HTC Titan a Radar: první dojmy z novinek s novými Windows

Nové modely s operačním systém Windows Phone 7.5 představilo minulý týden HTC. A rovnou ve čtyřech městech najednou. Jedním z nich byl i Berlín, kde jsme novinky také vyzkoušeli, nafotili a samozřejmě i natočili.

V současné době je HTC nejproduktivnějším výrobcem telefonů s operačním systém Windows Phone. Za poslední rok představil modely 7 Trophy, HD7, 7 Mozart a 7 Pro. Nyní k nim přibude dvojice Titan a Radar, která již poběží od začátku pod novou verzí 7.5 (Mango). Naživo jsme si je mohli prohlédnout na veletrhu IFA 2011 v Berlíně.

HTC Titan

Nejvybavenějším modelem HTC s operačním systémem od Microsoftu se již brzy stane právě Titan. Čím si to zaslouží? Zejména procesorem. Ten je sice jen jednojádrový, ale nabídne takt 1,5 GHz. Také 4,7 palcový displej působí obrovsky. Je tak škoda, že je použito nízké rozlišení 800 x 480 pixelů. Víme, že HTC vyšší rozlišení umí. Vypadá to tedy na omezení ze strany Windows Phone. Titan je díky displeji také poměrně široký a obtížněji se v jedné ruce drží. Šířka je větší než například u Samsung Galaxy S II. Naopak potěší tenkým tělem. Tloušťka se vešla pod 10 milimetrů.

HTC Titan - velký, ale tenký telefon

Tělo telefonu je opět typu unibody. Jinými slovy zadní kryt přesahuje až do boků. Díky tomu by měl být telefon opravdu bytelný. Pod krytem se bude schovávat baterie s kapacitou 1 600 mAh. Naopak zklame, že stále není přístupný slot na paměťové karty. Vystačit si budete muset s kapacitou 16 GB. Nijak závratných hodnot nedosahuje ani paměť RAM s hodnotou 512 MB. Naopak fotoaparát slibuje slušné snímky díky rozlišení 8 Mpx. Bohužel jsme nemohli jeho kvality v Berlíně vyzkoušet.

HTC Titan

Preview: HTC Titan: nové Windows Phone s titánským displejem

Technické parametry HTC Titan

Kompletní specifikace
Konstrukce130,6 × 70,6 × 9,9 mm, 160 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 4,7" (800 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1,5 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémWindows Phone 7.5
Akumulátor1 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011, 14 500 Kč

Windows Phone 7.5

Nyní pár slov k samotnému operačnímu systému platících pro Titan i Radar. Ten je zcela plynulý i na starších modelech a nejinak tomu je i na Titanu a Radaru. Pohyb v nabídkách je bleskurychlý, stejně jako náběh aplikací. Po designové stránce nečekejte v systému žádnou změnu. Nové funkce se dočkala klávesa se šipkou. Při jejím podržení se dostanete do multi-taskingu. Ten jen velmi pěkně zpracován s velkými náhledy. I procházení mutli-taskingu se spuštěním více jak osmi aplikací je naprosto plynulé.

IFA: HTC Titan a Radar – první pohled

HTC Radar

Druhým představeným modelem je Radar. Už na první pohled připomíná současný model 7 Trophy a dokonce s ním sdílí prakticky celou výbavu. Ať už se podíváte na displej, procesor nebo datové funkce, vše zcela shodné. Aby toho nebylo málo, paměť RAM je dokonce nižší. Na druhou stranu se jedná o líbivý model, který se bude dodávat i v pěkné bílé barvě. Právě v ní ze zadní strany připomíná tablet Flyer.

HTC Radar - menší z novinek padne lépe do ruky

Jenže stále se nejen my nemůžeme zbavit otázky, jaké prodejní úspěchy si HTC od Radaru slibuje. Startovací cena má být zhruba 10 000 Kč. Za tu cenu nejenže seženete mnohem lepší kousky, ale hlavně 7 Trophy je o několik tisíc korun levnější. Prozatím jediným známým trumfem Radaru je tak česká lokalizace prostředí, kterou 7 Trophy oficiálně nikdy nedostane.


HTC Radar se bude nabízet i ve sněhobílé barvě

Preview: HTC Radar: střední třída s novými Windowsy

Technické parametry HTC Radar

Kompletní specifikace
Konstrukce120,5 × 61,5 × 10,9 mm, 137 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 3,8" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 8,19 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémWindows Phone 7.5
Akumulátor1 520 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011, 10 000 Kč
Diskuze ke článku
Vlastimil
Ceny jsou moc nadsazené na to že to má WP 7.5 a výbava je právě omezená vybraným OS.
Radim
MS sice nechce ukázat žádné statistiky prodejnosti, ale podle odhadů se Bada prodává lépe než WP7. Opravdu si od těchto telefonů moc neslibuji. Jediný, kdo jich pár prodá, díky své setrvačnosti, bude Nokia. Tyhle HTC budou brzy k dostání za 5000 a i tak se budou špatně prodávat.
Deco
Podle mě je to z více důvodů - integrace soc. sítí, systém jako takový, rychlost, stabilita, jednoduchost - nejlepší systém na trhu, ale souhlasím, že telefony by měly být levnější, protože rozhodujícíc bude cena a především marketing.
Osobně si ale určitě jeden WP telefon od Nokie, Samsungu či HTC vyberu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze