LG G5 na finální fotografii (8× aktualizováno)

Jak se blíží uvedení nové vlajkové lodi, začínají se objevovat informace o jeho chystané výbavě. A není pochyb, že korejský výrobce nechce v tomto případě nic ponechat náhodě. Kromě ušlechtilých materiálů těla také sáhne po nejlepších dostupných technologiích. Qualcomm potvrdil, že LG je jedním z výrobců, kteří použijí nový Snapdragon 820.

Aktualizováno 20. 2. 2016

Dnes tu máme další fotografii od Evana Blasse. Ta už vypadá jako oficiální a můžeme si tak udělat jasnou představu o vzhledu připravované novinky od LG. Vypadá opravdu zajímavě a je znát snaha vymknout se zavedeným stereotypům. Někomu by sice mohla chybět tlačítka na zádech, která byla jasným rozpoznávacím symbolem značky, ale takový je život.

Aktualizováno 18. 2. 2016

Podle všech uniklých informací, které se objevily na internetu, by mělo LG G5 dostat nový top procesor Snapdragon 820. Pouhých několik dní před oficiálním představením na MWC Qualcomm na svém twitterovém účtu potvrdil, že Snapdragon 820 dostane jeden z telefonů LG. Přestože v tweetu není přímo zmíněn model G5, nedá se předpokládat, že by zrovna tento Snapdragon dostal některý z nižších modelů a vlajková loď ne.

Qualcomm tweet

Aktualizováno 16. 2. 2016

Několik málo dní před oficiálním představením uniká podoba LG G5 na internet. Vidět můžeme menší změnu vzhledu, kdy bude telefon více zaoblený a současně dojde k nasazení kovových materiálů. Zmizí také tlačítka ze zadní strany, naopak na téže straně spatřujeme duální fotoaparát a nápis modelu G5. Připomeňme si, že premiéra nového LG G5 je naplánována na neděli 21. února od 14:00.

Podoba LG G5

Aktualizováno 10. 2. 2016

LG poodhalilo na svém oficiálním Facebook profilu další střípek z výbavy nadcházející letošní vlajkové lodi LG G5. Animovaný GIF představuje funkci Always ON, která zobrazuje hodiny a další základní notifikace i na zhasnutém režimu. Podle předchozích spekulací mělo být LG G5 vybavený druhým sekundárním displejem u horní hrany telefonu, jakým je vybavené LG V10. Zdá se však, že výrobce místo toho sáhl po funkci Always ON.

S touto funkcí bychom se mohli nicméně setkat i u konkurenčního Samsungu a jeho připravovaných Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Naznačuje to úsilí Samsungu registrovat si obchodní známku „Always On Mode“

Zobrazování informací na zhasnutém displeji jako takové nicméně není žádnou novinkou. Svou funkčností Always On připomíná Glance Screen, kterým Nokia, respektive Microsoft, vybavuje některé své Lumie již několik let.

Never go asleep while others do.LG G5, Always ON.#LG #LGG5 #G5

Posted by LG Mobile on Tuesday, February 9, 2016

Aktualizováno 4. 2. 2016

Příchod nové vlajkové lodi LG G5 je oficiálně potvrzen. Výrobce na svém Facebookovém profilu dnes oznámil, že k představení LG G5 dojde 21. února ve 14:00. Půjde o tiskovou konferenci v rámci veletrhu MWC 2016 v Barceloně, které se redakce mobilenet.cz samozřejmě bude účastnit, a vy se tak můžete těšit na zpravodajství i první dojmy z novinek.

Time for some play! With new friend comes new fun.Excitement begins at Barcelona on February 21st.#LG #LGG5 #G5

Zveřejnil(a) LG Mobile dne 3. únor 2016

Aktualizováno 24. 1. 2016

Obsahem dnešního úniku jsou fotografie skutečného přístroje, i když není vidět celý. Podobně jako se maskují prototypy automobilek, je i tento přístroj schován v ochranném pouzdře. Dobře si však můžeme udělat představu o některých detailech: na zádech je čtečka otisků prstů a na palubě nebude chybět USB-C konektor. Tlačítka se asi nakonec skutečně přestěhují ze zad na boky. Na zbytek si budeme muset počkat do dalšího úniku.

LG G5 se schovává, ale něco přeci jenom odhalí.

Aktualizováno 14. 1. 2016

Spekulace o chystaném LG G5 se množí a pokaždé přinášejí klíčové informace. Tentokrát se objevily informace o kovové konstrukci, přičemž však zůstane možnost uživatelsky vyměnit baterii. LG je jeden z mála výrobců, který tuto možnost nabízí. Jelikož však chce LG zachovat velmi tenký profil telefonu, bude konstrukce pravděpodobně ve spodní části odnímatelná. Baterii posléze zasunete do těla telefonů. Komplikací tohoto řešení může být fakt, že v odnímatelné části by mohly být umístěny konektory či mikrofony, avšak nepředpokládá se, že by si s tím LG neporadilo.

LG G5
Možné řešení tenké kovové konstrukce s uživatelsky vyměnitelnou baterií u LG G5

Na obrázku výše můžete vidět princip řešení, který by se mohl u nového LG G objevit. Spekuluje se současně také o tom, že výrobce opustí tlačítka na zadní straně. Na zádech se má objevit pouze fotoaparát a čtečka otisků prstů. K představení by teoreticky mohlo dojít 21. února v rámci veletrhu MWC 2016, který se uskuteční tradičně ve španělské Barceloně.

Aktualizováno 10. 12. 2015

Zprávy z důvěryhodného zdroje říkají, že displej bude mít úhlopříčku 5,6 palců a rozlišení 2 560 × 1 440 pixelů. Aby se vše svižně hýbalo, bude telefon osazen čipsetem Snapdragon 820 v kombinaci s grafickou jednotkou Adreno 530. O rozlišení a vlastnostech fotoaparátu jsme informovali už dříve. Také se proslýchá, že LG shánělo kvůli novému modelu specialisty na čtení duhovky.

Další informací je termín zahájení prodeje, respektive oficiálního představení. To by se letos mělo odehrát v únoru, protože v nejkratším měsíci v roce chystá představení své vlajkové lodi také Samsung. LG G4 přitom bylo představeno až na konci dubna.

Původní obsah z 19. 11. 2015

LG G4
Kožené kryty LG G4 skutečně sluší

Většina předních výrobců má u svých prémiových modelů i odpovídající materiály. Sony sklo, Samsung, Huawei či Apple kov, případně kombinaci obojího. Vlastní cestou se pokusilo jít LG, které ponechalo telefon plastový a s odnímatelným zadním krytem. Letošním bonusem v případě modelu G4 byla možnost přikoupit si kožený zadní kryt. Nutno podotknout, že tah to byl od LG dobrý, neboť kožené kryty vypadají skutečně velmi dobře. Bohužel ani to zřejmě nestačilo a prodeje nových telefonů se stále propadají.

Nejnovější model od LG – V10 se dvěma displeji

Objevují se proto informace, že budoucí vlajková loď LG G5 přinese zásadní změnu vzhledu, pod kterým se podepíší nové materiály a především unibody konstrukce. Patrně tak i u LG padne možnost si uživatelsky vyměnit baterii. Zároveň s tím by měl být plast nahrazen kovovými materiály, které by mohly telefonu dodat větší punc exkluzivity. Jistý náznak budoucí vlajkové lodi můžeme vidět v modelu V10, který například dostal do vínku ocelový rám.

Zdroje: twitter.com, news.naver.com, techgrapple.com, phonearena.com, venturebeat.com, gsmarena.com, cnet.co, droid-life.com

Diskuze ke článku
Loko
Tak o tom, že LG uvažuje o přechodu na kov, se mluví už asi 2 roky. Každopádně, osobně to vnímám jako velkou nevýhodu. Hliníkových a skleněných krámů bez vyměnitelné baterie je na trhu dost.

Troufám si tvrdit, že G4 je už suprově vychytané(narozdíl od G3). Skvělý displej, skvělý zvuk, super signál, to G3 chybělo. Radši než kov by LG mohlo zapracovat třeba na stereorepru, baterii, opětovném zmenšení rámečků a konkurenčním telefonu pro Note. Ale to bych chtěl asi moc...
Je to divné, ale začínají mě ty highendy nudit, za ty prachy nic moc. Jestli to LG s G5 podělá, asi zaexperimentuju a koupím Sayguse( jestli vyjde)
František Zbořil
velikost mi neva. Mám note 3 začínal jsem na menších telefonech a je to vážně jen o zvyku. Za chvilku se ti i větší telefon bude zdát malý. Tohle vážně kdo nezkusí, tak neví o čem mluví. Jinak s note 3 jsem spokojený, ale právě LG G4 je pro mě jediný telefon, co se mi z těch nový líbí a ta kůže je skutečně nádherná, skvělý nápad, tak by bylo fajne, kdyby se jí LG drželo.
kim
pokud to bude jak pisou ty parametry tak urcite beru mel sem g2 g3 ted mam flex 2 a nadmiru spokojenost s touto firmou takze na g5 se urcite tesim
Suby
Já tedy s plastem nemám problém a možná jsem za nej k rád. Lepší než studený, poškrábaný hliník a rozbité sklo. Na tel. mam stejně šprcku a zad se nedotýkám.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze