Prostředí Android Wear, Android Auto a Android TV si výrobci neupraví

Operační systém Android od Googlu je dnes znám všem. Během několika let se stal nejrozšířenějším systémem na telefonech a tabletech, ale je znám i pro svou nevyváženost. Výrobci si jej upravují různými nadstavbami, které se mnohdy nepovedou. Tomu chce Google u svých nových platforem již zabránit.

Zcela čistou verzi operačního systému Android najdete bezpečně na telefonech řady Nexus. Velmi blízko k tomuto stavu mají také například Motoroly a několik dalších méně známých výrobců. Ostatní si systém upravují k obrazu svému. HTC má Sense, Samsung třeba TouchWiz. Právě druhý jmenovaný výrobce mívá s optimalizací největší problémy. Těmto nešvarům chce Google u svých nově představených platforem předejít.

Android Wear, Android TV a Android Auto

Vše se týká platformy Android Wer, která je určena pro chytré hodinky, dále Android TV a platformy Android Auto. V tomto případě chce Google zachovat maximální konzistentnost prostředí a navíc mít možnost vydávat plošné aktualizace. Výrobci budou mít možnost přidávat vlastní aplikace navíc, avšak se vzhledem prostředí si nebudou moci hrát. To je pro budoucí uživatele bezpochyby dobrá zpráva. Zbývá dodat, že pro telefony a tablety se nic nemění a i nadále budeme vídat více či méně zdařilé nadstavby.

Zdroje: phonearena.com, arstechnica.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze