Microsoft za uplynulé čtvrtletí prodal 8,6 miliónů kusů Lumií

76

Microsoft zveřejnil své prodejní výsledky za uplynulé čtvrtletí. Dle očekávání je kvartál po Vánocích slabší a tak se mezičtvrtletně prodej Lumií snížil. Ve srovnání s loňským obdobím jsou však čísla lepší.

Microsoft Lumia

Microsoft 31. března zakončil své 3. fiskální čtvrtletí roku 2015. Za uplynulé tři měsíce dokázal prodat 8,6 miliónů Lumií, což je pokles o 18 %, neboť za předešlé čtvrtletí Microsoft prodal 10,5 miliónů Lumií. Meziročně jde však o 18% nárůst, což společnost jistě těší.

Fiskální čtvrtletí 3Q 2015 2Q 2015 1Q 2015 3Q 2014
Prodej Lumií (kusů) 8,6 miliónů 10,5 miliónů 9,3 miliónů 7,1 miliónů

Tržby telefonů Lumia klesly o 16 % na 1,4 miliardy dolarů a dle společnosti je to způsobeno aktuálním uváděním více zařízení nižší kategorie. V tomto ohledu je tu tedy velká naděje na zlepšení, neboť Microsoft chystá modely vyšších tříd s Windows 10. Jak jistě víte, Microsoft i nadále prodává pod značkou Nokia několik modelů s prostředím S30. Těch se za poslední kvartál prodalo 24,7 miliónů, což je opět méně než v loňském roce. Není se však čemu divit, Microsoft tuto nabídku zeštíhlil.

Zdroje: microsoft.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
tomas
Ludia cakaju na prichod w10 s kupou. Podla mna sa opredaje rozbehnu s prichodom novych zariadeni. Aj ja cakam na w10 a lumiu 840 a podla toho sa rozhodnem ci 830 alebo 840 ktora bude mensia pojde domov :-)
Petr Šilhan
Petr Šilhan
WP je takový jednoduchý, uživatelsky celkem přívětivý systém. Myslím si, že MS by měl víc zapracovat na marketingu a přesvědčit lidi, proč by si měli koupit právě WP. Android sice umožňuje spoustu možností nastavení a kustomizace, ale podle mě většina lidí používá smartphony jako "dumb" a těm by možná WP vyhovovaly víc.
A co se týče Lumií, MS se sice snaží rozšířit WP pomocí lowendu, ale tohle podle na to nejde úplně nejlíp, je tu kopice telefonů podobných jako vejce vejci. Určitá jednotnost designu v rámci značky je fajn (viz Sony a jejich Xperie, ale třeba i v úplně jiném oboru - automobilismu, viz třeba Škoda nebo BMW), ale nesmí se to s tou podobností přehánět.
Jab
Ony jsou ty prodeje za poslední kvartál skutečně spíše neúspěch. Nových telefonů je na trhu dost a mělo to klesnout od minulého kvartálu jen mírně.

Nejsem si nadto jist, zda se W10 neoddalují od mého vkusu. Podobně za chvíli budu potřebovat "mini" verze jejich vlajkových lodí. Páč i přes velké pracky mi displeje kolem pěti palců nevyhovují (na telefonu nesleduji videa, téměř nehraji hry - primárně jej mám na užitečné aplikace a internet, přičemž mnou navštěvované stránky mají mobilní verzi). Taková xperia Z3/Z4 compact by se šikla. Nebo ideálně ať něco podobného zkusí i Microsoft.
tomas
Moja rec. Nieco vo velkosti Z3c a zapracovat na marketingu. Ved tu kazdy genko u operatora presviedca na android aj ked kupuje neco do 3 max 4 tisic. A do tejto hladiny jednoznacne wm

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze