Microsoft přejmenoval univerzální aplikace na Windows App

3

Microsoft udělal jasný řez v označování svých aplikací. Konec je tak s Metrem, Modern UI i univerzálními aplikacemi. Napříště označuje všechny aplikace, které jsou uzpůsobeny dotykovému ovládání a budou běžet na všech variantách Windows 10, jednotně jako „Windows App“.

Nový název Microsoft ukázal už minulý týden na hardwarové konferenci WinHEC v Číně. V jedné prezentaci byl ukázán snímek, podle kterého jsou jako „Windows App“ definovány jakékoliv aplikace vytvořené v universal app platformě. Jsou to tedy aplikace s dotykovým ovládáním, které poběží ve Windows 10 od smartphonu až po 84palcový Surface Hub.

Windows App

Proti „Windows App“ stojí v opozici „Windows desktop applications“. Tak Microsoft nyní označuje všechny staré aplikace, které běží pouze na platformě x86, a které nejsou navrženy pro dotykové ovládání. Microsoft se snaží pojmenování zjednodušit, pro koncového uživatele však může být označení „Windows aplikace“ (Windows Apps) matoucí a zaměnitelné s Windows aplikacemi klasické pracovní plochy (Windows desktop applications). Bude nyní na Microsoftu, ale i na novinářích, aby tento rozdíl uživatelům dostatečně vysvětlili.

Zdroje: channel9.msdn.com, windowscentral.com, neowin.net, theverge.com

Diskuze ke článku
Jura
Je to sice mimo téma, ale nikde to zde není uvedeno.
V nedávné době Nokia (ne Microsoft) uvolnila aktualizace mapových podkladů pro aplikaci Nokia mapy na symbianových telefonech. Škoda, že na tomto webu tato zpráva nebyla uvedena.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze