novinky, které by se posléze měly na předvánočním trhu ucházet o vaši přízeň, opravdu více než nabitý. Poslední srpnový den totiž bude zahájen berlínský veletrh spotřební elektroniky IFA 2012, na kterém své očekávané novinky představí jihokorejský Samsung, japonské Sony a jistě také i někteří menší výrobci. Několik dní poté představí Nokia společně s Microsoftem nové přístroje s Windows Phone 8, a následně Apple 12. září světu konečně odhalí očekávaný iPhone šesté generace. V následujících týdnech se tedy tedy opravdu máme na co těšit.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Tomáš Kunst
Tempem, jakým Nokia uvádí svoje "novinky" na trh, stěží stihne předvánoční trh 2013...
Fre ddy
Až android odhalil, jak neschopné vedení Nokia měla a pořád mám blbé tušení, že se nic moc nezměnilo. Musela by totiž daleko rychleji reagovat na trhy, minimálně stejně rychle jako Asiati, jinak bude lepší se vrátit ke gumám..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze