Google ukázal, jak by mohly vypadat aplikace v Android Auto

Google pracuje nejenom na finální podobě nového Androidu L a odlehčené verzi pro wearables Android Wear, ale také na systému, který by už blízké budoucnosti mohl pohánět palubní systémy našich automobilů. Nyní je už o něco jasnější, jakým způsobem v něm půjdou spouštět aplikace a jaká budou mít omezení.

Systém, pro který se Google rozhodl, nebude nepodobný tomu současnému u Android Wear. Aplikace nebudou fungovat tak, jak jsme na to zvyklí u současných smartphonů, ale budou spíše jakýmisi rozšířeními původních aplikací v telefonu. Rozšíření budou navíc svázána poměrně přísnými pravidly.

Android Auto
Vše důležité proběhne v telefonu, Android Auto se postará už jen o zobrazení výsledku.

Google například nastavil poměrně přesný layout, kterého se takové rozšíření bude muset držet. Jediné, co budou moci vývojáři podniknout, je změna barev z nabízené palety a také dodání vlastních textů. Rozložení ovládacích prvků nebo přidávání dalších obrazovek je striktně zapovězeno.

Vzhledy obrazovek v Android Auto: podoba aplikace, layout aplikace a launcher.

Důvody těchto omezení jsou zřejmé: bezpečnost, bezpečnost a ještě jednou bezpečnost. Google svoje kroky konzultuje s National Highway Traffic Safety Administration, aby si byl jistý, že jeho výtvor bude řidiče rozptylovat co nejméně.

TIP! Mohlo by vás zajímat:

Zdroje: developer.android.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze