Google připravil API pro vývojáře Windows Phone a Windows 8

5

Majitelé telefonů s operačním systémem Windows Phone se konečně dočkají plnohodnotných aplikací pro služby Googlu. Ten již minulý týden nečekaně uvolnil API pro .NET u více než 50 svých služeb, což umožní vývojářům zabudovat do svých aplikací plný přístup k těmto službám nejen u Windows Phone, ale i ve Windows.

Mezi službami, u kterých bylo takto API zveřejněno, patří například Ad Exchange, Blogger, Calendar, Google Compute Engine, Drive, Google+, Tasks, Translator, YouTube a další. Zajímavé nicméně je, že mezi službami chybí API pro Mapy, což však uživatele s Windows Phone, kteří mají k dispozici povedené mapy HERE od Nokie, zas až tak nepálí. Další zajímavostí je, že bylo pro tuto platformu uvolněno i Google Play Android Developer API, které umožňuje vývojářům aplikací pro Android přístup ke svým účtům v Google Play. Plný seznam API naleznete zde.

Google APIs Client Library for .NET

Chybějících oficiálních aplikací Googlu, jako jsou Drive, Google+ nebo YouTube, pro Windows a Windows Phone se nicméně v dohledné době zřejmě nedočkáme. Na druhou stranu je více než jisté, že tuto mezeru v blízké budoucnosti zaplní vývojáři aplikací třetích stran.

Zdroje: wpcentral.com, googledevelopers.blogspot.co, developers.google.com

Diskuze ke článku
Olaf
Kromne vyhledavace a YouTube nemam o sluzby od Googlu zajem, myslim, ze jsou lepsi alternativy. Google nejdriv vyhnal hafo lidi tim, ze jim zneprijmenoval zivot na WP8 a ted je chce zpet.

Fck OFF Google, uz nikdy
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
takze konecne oficial YT ? :D
myzu
Konecne oficialne Youtube inak ma tie ostatne app netrapia...
Lacko
Stiahnite si Metrotube a máte po probléme.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze