mobilenet.cz před 5 lety: Windows 95 na iPhonu a Nokia 6303

3

Server mobilenet.cz byl spuštěn již v roce 2005 a od té doby nám uplynulo už více než devět let. Rozhodli jsme se proto v našem seriálu zavzpomínat, co se dělo před několika lety v mobilním světě, případně přímo u nás na mobilenet.cz. Každých čtrnáct dní se ohlédneme o pět let zpět. V dnešním díle se tedy nacházíme na začátku letních prázdnin roku 2009.

Ve čtrnáctém díle našeho seriálu mobilenet.cz před pěti lety se dostáváme do roku 2009, konkrétně do období začátku letních prázdnin. Na následujících řádcích si v krátkosti připomene, co významného se tehdy dělo v mobilním světě a u nás na serveru. Mnohdy to je opravdu hodně zajímavé vzpomínání a rovněž důkaz toho, jak dynamické odvětví mobilních telekomunikací je.

Ztráta Nokie

I dnešní díl seriálu mobilenet.cz před pěti lety se bude věnovat Nokii. Před pěti lety jsme informovali o výsledcích finského výrobce za druhý kvartál 2009 a již tehdy jsme byli svědky sice ještě pomalého, ale zřejmého poklesu prodaných telefonů. Jak výrobce dopadl, již nyní víme.

Nokia logo

Stolní Windows na mobilních telefonech

Především v dřívějších letech se našlo mnoho nadšenců, kteří zkoušeli na rozvíjející se telefony, které již disponovaly nějakým lepším systémem a barevným displejem, spustit klasické stolní Windows. Sledovat jsme před 5 lety mohli Windows 95 na iPhonu 3GS nebo Nokii N82. Na stařičké Nokii E51 pak byl spuštěn Windows 3.1, o čemž se v našem článku můžete přesvědčit.

Windows 95

Slider v růžové

Během prázdnin roku 2009 jsme v redakci testovali také zajímavý Samsung S7350 Ultra S, který byl takřka předurčen ženské klientele. Byl stylový, výsuvný a hlavně růžový. Upoutal také poměrně velký 2,6palcový displej či paměťovými kartami rozšiřitelná paměť o velikosti 120 MB. Výbava nabídla 5megapixelový fotoaparát s autofocusem, datové přenosy HSDPA nebo čip GPS.

Samsung S7350 Ultra S

Legendární Nokie

Začali jsme a rovněž končíme u Nokie. V červenci 2009 jsme totiž testovali dnes již legendu jménem Nokia 6303 Classic. Model nabízel kovový vzhled, 2,4palcový displej a solidní 3,2megapixelový fotoaparát. I díky návaznosti na ještě úspěšnější Nokii 6300 se úspěch dostavil.

Nokia 6303 Classic
Diskuze ke článku
Pavel Gajdoš
Pavel Gajdoš
Jen k článku.. Jako legendu bych považoval spíše Nokii 6300 a 6303 jako vylepšeného nastupce, ale ne legendu... :)
huzeg
Dnesni legenda ktera pise historii je Mototorola a Google ty jsou ti spravny nastupci
MirdaP
Já tu legendu 6303 používám dodnes a mrzí mě že jsem si pár kousků nenakoupil do zásoby...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze