Nokia: meziročně o 15% méně prodaných telefonů

2

Finský výrobce mobilních telefonů, společnost Nokia, právě oznámila výsledky svého hospodaření za druhé čtvrletí letošního roku. V případě meziročního srovnání jsou čisté tržby nižší, a to o celou čtvrtinu. Potěšující zprávou je vyšší zisk i počet prodaných mobilních zařízení oproti prvnímu čtvrletí letošního roku.

Ve druhém čtvrletí zaznamenala Nokia čisté tržby ve výši 3.3 mld EUR. Pokud se podíváme na objem prodaných telefonů v porovnání s loňským čtvrletím, opět se dostaneme do červených hodnot, propad činí 15%. Avšak při porovnání s prvním čtvrletím letošního roku již dostáváme zelená čísla, konkrétně +11%.

Podíl na trhu ve druhém čtvrletí Nokia odhaduje na 38%, podíl tak vzrostl o jedno procento oproti prvnímu čtvrtletí 2009.

Velkou zásluhu na objemu prodaných telefonů má Nokia 5800 XpressMusic, za poslední čtvrtletí se jich prodalo na 3.7 mil.

Diskuze ke článku
JohnyAsbest
uvidíme, s čím přijde Nokia world ve Stuttgartu, musí už totiž konečně reagovat - nejen na Samsung a LG, ale už i na SE, který má své Satio, Aino............a v neposlední řadě se dost dobře vyjímá HTC, ale i Acer.....tj. především zpracování, luxusnější vzhled a i ty megapixely...
JohnyAsbest
dotaz: ví někdo, kdy se objeví N86 v bílém provedení (tak jako je N97)?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze