Microsoft připomíná, že 9. září ukončí podporu Windows Phone 7.8

16

Ve stínu rozbíhající se očekávané aktualizace na nejnovější Windows Phone 8.1, zveřejnil Microsoft aktualizovaný seznam produktů, u kterých v příštích šesti měsících skončí běžná nebo rozšířená podpora. Jedním z nich je operační systém Windows Phone 7.8, na kterém běží první generace smartphonů na této platformě.

Ukončení běžné podpory nicméně neznamená, že by Microsoft nechal majitele těchto telefonu úplně na holičkách. Pouze po 9. září, telefony, které běží na Windows Phone 7.8, již nedostanou žádné další nové funkce operačního systému nebo se nedočkají významného vylepšení výkonu. Každopádně však budou po dobu následujících pěti let dostávat alespoň bezplatné bezpečnostní záplaty. Většina uživatelů si nicméně pravděpodobně raději koupí nový telefon s Windows Phone 8.1 nebo přejde na jinou platformu, než aby příštích pět let používala starý přístroj.

První generace Lumií od Nokie s Windows Phone 7.x

Podle stejného seznamu skončí do půl roku, konkrétně 13. ledna 2015, i hlavní fáze podpory Windows 7, což je v současnosti nejrozšířenější operační systém na PC a noteboocích. Rozšířená podpora během, které budou dostávat bezpečnostní aktualizace, skončí 13. ledna 2015.

Zdroje: support.microsoft.com, zdnet.com, wpcentral.com

Diskuze ke článku
Honza
Tak hlavne wp 7.8 dostalo aktualizaci brezen 13 prave na 7.8 a od te doby nic takze konec podpory asi nikdo nepozna lumia 900 stale nema vyresene cidlo okolniho svetla a spousty dalsich bugu Ten plivanec do ksichtu dostali majitele hned zkraje takze ted uz je to jedno
Velda
Je snad někdo komu se zlatý řez nelíbí? :o)
Oliver
Ze 2015 skonci podpora pre Windows 7 je na facku.... lebo ten Windows je jedna z tych lepsich veci od Microsoftu. Dlhu dobu som pouzival 8micky, ale proste 7micky su mi ovela blizsie, 7micky su proste robene ako cisty OS pre desktop a nie krizenec s kdejakym tabletom :).... To dufam, ze do tej doby MS prinesie aspon naozaj napeckovany Win9 opat cisto zamerany na Desktop a nie na tie jejich shopiky a podobne hovadiny....

Inak BTW, neviete mi nahodou prosim niekto povedat, kedy sa planuje s oficialnym vydanim 8.1 WP? :)
Petr
A nechteli by jste rovnou WP 8.1? Jste trochu rozmlsaní..Ta prvni generace dostala update z wp 7.0 ->7.5->7.8 to je myslim vic nez dost.A to podotykam vsechny telefony ( i low endy) .O tom by si lidi s andrpidem mohli jen zdat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze