Lenovo chystá super-smarthpone K7t s QuadHD displejem

1

S novým rokem zřejmě přichází i nový trend v rozlišení displejů našich telefonů. Z Full HD se posouváme ke Quad HD a již nyní se objevují první informace o dalším z telefonů, který právě tímto rozlišením bude disponovat. Společnost Lenovo na nás chystá svou novou vlajkovou loď, navíc k jejímu odhalení by mělo dojít již zhruba za měsíc, na MWC v Barceloně.

Únik benchmarků je vždy dobrým znamením, alespoň co se týče věrohodnosti technických specifikací, navíc když jde o jeden z nejpopulárnějších, kterým Antutu bezpochyby je. Screenshot nám prozrazuje prakticky vše podstatné o tom, čím bude Lenovo K7t, s kódovým označením Kingdom, disponovat. Nejdůležitější specifikací je dnes rozlišení displeje, to se totiž ponese v duchu nastávajícího trendu, bude tedy Quad HD (2560×1400 pixelů), ostatní specifikace pak není těžké předpovědět. My jsme si už jeden telefon s takto vysokým rozlišením mohli vyzkoušet, a to Vivo Xplay 3S na veletrhu CES v Las Vegas.

Screenshot benchmarku Antutu z Lenova K7t

Telefon bude poháněn čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 800 o taktu 2,26 GHz, o grafické podání se postará Adreno 330. K dispozici budou 3 GB paměti RAM, 16 GB na data, ty však zřejmě bude možno rozšířit pomocí paměťových karet. Nad tímto hardwarem bude bdít Android KitKat, zatím ve verzi 4.4.1, o kvalitní momentky by se měl postarat 13megapixelový fotoaparát, přední kamerka nabídne rozlišení 5 megapixelů. To je z výčtu prozatím známých specifikací vše, například úhlopříčka displeje zřejmě bude přesahovat hranici 5", vzhledem k rozlišení. K představení by mělo dojít na barcelonském veletrhu MWC 2014 na konci února.

Zdroje: phonearena.com, fonearena.com, gizchina.com

Diskuze ke článku
Or-Horo
Podle mé zkušenosti drtivá většina mobilů s čipem Snapdragon 800 nepodporuje rozšíření pomocí microSD karet, takže velikost 16 GB ROM je konečná. U těchto telefonů zabírá obvykle až 5 GB, takže Vám z ní zůstane asi 11 GB, což není nic moc. Tyto telefony obvykle podporují USB on the go, což umožňuje připojit flashku, ale to je víc než nepraktické. Znám lidi, co jim nestačí ani 32 GB microSD karta.

Taky je otázkou, jak kvalitní bude 13-mpix fotoaparát ve srovnání s konkurencí, např. u modelů Xiaomi Mi3.

Další otázkou je, co udělá uvedení 64-bitových čipů, které na vzorových modelech dokázalo, že výkon je možné zvýšit až 3x. Navíc lze adresovat i 32 GB RAM oproti maximálním 3 GB RAM u 32-bitových čipů. Rozdíl v ceně není tak markantní. Stejný telefon se 2 GB RAM je oproti verzi 1 GB RAM jen o 50 US$ dražší, což není moc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze