Google možná po vzoru Applu založí vlastní kamenné obchody

4

Nemusíte být zrovna žádný Apple geek, abyste znali Apple Store. Legendární obchody, které vytvořil ještě génius Steve Jobs, jsou velmi populární a značnou měrou se podílí na popularitě celého jablečného brandu. Zdá se, že podobnou cestou se zanedlouho vydá také konkurenční Google.

Se zprávou o tom, že Google připravuje své vlastní story přišel server 9to5google.com s odvoláním na dobře informovaný zdroj přímo zevnitř firmy. Google prý začne postupně od největších amerických metropolí, a časem se bude chtít přesunout i na další kontinenty.

Google

Chystaný krok Googlu je logický. Apple totiž díky svým kamenným obchodům vydělává doslova miliony dolarů. Jejich úspěch dokládají i případy falešných Apple Store, zaznamenané před nějakým časem v Číně. Nejsou to totiž obchody, jako každé jiné. Každý Apple Store je tvořen s maximálním důrazem na jednoduchost a hlavně estetičnost prostředí a pracují v něm špičkově vyškolení zaměstnanci. Obchod tedy tvoří příjemné prostředí, kam se zákazníci rádi vracejí, a dokonce před ním neváhají případě zahájení prodeje některého z nových "i" produktů doslova dny i noci čekáním. Jedná se tedy o skvělou formu marketingu i výdělku zároveň. Dlouhodobý úspěch Apple Storů již před delší dobou přestal ignorovat velký konkurent Microsoft, a jeho vlastní síť obchodů se úspěšně rozrůstá. Google se tedy bude snažit obě firmy co nejúspěšněji následovat.

Apple Stores fungují s velkou popularitou po celém světě, což Google nechce nechat jenom tak

Dalším důvodem pro založení vlastních obchodů je pro Google to, že se stále více orientuje na hardware. Stále více se rozšiřující portfolio Nexus smartphonů, tablety nebo Chromebooky, to všechno by se v takovém Google Storu dalo prodávat. Do budoucna by zde také mohly být k dispozici připravované interaktivní brýle Google Glass. Samozřejmě by zde také vyškolený personál přinášel zákazníkům podporu v mnoha směrech, čímž by Google mohl znatelně vylepšit kontakt se zákazníky.

Tip: přečtěte si také článek - Google spustil navigaci v pražské MHD

Zatím nevíme, ke kterému datu a ve kterém městě chce Google začít se svými Story působit. Každopádně myšlenka pražského či brněnského Google Store rozhodně nezní špatně, co říkáte?

Zdroje: 9to5google.com

Diskuze ke článku
Jarda
No nevím... Zatímco Apple má desítky produktů, tak Google jich má opravdu jenom pár...
lojza
O jé,tak nejenom,že ovečky budou stat před prodejnama jablička,ale budou stat ještě před googlem.At mě nikdo nevyvraci fronty za minuleho režimu na co se stalo dnes se stoji taky!
kary
No jo, apple totiž vymyslel kamenné obchody se zákaznickou podporou a ostatní je kopírují podle jeho vzoru... Už jen čekám na článek s titulkem "google bude podle vzoru applu stavět své obchody z cihel a betonu".
Nemám nic proti iVěcím, mají svojí cílovou skupinu a jejím členům vyhovujou... Je ale naprosto zcestný považovat apple za vynálezce a vzor všeho.
René
To jsou zase keci :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze