První dojmy z nového LG G6, vlajkové lodi s tenkými rámečky

53

Vlajková loď pro letošní rok od společnosti LG byla jistě jedním z nejočekávanějších přístrojů letošního MWC v Barceloně. Nakonec jsme se dočkali hned v neděli dopoledne, kdy LG odhalilo svůj nejvyšší model G6. Telefon, který reprezentuje letošní trend tenkých rámečků a pokusí se napravit reputaci korejského výrobce.

Zatímco LG G5 se ztrácí v propadlišti dějin a výrobce sám přiznal, že zde nastalo mnoho chyb, pozornost odborné i laické veřejnosti se upírá k letošnímu modelu. Upírala se k němu i naše pozornost, když jsme byli svědky jeho oficiálního odhalení přímo na MWC v Barceloně a díky tomu vám můžeme přinést naše první dojmy.

LG G6 – MWC 2017

LG G6 je podle mého názoru jednoduše skvělé. Tento model mne zaujal již na prvních uniklých snímcích a po krátkém seznámení na vlastní kůži jsem se utvrdil v tom, že LG opravdu udělalo krok vpřed, poučilo se z některých chyb a na trh přivádí smartphone, za který se rozhodně nemusí stydět. Telefon má možná jednu jedinou slabinu, ale k té se dostaneme postupně.

LG G6

Začneme nyní designem, který se LG opravdu povedl. Model G6 je skutečně krásný kousek, který kombinuje hodnotné materiály, jako jsou kov a sklo. Celkový tvar je sice celkem běžný, ale hlavním designovým prvkem je samozřejmě velký displej, který vyplňuje více než 83 % čelní plochy. Jeho zobrazovací schopnosti jsou velmi dobré a LG dokonce slibuje integraci technologií HDR 10 nebo Dolby Vision. Zajímavý je také poměr stran 2:1 (rozlišení 2 880 × 1 440 pixelů), díky kterému by mělo být pohodlnější například sledování filmů.

Displej byl také hlavním tématem celé tiskové konference a LG se tak bude snažit využít nastupujícího trendu zvětšování displejů při zachování kompaktních rozměrů samotného přístroje. A přesně to se LG s modelem G6 opravdu daří. Novinka je totiž znatelně menší než předchozí model LG G5, ale zároveň nabízí výrazně větší displej – rozdíl je 0,4 palce. Díky menším rozměrům LG G6 skvěle padne do ruky a jednou rukou se také velmi dobře ovládá. Samozřejmě nezvládnete pokrýt palcem úplně celou plochu displeje, ale v porovnání s jinými 5,7palcovými smartphony je rozdíl skutečně obrovský.

Musím však také zmínit, že G6 malinko řeže do rukou, když ho držím. Mohou za to zbroušené hrany kovového rámu, který obepíná celé tělo přístroje a spojuje dvě krycí skla Gorilla Glass 5 – jedno na displeji a jedno na zádech. Osobně nemám s použitím skla vůbec žádný problém, ale jistě se najdou uživatelé, kteří by měli radši chladně kovový nebo protikluzový gumový povrch. Faktem však zůstává, že LG G6 vypadá ve všech třech barevných variantách moc hezky.

LG G6

Vylepšení se dočkalo také mnoho funkcí. Například duální fotoaparát je nyní vybaven dvěma 13Mpx senzory, jeden má širokoúhlou čočku se záběrem 125° a f/2.2, druhý je klasický s f/1.8. Podle testovacích fotografií, které jsme během seznámení pořídili, se zdá, že G6 bude adeptem na titul fotomobil roku a už se opravdu těšíme na delší testování.

Samozřejmostí je nasazení aktuální verze operačního systému Android Nougat, který LG obohatilo o vlastní grafickou nástavbu LG UX 6.0. Ta se snaží také pracovat s displejem 2:1 a hojně využívá například jeho rozdělení na dvě poloviny. Tuto funkci jsme si vyzkoušeli nejen u multitaskignu, ale například také ve fotoaparátu, který tuto vlastnost využívá v několika funkcích.

Zmínil jsem, že se LG poučilo z některých chyb. Odstranilo tak například trochu nesmyslné modulární sny o LG Friends a naopak přidalo odolnou konstrukci splňující standard IP68. Toto rozhodnutí jistě mnoho uživatelů uvítá a odolná konstrukce se nám tak pomalu stává široce rozšířeným standardem. Nyní se však dostávám k té jediné malé vrásce na kráse…

LG G6 bude dostupné v barvách černá, šedá a bílá

LG G6 totiž nenabídne ten nejvýkonnější hardware. Kvůli údajné exkluzivitě, kterou má Samsung s Qualcommem na jejich nejnovější Snapdragon 835, muselo LG sáhnout po starší generaci Snapdragon 821. Ta má sice výkonu na rozdávání, ale když někdo chce skutečnou vlajkovou loď a tu nejvýkonnější mašinu na trhu, tak na tyto specifikace bude určitě hledět. Těžko však soudit, jak to přesně je, protože například Sony své novinky se Snapdragonem 835 představilo. Proč tedy LG nemohlo použít tento čipset bohužel nevíme. Snad se to LG nevymstí.

Byla by to totiž opravdu škoda, protože LG G6 je jedním z nejzajímavějších zařízení letošního MWC, a jelikož Samsung odložil představení nového modelu Galaxy S8 až na březen, má LG dost velkou šanci zaujmout mnoho potenciálních uživatelů. Mne tedy rozhodně zaujalo. A co vás?

Technické parametry LG G6

Kompletní specifikace
Konstrukce148,9 × 71,9 × 7,9 mm, 163 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejTFT IPS, 5,7" (1 440 × 2 880 px)
Fotoaparát13 Mpx (5 312 × 2 988), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, CPU: 2×2,35 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:47 hodin
Dostupnostduben 2017, 20 490 Kč
Diskuze ke článku
Kensi Blye
Kensi Blye
A infraport g6 má?
Klara.
Telefon je to vskutku povedený. Asi do něj půjdu. Super moderátor, fešák :-)
Pobavil mě název článku: ,,První dojmy z nového LG G6, vlakové lodi s tenkými rámečky :-D
Roman Varga
Roman Varga
Pěkný tel. zamrzí bezdrátové nabíjení a DAC převodník, proč neudělali jednu globální verzi, ale oříznu výbavu podle regionu jak to dělá třeba Samsung. Záleží, jestli by to mělo 835 kdo vý kdy by se dostala na trh.
Luke
Neviem, či nás majú za opice alebo čo, ale prečo by Európania rovnako nemohli mať bezdrôtové nabíjanie, HDAC prevodník a väčšiu 64 GB variantu? Nech sa u LG zobudia. Ja stále čakám na špičkový telefón s bezdrôtovým nabíjaním a oni to takto poserú. Síce jeden z lepších telefónov, čo bol na MWC predstavený, ale nech si ho niekam strčia pokiaľ neprijde úplný do európy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze