Microsoft vypustil Windows 10 PC Insider Preview build 10122

7

Microsoft dnes vydal další build Windows 10 Insider Preview pro PC, který nese číselné označení 10122. Aktualizace, která je k dispozici přes Fast ring, přináší celou řadu vylepšení včetně upravené nabídky Start, funkce Continuum prohlížeče Microsoft Edge a přepracován byl i Insider Hub.

Microsoft vylepšil vizuální rozložení nabídky Start, ať již zmenšené, tak i roztažené na celou obrazovku, když přesunul tlačítko průzkumníka souborů a nastavení do levého dolního rohu. Kromě toho byly vylepšeny i kontextové nabídky v nabídce Start.

Prohlížeč Microsoft Edge (Project Spartan) dostal novou záložku, která uživateli přináší nejlepší aplikace a obsah z MSN. Dále přibylo několik nových funkcí včetně režimu InPrivate, možnosti připnout webové stránky do nabídky Start, zobrazení historie, nové animované ikony Reading View a audio indikátoru na kartách, kde webové stránky přehrávají nějaké zvuky.

Windows 10

Změněno bylo i to, jak systém Windows 10 zpracovává výchozí aplikace. Nabídka k výběru výchozí aplikace pro konkrétní typ souboru se má nyní zobrazovat, když je to důležité a ne náhodně během instalace nebo při spuštění aplikace. Kompletně přepracovaný byl vzhled Insider Hub, jehož design byl v tomto sestavení sjednocen s ostatními univerzální Windows apps, které jsou součástí Windows 10.

Opravené chyby

  • Opravena byla vizuální závada, která se zobrazovala na živých dlaždicích v nabídce Start s novou animací dlaždice. Obecně platí, že výkon v nabídce Start by měl být v této verzi lepší.
  • Když jdou vývojáři do Nastavení> Aktualizace a zabezpečení> pro vývojáře, nedochází již k pádu aplikace Nastavení.
  • Opraven byl problém, kdy selhalo instalování grafického ovladače z Windows Update s kódem chyby 80070103.
  • Nyní byste měli být schopni upravit vlastnosti IPv4 Ethernetového adaptéru v počítači.
  • Fonty na některých displejích s vysokým DPI se již nezobrazují rozmazaně.
  • Opraveny byl některé klávesové zkratky v aplikaci Microsoft Edge. Ctrl + L nebo ALT + D teď fungují v adresního řádku spolehlivěji.

Známé problémy

  • Na počítačích s GPU AMD může docházet k častým pádům prohlížeče Microsoft Edge. Microsoft doporučuje build neinstalovat a v nastavení aktualizací změnit z Fast ring na Slow ring.
  • Upgrade na některých počítačích může selhat a vrátit se zpět do dříve nainstalované verze s chybou 0x80070057 – 0x20007. Tato chyba se objeví, když je migrováno příliš INF zařízení a je překročen interní limit. Možný řešením je pomocí programu Vyčištění disku vyčistit systémové soubory, vybrané balíčky ovladačů zařízení, dočasné soubory a soubory předchozí instalace. Možná budete potřebovat i odstranit zbytečné periferie ze Správce zařízení, než se znovu pokusíte o upgrade.
  • V tomto sestavení je také chyba, která může způsobit problémy s rozpoznáváním řeči u Cortany. To se ale českých uživatelů netýká, protože češtinu Cortana nepodporuje.

Zdroje: blogs.windows.com, windowscentral.com, winbeta.org

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Vraj bude mať win 10 povinný update tz. pravdepodobne tam nebude voľba vypnutia alebo zvolenia ktoré aktualizácie áno a ktoré nie napadlo ma teda že ak bude win 10 prvý rok zadarmo a potom sa za to bude platiť a MS urobí s windows službu tak by mohlo dôjsť aj na scenár že prvý rok všetko ok a potom zaplať inak nedostaneš update prípadne ti windows znefunkčíme kým nezaplatíš licenciu aby si mohol windows používať aj ďalej ...
To je síce extrém ale stať sa to môže hlavne ak má byť windows 10 posledný čiže sa ráta s tým že už sa bude levelovať asi len cez update systém....
Ja Kub
Ja Kub
Robia vobec nieco s vizualom toho windowsu? Ked uz ma byt win10 taky prelomovy tak by uz mohli upustit od designu ala win 95...fakt by som tam nerad objavil nejake ikonky pripadne okna nastaveni z tych cias...
tomas
Prosim vas poradte mi ked viete ktora lumia foti lepsie 640 alebo 730/735 alebo su na tom rovnako.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze