HTC Titan: nové Windows Phone s titánským displejem

Nejenom Samsung dnes představuje své novinky. Pozadu nezůstává ani HTC s dvojicí novinek, běžících pod operačním systémem Windows Phone 7. Nová vlajková loď s názvem Titan nabídne obří displej, výkonný procesor nebo 8 megapixelový fotoaparát.

HTC Titan

HTC Titan

Doposud v nabídce HTC u platformy Windows Phone 7 chyběla zařízení, která by mohla po funkční stránce konkurovat špičkovým zařízením vlastní stáje s platformou Android. Máme namysli především zařízení Sensation a Evo 3D. Tato dvojice nyní dostává rovnocenné soupeře v podobě dvou novinek Titan a Radar a každý si tak může snadněji vybrat, který operační systém bude mít na špičkovém telefonu raději. Novinky tasí jednojádrové, ale velmi rychlé procesory nebo fotoaparáty s vyšším rozlišením.

HTC Titan bude jednou z prvních novinek, která zároveň bude udávat tempo nejvybavenějším zařízením s Windows Phone 7 Mango platformou. Robustnější rozměry HTC Titanu jsou odvozeny od úhlopříčky 4,7 palce Super LCD displeje, kterým je obdařen. Takto rozměrný displej se pyšní pouze rozlišením 800 x 480 bodů. Zde bychom již očekávali spíše 960 x 540 bodů. Unibody tělo převzalo svůj koncept zpracování ze zařízení Sensation, čili tělo se vkládá do krytu, který obepíná celé zařízení a výborná konstrukční kvalita je tak zaručena. Hmotnost se zastavila na 160 gramech. Vítáme tělo, které je tenké pouhých 9,9 mm.

HTC Titan - oficiální fotografie

Jednojádrový procesor pracující na frekvenci 1,5 GHz nabídne bleskurychlé reakce systému Windows Phone 7.5 Mango a svižné prohlížení webových stránek. Na zadní straně po vzoru posledních špičkových zařízení od HTC bude 8 MPx fotoaparát, který zvládne pořizování videonahrávek v rozlišení 720p. Uvidíme, zda se věčná kritika ohledně kvality fotoaparátů zařízení HTC bude opakovat i zde. Podle prvních testovacích snímků ze zahraničních webů to vypadá, že ano. Přední strana nabídne videokameru, jenž bude sloužit pro videohovory a disponovat bude rozlišením 1,3 MPx.

HTC Titan - živé snímky

Dalším důležitým kritériem je interní paměť, která nabídne kapacitu 16 GB. Tato kapacita není sice malá, ale při dnešních cenách paměťových modulů by určitě nebyl problém modul s kapacitou alespoň 32 GB. Navíc zde nenajdeme slot pro paměťové karty. V datové kapitole pak najdeme bezdrátové sítě Wi-Fi, multimediální sdílení DLNA nebo GPS modul. Uvidíme, jak si baterie s kapacitou 1 600 mAh poradí s takovým výkonem a tak velkým displejem.

HTC Titan - živé snímky

HTC Titan se na trh v České republice dostane v průběhu října. Startovací cena by podle agentury Bloomberg měla činit 14 500 Kč s DPH.

Technické parametry HTC Titan

Kompletní specifikace
Konstrukce130,6 × 70,6 × 9,9 mm, 160 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 4,7" (800 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1,5 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémWindows Phone 7.5
Akumulátor1 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011, 14 500 Kč
Diskuze ke článku
securid
Ta cena nevim nevim :))
Jindřich
Ta cena je dost desiva. Nerozumim stale tomu, proc je to tak drahe. Zkuste se podivat po jinych modelech HTC za kolik se daji koupit v USA. Jasne ze je to jiny trh, ale copak lze s takovou startovaci cenou cekat velky zajem ? No, mozna se pletu. Ja si ale za takove penize koupim radeji novy Notebook...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze