Lenovo Vibe Z2 Pro oficiálně: 6" telefon bez kompromisů

51

Často nové vlajkové lodě označujeme bezkonkurenčně nejlepšími. U Vibe Z2 Pro to ale též nejde vyjádřit jinak. Většina telefonů má nějaký ten kompromis, například menší baterii, nepodporuje LTE sítě nebo je prostě moc tuctový a nelíbí se nám. Lenovo ale vytáhlo obrovský trumf, který budou ostatní výrobci jen těžko dohánět.

Galaxy S5, One (M8), OnePlus One, Sony Xperia Z2, LG G3, Lumia 930? A co takhle Lenovo? To totiž přišlo na trh s něčím nečekaným a dravým. Lenovo neplatí za příliš známého výrobce high-end telefonů a „to svoje“ má Lenovo především v segmentu laptopů. Vibe Z2 Pro ale míří výš. Mnohem výš. Se svojí celkovou výbavou spojenou s exkluzivním vzhledem chce apelovat na nejvyšší příčky.

Lenovo Vibe Z2 Pro

Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Všichni čekají na nový iPhone, nebo Samsung Galaxy Alpha a nikdo nevěnoval Lenovu pozornost. O to je nyní překvapení větší. 6" displej je vskutku pro většinu příliš velký, ale pokud se přes tento fakt přenesete, dočkáte se toho nejlepšího na trhu. Displej totiž dostal QHD rozlišení s jemností 490 bodů na palec, konstrukce z broušeného kovu či například obrovskou baterii o kapacitě 4 000 mAh, a to vše je zabelené ve velmi tenkém těle s tloušťkou pouhých 7,7 mm.

Lenovo Vibe Z2 Pro

O výkon se nepostará žádný jiný čipset, než dobře známý Snapdragon 801 se 4jádrovým procesorem na frekvenci 2,5 GHz. Operační paměť činí vynikající 3 GB. Společně tak tyto parametry budou tvořit výborné duo, které by se nemělo před ničím zastavit.

Lenovo Vibe Z2 Pro

Na fotografii i na videu vypadá nové Lenovo opravdu velmi povedeně. Okolo displeje se táhnou velmi tenounké rámečky, které mají pouhé 3 mm, a ani prostor nad a pod displejem není zbytečně velký. Záda telefonu zdobí pokročilý 16Mpx fotoaparát s BSI senzorem a optickou stabilizací obrazu. Myslíte, že tady specifikace končí? To byste se ale pletli, jelikož Vibe Z2 Pro přichází s LTE konektivitou a zároveň podporuje dvě SIM karty naráz.

Za takovýto skvost si určitě nechá Lenovo velmi dobře zaplatit a čekáme cenu kolem 18 000 Kč. Telefon by měl být dostupný během září v černé, bílé a zlaté podobě.

Technické parametry Lenovo Vibe Z2 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce156 × 81,3 × 7,7 mm, 179 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát16 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, CPU: 4×2,5 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:07 hodin
Dostupnostříjen 2014, 18 000 Kč

Zdroje: talkandroid.com, youtube.com, ubergizmo.com

Diskuze ke článku
neregistrovany
no bez microsd a vodotesnosti to urcite telefon bez kompromisu neni!
David
To já se s telefonem v kanceláři nepotápím, takže mě bude sedět :-) Jen mě zajímá jaká bude kapacita paměti a jaký bude zvuk z hlasitých reproduktorů. Stačí lepší průměr a pak ho beru, protože se mi moje nokie odporoučela a mám teď tlačítkový samsung jako náhraďáka :-D
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
To je ako akože na krájanie chleba alebo na tenis ?
LTE6
Od opravdového highend mobilu, bych očekával podporu LTE kategorie 6, tak jak již nabízí konkurenční Samsung nebo LG.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze