mobilenet.cz před 5 lety: ojedinělé LG a recenze na legendu

Server mobilenet.cz byl spuštěn již v roce 2005 a od té doby nám uplynulo už celých deset let. Rozhodli jsme se proto v našem seriálu zavzpomínat, co se dělo před několika lety v mobilním světě, případně přímo u nás na mobilenet.cz. Každých čtrnáct dní se ohlédneme o pět let zpět. V dnešním díle se tedy nacházíme na sklonku října 2010.

Ve 43. díle našeho seriálu mobilenet.cz před pěti lety se dostáváme do desátého měsíce roku 2010. Na následujících řádcích si v krátkosti připomene, co významného se tehdy dělo v mobilním světě a u nás na serveru. Mnohdy to je opravdu hodně zajímavé vzpomínání a rovněž důkaz toho, jak dynamické odvětví mobilních telekomunikací je.

Délka hrála prim

Na Nokii N8 jsme vzpomínali již několikrát a tentokrát bude cyklus zakončen. Před pěti lety jsme pro vás totiž vydali opravdu obsáhlou recenzi na dlouze očekávaný model. Dost možní šlo tehdy o nejdelší recenzi, kterou jsme připravili. Nabízela podrobné popsání veškerých funkcí a nechyběl ani pohled více redaktorů na tehdejší nejvyšší model finské Nokie. Pokud máte chuť a čas, rozhodně na kovovou legendu zavzpomínejte.

Windows Phone 7

Podzim před pěti lety byl ve znamení nástupu nového operačního systému Windows Phone 7, kterému jsme se samozřejmě náležitě věnovali. Přinesli jsme nejen dojmy z vůbec prvních zařízení, ale také podrobný videopohled na operační systém, jeho přednosti i nedostatky.

Windows Phone 7 logo

Nadějná Xperia

Další říjnovou recenzí roku 2010 byla ta na Sony Ericsson Xperia X8. Šlo o prostřední model, který se však spíše blížil výbavou malým Xperiím X10. Od nich přebral prostředí, funkce a vlastně i veškeré možnosti. Nabídl však o něco větší displej. Silnou stránkou byl neokoukaný vzhled telefonu či barevné výměnné kryty, kterými jste mohli měnit tvář telefonu. Bohužel prostředí bylo uzpůsobené malému displeji a u větší Xperie X8 tak zůstával často nevyužitý.

Sony Ericsson Xperia X8

Ojedinělá sedmička od LG

Říjen byl pro nás obdobím recenzí a do redakce nám dorazil i první telefon s operačním systémem Windows Phone 7. Byl jím LG Optimus 7, v podstatě jediný model od tohoto výrobce a se systémem od Microsoftu, který se dostal na český trh. Pochvalovali jsme si například velkou interní paměť, nadprůměrné výsledky fotoaparátu a stále i jednoduché prostředí systému Windows Phone 7. Naopak jsme žehrali nad chybějícími funkcemi, které systém jednoduše neuměl či zlobícími hardwarovými tlačítky pod displejem.

LG Optimus 7
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze