Android Auto má brzy nabídnout lepší propojení s Google kalendářem

2
Android Auto má brzy nabídnout lepší propojení s Google kalendářem
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Podle 9to5google.com se můžeme těšit na hlubší integraci Google kalendáře do rozhraní Android Auto
  • Nebude chybět možnost automatické navigace na místo schůzky zapsané v kalendáři

V minulém roce Google zásadně překopal uživatelské rozhraní Android Auto, které jsme pro vás důkladně otestovali na fdrive.cz. Ve své původní podobě mohli řidiči na hlavní obrazovce sledovat navigaci, informace o přehrávané hudbě a zároveň mít pod kontrolou notifikace. Ty si lze mimochodem prohlížet i v nejnovější verzi Android Auto – najdete je pod ikonkou zvonečku v levém horním rohu. Mnohým však chybí větší provázanost s Google kalendářem, díky níž byla uživatelům v minulosti například automaticky nabídnuta trasa na v kalendáři zadané místo setkání.

Google na základě zpětné vazby uživatelů začal dříve existující funkcionalitu opět postupně přidávat, hlubší integrace s kalendářem však stále chybí (pokud nechcete zjišťovat bližší informace a zadávat příkazy pomocí hlasového asistenta od Googlu). Údajně by se však mohlo vše brzy změnit.

Zdrojový kód nejnovější verze Android Auto (5.4) prozkoumali redaktoři 9to5mac.com, kteří zjistili, že by měly být některé dříve existující funkce znovu dostupné, a to včetně možnosti spuštění navigace na místo vaší příští schůzky. Dodejme, že informace uvedené ve zdrojovém kódu nemusí být zárukou toho, že se tato „staronová“ funkce v Android Auto v budoucnu objeví, je to však vysoce pravděpodobné.

Stáhnout Android Auto

Google Play (zdarma)

Stáhnout Google Kalendář

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Scarab
No osobně si myslím, že provázanost s kalendářem je valné většině uživatelů Android auto úplně šumák. Daleko více uživatelů by podle mne spíše přivítalo možnost v Android auto používat i jiné navigační systémy (Mapy.cz, Sygic,...) než jen WAZE (nic proti) nebo Google mapy.
Pepa
Já myslím, že zásadní je nefunkční čtení zpráv (Messenger, Whastapp, SMS...), které skvěle fungovalo v češtině, ale od doby kdy je tak nějak napůl spuštěn Google Assistant v ČR to nejde. To je největší zlo. Jsem naštvaný pokaždé, když mi přijde zpráva a nemůžu si ji teď nechat přečíst i když předtím to skvěle fungovalo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze