Windows Phone 7 mají konečnou, nedostanou už žádný update

24

Majitelé první generace chytrých telefonů na platformě Windows Phone od Nokie mají v budoucnu už definitivně smůlu. Finský výrobce oficiálně potvrdil, že už v budoucnu nehodlá pro Lumie, které běží na Windows Phone 7.8, vydat žádnou další významnou aktualizaci. Hodlá se tak plně soustředit na aktualizace pro Windows Phone 8, nyní zejména verzi 8.1.

Vyjádření je součástí odpovědi Nokie na dotaz z blogu Winphoneplace týkajícího se kontinuity podpory pro smartphony Lumia s Windows Phone 7.8. Píše se v ní, že v tuto chvíli nejsou plánované žádné další aktualizace pro Windows Phone 7.8. To, že sedmá verze Windows Phone stojí stranou zájmu Microsoftu a výrobců telefonů bylo jasné už dříve, nyní se ale postupně oficiálně dozvídáme, že je Windows Phone 7.8 opravdu konečnou stanicí a další, byť minoritní updaty, nepřijdou.

Neznamená to však, že by výrobce modely Lumia 510, 610, 710, 800 a 900 definitivně předčasně pohřbil. V odpovědi se také píše, že výrobce i nadále bude podporovat dosavadní modely smartphonů Nokia Lumia, opravovat případné chyby a starat se o bezproblémovou funkcionalitu.

Zdroje: news.softpedia.com, winphoneplace.com

Diskuze ke článku
SE
To se dalo cekat, spis me udivuje jak dlouhou podporu WP 7,7.5,7.8 mel.
To co kupovali WP7 v dobe kdy se rozjizdel WP8, slevne Lumie 800, 910 tezky nerozum :-)
Jinac WP 7 byl ulet, to kazdy soudny hned clovek poznal - osklive telefony a osklivy UI WP7, s cernym pruhem a jen 2 dlazdicema + Zune, LOL

Nechau ty, co porad na forech fnukaji, ze MS a Noia nedaji nove appky i na WP 7.X, bylo by to mrhani lidskymi, financnimi i casovymi zdroji
mmme
Omnii 7 vyuzivam do ted (vedle Lumie 1020) a je to stale dost dobre pouzitelny telefon. Vse plynule, mozna nekdy pomalejsi, nicmene porad dost dobre pouzitelne.
MaraS70
Není náhodou Lumia 810 s WP8?
Tom_82
Už tak je Windows Phone "dlaždicový paskvil" a ještě tohle.. V roce 2015-16 přijdou zase s informací, že Windows Phone 8.1 končí a nedostane žádný update (na WP 9.0 apod.). Upřímně je mi líto majitelů současných Nokií..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze