Gesta Beta: ovládání hovoru bez dotyku displeje pro Windows Phone

21

Microsoft oznámil vydání nové aplikace Gesta Beta pro telefony s Windows Phone 8 a novějším. Ta prozatím přináší ovládání telefonních hovorů pomocí gest, při kterých se nemusíte dotknout displeje.

Ovládání pomocí gest je dnes velice moderní a mnohdy také pohodlné. Nemusíte na velkých displejích hledat patřičné tlačítko a v okamžiku provedete potřebnou akci. Microsoft na svém oficiálním blogu představil aplikaci Gesta Beta, která naučí váš telefon s Windows Phone čtyřem gestům. Ta se týkají výhradně obsluhy telefonních hovorů.

V prvé řadě jde o gesto přijmutí hovoru, kdy stačí zvonící telefon zvednout a přiložit k uchu. Druhé gesto automaticky zapne hlasitý reproduktor, stačí telefon během hovoru položit na desku displejem nahoru. Třetím gestem lze rychle vypnout mikrofon v průběhu hovoru, stačí telefon obrátit na desce displejem dolů. Poslední gesto je pak již velmi známé. Při vyzvánění dojde otočením displeje dolů k jeho utlumení. Funkci gest dobře demonstruje následující video.

Aplikace Gesta Beta si můžete stáhnout z obchodu Windows Phone Store, kde se mimo jiné dozvídáme, že všechna gesta nemusí fungovat na méně vybavených Lumiích 530, 630 a 635.

Stáhnout Gesta Beta

Zdroje: pocket-lint.com, blogs.msdn.com

Diskuze ke článku
Jakub
Na Ativ S s 8.1 u1 dev prev nejde ani stahnout.
Vincenzo
Vše funguje super, líbí se :)
?
Ooo to by mohla byt predzvest navratu tlacitkovych smartphonu
kuky132
skvělé :) funguje jak má! L920

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze