Google nabízí aplikaci Fit: sportujte a hlídejte se

Vedle e-mailů a dokumentů chce Google proniknout do další oblasti vašeho života, konkrétně do sféry fyzických aktivit. Jeho nová aplikace tak sleduje, kolik toho nasportujete a jak dobře si stojíte při plnění vašich kondičních cílů.

Na začátku je tedy nutné propojit aplikaci se svým Google účtem, pak můžete přistupovat k uloženým datům nejenom z telefonu, ale také z webu na adrese www.google.com/fit.

A co všechno taková aplikace umí? Google je dobrý ve sběru dat a tato aplikace není výjimkou. Počítá vám například vaše kroky nebo uběhnutou vzdálenost, tato funkcionalita však není dostupná na každém telefonu. Kromě smartphonů jsou však podporovány i wearables na platformě Android Wear. Všechny tyto aktivity lze do aplikace zadat i ručně.

Google Fit shromažďuje údaje o vašich sportovních výkonech. Aplikace podporuje i češtinu.

Google Fit se pak může stát vašim trenérem a po zadání několika základních údajů (pohlaví, hmotnost) vám může nastavit kondiční cíle. Na propracovanost jiných sportovních aplikací to zatím ale nemá.

Aktualizace na Android Wear

Instalací aplikace na telefon se rovněž aktualizuje její vestavěný protějšek v hodinkách běžících na Android Wear. Zde se nově zobrazuje průběh dosažení denního cíle. Bohužel ale přijdete o historii ušlých kroků z předchozích dnů. To zamrzí i napříč tomu, že na tento fakt Google upozorňoval už při uvedení Android Wear (tehdy ještě neexistovala aplikace ani on-line služba Google Fit). Díky tomu ale jsou ušlé kroky konečně zálohovány na váš účet do cloudu.

Screenshoty aplikace z Motoroly Moto 360

Stáhnout Google Fit

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: developers.google.com