HTC se inspirovalo designem i reklamou Applu a propaguje One A9

37

Dost možná si HTC řeklo, když už, tak už. Kampaň kolem nového modelu One A9, který je velmi podobný šestkovému iPhonu, totiž tchajwanský výrobce přiživuje reklamním spotem, který se strefuje do Applu, ale zároveň se u něj inspiruje.

HTC One A9

HTC One A9 je aktuální novinka asijského výrobce, na kterou se právem spoléhá. Na první pohled jde o velmi povedený telefon, který o svých kvalitách přesvědčuje ihned po osobním seznámení. Poctivé zpracování, hliníkové tělo, kvalitní displej, dostatečně výkonný hardware, nejnovější Android 6.0 či fotoaparát s optickou stabilizací. Vše by bylo snad až sluncem zalité, nebýt myšlenky, která se nám vkrádá do hlavy. Není HTC One A9 podobné iPhonům? Oba modely jsme si důkladně prozkoumali a musíme konstatovat, že HTC se Applem minimálně inspirovalo, byť v detailech jde svou vlastní cestou. Už jen fakt podobnosti však stačí, aby se vedly bouřlivé diskuze, a HTC tak mělo vlastně reklamu zadarmo.

HTC One A9 a Apple iPhone 6s

I přesto však výrobce připravil reklamní spot, který vyzdvihuje kvality novinky. Zmíněno je zpracování, perfektní a hlasitý zvuk, fotoaparát. Reklama se nicméně strefuje do samotného Applu. Nabádá, abyste se stali odlišnými, vystoupili z davu a opomenout nelze ani bílá jablka, do kterých hlavní protagonista stylově kopne. Paradoxem však je, že video může připomínat jednu starší reklamu.

Podíváme se také na ni. Píše se rok 1984 a Apple uvádí reklamní spot oznamující nový Macintosh. Také nabádá, aby uživatelé vystoupili z davu a rovněž zpracování některých pasáží je v podstatě totožné. HTC tak připravilo reklamu, ve které se do Applu strefuje, ale zároveň se jím inspiruje.

Technické parametry HTC One A9

Kompletní specifikace
Konstrukce145,8 × 70,8 × 7,3 mm, 143 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 617 MSM8952, CPU: 4×1,5 GHz + 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 405
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor2 150 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostlistopad 2015, 14 777 Kč

Zdroje: 9to5mac.com, bgr.com

Diskuze ke článku
Martin Seby
Martin Seby
Podívejte se na HTC One z roku 2013, HTC rozhodně Apple desing nekopíruje, objektivost tohoto článku je nulová.
Žádam o vyjádření autora článku.
Martin Seby
Martin Seby
Já jenom říkám, že ty vodorovný "čáry" (nevím jak to mam líp nazvat) pod fotoaparátem a v dolní části telefonu měl již HTC na svém Htc One.
pet
dobry produkt reklamu nepotrebuje. dnesek je ale na hlavu a tak vyrobi smejda a udelaji radsi reklamu. telefon je horsi nez s4 lte-a
HOST
Kdyby tak HTC ubralo místa pod displejem, kde je ho úplně zbytečně mnoho, i kvůli tomu nápisů HTC. Dali k tomu tlačítku dole ještě 2 senzorové a vrazili tam baterku s kapacitou aspoň 2800 mAh, byl by to úžasný telefon a pravý a povedený konkurent iPhonu. (vzhledově)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze