L Series s tlačítky vzadu: vyzkoušeli jsme LG L Fino a L Bello

Korejské LG přenáší originální umístění svého vypínacího tlačítka i do nižší střední třídy, zároveň boří přehledné číselné pojmenování svých modelů. V Berlíně jsme vyzkoušeli nové telefony LG L Bello a Fino, které si berou mnoho prvků z dražších modelů G3 s a G3. Podívejte se na videopohledy, fotogalerii a první dojmy.

Oba modely se designově značně odlišují od dosavadní L Series, a to jak označením, designem, tak umístěním funkčních tlačítek. L Fino a L Bello se snaží vzhledem napodobit dražší modely LG G3 a G3 s. Ostatně s posledně jmenovaným si obzvláště vyšší model snadno spletete.

Porovnání LG L Bello a LG G3 s

LG L Bello: bratr LG G3 s bez laseru

LG L Bello je vyšším z dvojice. Jeho podrobné představení jste si mohli přečíst v našem dřívějším článku. Design je hodně podobný modelu LG G3 s, i když je o něco kulatější, stejně tak velikost je díky shodnému 5palcovému displeji velmi podobná. Novinka z L Series je ale přeci jen o něco tlustší, díky tomu ale padne lépe do ruky.

LG L Bello – první dojmy z IFA 2014

Bello přebírá také imitaci kovu zadního krytu, i když oproti LG G3 s už je jasně vidět, že jde pouze o texturu na plastu. Celkově jde ale o velmi elegantní přístroj, se kterým například v bílé verzi uděláte mnoho parády za relativně málo peněz. K dispozici bude i velmi hezký a originální kryt QuickCircle s kruhovým průzorem na displej, který známe z modelů G3.

Zaujmou ale tlačítka vzadu a k dispozici je také odemykání dvojitým poklepáním Knock On včetně zabezpečeného Knock Code. Displej samotný má na 5 palcích místo HD rozlišení, které najdeme u dražšího LG G3 s, už jen 854 × 480 px. Rastr už je tak viditelný a telefonu by slušelo HDčko, v rámci daného cenového segmentu to ale ještě není nutnost. Hlavní je, že má slušné podání barev i pozorovací úhly.

Zadní strana nabídne 8Mpx fotoaparát, avšak bez laserového zaostřování, to je opět výsada vyšších modelů G3. Telefon nenabídne LTE, to je vyhrazeno F sérii, překvapí ale přítomnost NFC, které bychom u levnějšího telefonu nehádali. Bello běží na Androidu 4.4 KitKat, prostředí je poté důvěrně známé z vyšších modelů. Odladění je slušné a vše běhá plynule.

Technické parametry LG L Bello

Kompletní specifikace
Konstrukce138,1 × 70,6 × 10,7 mm, 137 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (854 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6582, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 540 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:10 hodin
Dostupnostsrpen 2014, ?

LG L Fino: levnější L Series s tlačítky vzadu

Model L Fino je, jak je patrné ze specifikací, výbavou pod L Bello. Zmenšil se displej, paměť i rozlišení předního fotoaparátu. Design ale zůstal zachován a v rámci dané třídy půjde o elegantní přístroj. Opět nechybí možnost dokoupit pouzdro Quick Circle a LG i u tohoto levnějšího modelu použilo netradičně tlačítka vzadu. Ta už jsou ale o poznání hůře zpracovaná, oproti vyšším modelům jde o obyčejný plast. Svůj účel ale plní dobře.

LG L Fino – první dojmy z IFA 2014

Potěší možnost odemykání displeje dvojitým poklepáním. Na zádech pak nalezneme 8Mpx fotoaparát, v útrobách pak tepe čtyřjádrový procesor.

Technické parametry LG L Fino

Kompletní specifikace
Konstrukce127,5 × 67,9 × 11,9 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,5" (800 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 224 × 2 448)
ChipsetCPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor1 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostsrpen 2014, ?

Dle očekávání se oba modely dostanou na český trh a to již během září. Model L Fino se 4,5palcovým displejem bude stát zhruba 3 900 Kč, větší L Bello s 5palcovým displejem pak vyjde na zhruba 4 900 Kč.

Diskuze ke článku
venca
L Bello:"Telefon nenabídne LTE, to je vyhrazeno F sérii, překvapí ale přítomnost LTE, které bychom u levnějšího telefonu nehádali." ???
L Fino:"Potěší možnost odemykání displeje dvojitým poklepáním a dokonce i NFC."...v tabulce máte, že NFC nemá...
Pavel Nerad
Pavel Nerad
Máme v rodině modely L90 a G2 mini. Co se tyče tlačítek vzadu, tak pro toho kdo na velké ruce jsou pohodlnější klasická tlačítka z boku. Prsty se přístroj velikosti výše uvedených pohodlně uchopí a prsty přesně padnou na boční tlačítka. Toť moje zkušenost.
Václav Pipek
Zdravím, jak je to s pamětí vím že u L Fino jsou 4gb kolik zbyde dostupných a jak je to s přesouvaní aplikací? ;-)
Libor Líbal
Dobrý den, chtěl bych se zeptat kdy budete dělat na tyto telefony recenzi, hlavně na LG l fino. Děkuji za odpověď.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze