GadgetMix: vaření i obsah kalorií v potravinách pod kontrolou

2

V dnešním díle našeho seriálu máme hned dva gadgety, které se týkají potravin. První z nich, kterým je speciální senzor pro domácí vaření piva, ocení zejména muži. Ženy by pak mohly ocenit inteligentní kuchyňskou váhu, která jim v aplikaci ukáže, kolik má jejich večeře kalorií a dalších látek i živin.

Speciální senzor ohlídá kvašení vašeho piva

Inteligentní minipivovar, který zvládne všechny fáze vaření, jsme vám už v našem seriálu ukázali. BrewNanny na to jde jinak. Nejedná se o minipivovar, kdy si pivo můžete vařit podle svého, ale jde o inteligentní senzor, který zasunete do fermentoru, kde probíhá kvašení. Ten pak neustále sleduje základní parametry vyráběného piva, jako je rychlost kvašení, teplota a dokonce i úroveň světla v nádobě s pivem, a posílá je přes Wi-Fi a vaší domácí síť na internet. Všechny tyto informace poslouží k tomu, abyste měli zdraví svého piva neustále pod kontrolou z libovolného místa na světě pomocí internetu a mobilního telefonu.

Můžete tak zkontrolovat stav svého piva kdykoli a kdekoli a mít tak jistotu, že je vše v pořádku. Pokud by se přece jen vyskytly komplikace, dozvíte se to včas, abyste mohli zasáhnout. BrewNanny kontroluje stav piva 100× za minutu a může vás informovat prostřednictvím SMS, emailem nebo v aplikaci.

Sledování stavu piva je však jen jednou z funkcí. BrewNanny bude fungovat i jakási sociální síť pro všechny amatérské sládky. Navíc všechny naměřené údaje z každé šarže ukládá do vaší osobní databáze, údaje pak mohou být použity k vytvoření profilů vaření. Ty můžete i jednoduše sdílet se svými přáteli, rodinou a dalšími kontakty.

V současné době existují dvě verze tohoto produktu. BrewNanny Pro nabízí proti základní verzi některé prémiové funkce, určené pro technicky zdatnější uživatele, kteří to s vařením piva myslí vážně.

Základní model BrewNanny Base může být váš už za 248 dolarů (cca 4 966 Kč). K tomu však ještě musíte připočíst dalších 15 dolarů (cca 300 Kč) za poštovné mimo USA. Předpokládané datum dodání je letošní červen.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 26. 4. 2014
  • Požadovaná částka: 25 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 23 880 dolarů (5. 4. 2014 15:00)

Váha, která vám dá přehled o kaloriích

I druhý gadget, který vám dnes představíme, se týká potravin a ocení ho především ženy a vůbec všichni, kteří se snaží dbát o svou linii a žít zdravě, ale i nemocní se speciální dietou nebo sportovci v tréninku. Stejně tak ho ocení rodiče, kteří chtějí hravou formou vysvětlit dětem, proč je jablko lepší než čokoládová tyčinka.

Kuchyňská váha SITU vypadá na první pohled obyčejně. Na vrchu má prohlubeň, aby v ní lépe držely potraviny, malý displej, na kterém je vidět naměřená hmotnost a tlačítko pro vynulování. Zvážit dokáže předměty až do hmotnosti pěti kilogramů a čtyři AAA baterie jí vydrží na přibližně půlroční provoz. Její síla však spočívá v něčem jiném. Přes Bluetooth se připojí k iPadu a ve speciální aplikaci ukáže, co ve skutečnosti chcete sníst.

Aplikace v sobě obsahuje kompletní nutriční tabulky. Při vážení jednoduše několika kliknutími vyberete z databáze, co vážíte, případně suroviny a kromě samotné hmotnosti se okamžitě dozvíte i to, kolik má ten konkrétní pokrm kalorií.

Se SITU můžete rychle zkontrolovat obsah živin v jednom kusu jídla, ale můžete sledovat i celý svůj jídelníček a ukládat si naměřené hodnoty do své dietní historie. Aplikace vás přitom může upozornit na nedostatečný příjem některých živin. Nechybí ani export dat, které můžete sdílet se svým lékařem, odborníkem na výživu nebo osobním trenérem.

V tuto chvíli SITU podporuje pouze iPady s operačním systémem iOS 7 nebo vyšším. Její výrobce však do budoucna slibuje podporu nejen pro iPhony, ale i pro smartphony a tablety s Androidem a zařízení s Windows včetně Windows Phone.

V rámci kampaně na Kickstarteru můžete mít SITU v limitované Early Bird Special edici už za příspěvek alespoň 50 liber (cca 1 659 Kč). Pokud byste však chtěli raději Beta Pack, který obsahuje i přístup k beta aplikaci ještě předtím než bude SITU distribuováno, bude vás to stát 100 liber (cca 3 318 Kč). Na dalších 12 liber (cca 398 Kč) pak vyjde poštovné mimo Velkou Británii. Předpokládané datum dodání je listopad 2014.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 2. 5. 2014
  • Požadovaná částka: 35 000 liber
  • Zatím vybráno: 17 349 liber (5. 4. 2014 15:00)

Zdroje: kickstarter.com

Diskuze ke článku
Arnold
By mě zajímalo, zda se v případě nerealizace projektu ty peníze vrátí investorům. Docela mi tyhle kickstartery smrdí podvody, když vidím co za nejrůznější blbosti tam vzniká.
Pavel Škopek
Pavel Škopek
Dobrý den, prostředky se automaticky vrací investorům v případě, že se nepodaří vybrat cílovou částku. Pokud je projekt úspěšný a prostředky nasbírá, tak pak už je to jen na autorech toho projektu. Je to tak trochu sázka do loterie a kupování zajíce v pytli.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze