V Česku se začalo prodávat LG L65 s 4,3palcovým displejem

6

V Česku se začal prodávat telefon LG L65, což je model, který je prakticky shodný s L70, jen s menším, 4,3palcovým displejem. Cena je však shodná a uživatel si tak může vybrat, zda chce lépe ovladatelný menší displej nebo potřebuje větší zobrazovací plochu.

LG se odhodlalo k poměrně zajímavému kroku a dává zákazníkovi na výběr mezi dvěma totožnými mobilními telefony se shodnou cenou, které se liší jen velikostí displeje. V případě L Series modely s číslicí 5 na konci značí vždy odvozeninu od vyššího modelu s nulou na konci. Jako je model L35 odvozeninou od L40, je i model L65 odvozen od modelu L70. Jak již bylo řečeno, mobilní telefony jsou výbavou zcela shodné, a to jak rozměry a designem, tak výbavou, dokonce mezi nimi vzájemně můžete vyměnit zadní kryt. Rozdílem je pouze displej, přičemž model L65 má ve stejně velkém těle menší 4,3 palcový displej oproti 4,5palcovému u L70, z toho pak vyplývají širší rámečky, ale také snadnější ovladatelnost. Vzhledem k menšímu displeji a jinak shodnému hardwaru bude lepší i výdrž baterie na jedno nabití.

TIP: preview LG L65 si můžete přečíst zde

My jsme telefon měli možnost krátce vyzkoušet. Jde o klasického představitele střední třídy s elegantním, leč plastovým vzhledem a výbavou určenou pro méně náročné uživatele. IPS displej je kvalitní, má živé barvy a dobré pozorovací úhly, i když má displej místo změny barev tendenci v ostrých úhlech spíše šednout. Je tedy jasné, že jde o levnější zobrazovač. Prostředí je také poměrně svižné, potěší i možnost nasadit speciální pouzdro QuickCircle nebo odemknout telefon dvojitým poklepáním.

Srovnání LG L65 a LG L70

Cena telefonu LG L65 činí 4 490 Kč a je stejná, jako v případě LG L70. Telefon je v České republice již v prodeji.

Technické parametry LG L65

Kompletní specifikace
Konstrukce127,2 × 66,8 × 9,6 mm, 126 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,3" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 200 8210, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: Adreno 302
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2014, 4 490 Kč
Diskuze ke článku
Milan
Má dotaz budou recenze na méně známé značky s OS androidem a desire 516 a sIII neo.A kdy bude srovnání top androidů.Děkuji za odpovědi.
Jakub Jiřička
To radši LG L9 II za stejnou cenu
Ax1k
Hodne podprumerny HW za tu cenu...
ladas
Chci se zeptat jestli bude videopohled tohoto modelu. Děkuji za odpověď.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze