Nerozhodný Samsung: Tizen možná zamíří mezi low-endy

4

Operační systém Tizen od Samsungu to nemá vůbec jednoduché. Sám výrobce totiž nemá jasno, co s ním. Zamířil do hodinek, chystal se do prvního telefonu, který se však možná nikdy nezačne prodávat. Nyní se vyrojily spekulace, že by systém mohl žít mezi levnými modely.

O systému Tizen jsme prvně slyšeli již koncem roku 2011. Od té doby uplynuly už bezmála tři roky a stále se nic moc neděje. Abychom ale Samsungu, který za systémem stojí, nekřivdili, dokázal jej nasadit do svých chytrých hodinek a ukázal první telefon – Samsung Z. Bohužel právě model Z se možná ani nedostane do prodeje. Vyvstává tak otázka, jaké úmysly se systémem Samsung má.

TIP! Tizen naživo na MWC: v hodinkách ano, ale v telefonu? (video)

Doposud jediný představený telefon s OS Tizen – Samsung Z

S poslední spekulací přišel server TizenExperts, který uvedl, že Samsung zamýšlí nasazení Tizenu do segmentu low-endových telefonů. Důvodem má být prudký nárůst prodejů levných telefonů od čínských výrobců, kterým by Samsung rád konkuroval. Systém Tizen by pro tyto účely mohl být vhodným, neboť není tak náročný jako Android. Například mu postačí jen 256 MB RAM. Zda se však spekulace potvrdí, je předčasné odhadovat. Stejně tak i nadále zůstává otázka, zda systém Tizen vůbec přežije.

Zdroje: pocketnow.com, tizenexperts.com

Diskuze ke článku
slunce.seno....
Se vemete, se nevemete, se vemete, se nevemete....
Samšit
hlavne ze narval do hodinek Tizen, zacne je prodavat a pak tizen zarizne. Fakt parada. A kde jsou ty slibene aplikace pro hodinky ? Dva nebo tri, aby se nereklo ?

Samsung uz nikdy.
Ondřej
Samšit. Tizen nikdo nezarezava proc by jinak chystal další hodinky s nim ?
Nedělej ukvapeny závěry jo
Není to tak lehké uvést nový systém
Roman
Pokud by byl Tizen stabilni a je tak malo narocny na hw jak rikaj, narvat to do 5" modelu se snp 800 da se prodavat za hezkou cenu s paradnim vykonem, pokud by tu cenu teda tamtung neze*ral jak umi moc dobre

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze