HTC One (M8) získává aktualizaci na Android 6.0 Marshmallow

15

Prvním modelem od HTC, který formou aktualizace získá nejnovější verzi operačního systému Android se stává předloňská vlajková loď One (M8). Novější model One M9 se dle zástupců HTC dočká ve velmi brzké době.

HTC One (M8)

HTC v posledních letech patří mezi výrobce s velmi dobrou softwarovou podporou svých modelů, alespoň co se týče vyšší a střední třídy, kde se podpora očekává. Dalším důkazem je aktuální oznámení o uvolnění vyhlížené aktualizace na Android 6.0 Marshmallow pro klíčový model One (M8). Ten byl totiž představen již v březnu 2014, tedy téměř před dvěma lety. Jde o celokovové zařízení s 5palcovým Full HD displejem, výkonným procesorem či duálním fotoaparátem. Ten však byl paradoxně největší slabinou telefonu.

TIP! Recenze HTC One (M8) – Repríza na jedničku

HTC One (M8)

Při začátku prodeje nabízelo HTC One (M8) Android 4.4. Postupnými aktualizacemi však dostal novější verze 5.0 a 5.1 Lollipop. Potvrzena byla také aktualizace na šestkový Android a české zastoupení oznámilo, že aktualizace již byla vypuštěna mezi zákazníky. Pokud vám aktualizaci nenabídl sám telefon, můžete se podívat do nastavení, Informace o telefonu a Aktualizace software. Je samozřejmě možné, že na váš konkrétní kus dorazí aktualizace o něco později.

Trochu paradoxně se nejnovější verze Androidu dočkal starší model dříve než stále ještě aktuální vlajková loď One M9. Dle slov HTC však i na tu dojde a to již v brzké době.

HTC One (M8) – videopohled

Technické parametry HTC One (M8)

Kompletní specifikace
Konstrukce146,4 × 70,6 × 9,4 mm, 160 g, konstrukce: klasická, odolnost: IPx3
DisplejSuper LCD 3, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát4,1 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:42 hodin
Dostupnostduben 2014,

Zdroje: facebook.com

Diskuze ke článku
Martin McČerný
Martin McČerný
Jo software měly HTC vždycky vymakanej a po stránce designu je doteď M7 nejpovedenější. Škoda, že místo zmenšení rámečků a vyšperkování krásného designu přibyla softwarová tlačítka a v dnešní době naprosto nepochopitelně malý displej na velikost přístroje. Od M7 jim to lidi vyčítají, ale za dvě generace s tím nikdo nic neudělal. No a teď představí telefon, který vypadá jako kterýkoliv tuctový čínský mobil a designovou linii uplně zahodili, o jejich kopii iPhonu snad ani nemá smysl mluvit. Jak jsem měl HTC rád, myslím si, že si plně zaslouží krachnout.
chacha
Zas sa ozvali hejteri...
potom si zasluzi krachnut aj take Sony co tiez ma na male ako aj HTC
David Novotný
David Novotný
A o updatu iOS 9.2.1 anu ťuk. :D
Jedd
Docela by mne zajímal i model M8s, což je v podstatě jen mírně vylepšený model. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze