GadgetMix: příslušenství pro Apple Watch se hlásí o slovo

4

Přestože Apple své chytré hodinky Apple Watch ukázal už před půl rokem, na vybraných trzích se začnou prodávat až za měsíc. Na serverech komunitního financování se už nicméně objevila celá řada příslušenství , které se s větším či menším úspěchem snaží nasbírat dostatek prostředků. Vybrali jsme pro vás dvojici příslušenství, které už se to podařilo.

Jednou z největších výtek, která se objevuje u Apple Watch, je jejich výdrž. Kapacita baterie by měla vystačit na 18 hodin provozu, což je skutečně málo. Jejich uživatelé, je tak budou pravděpodobně připojovat každý večer k nabíječce, tak jak je tomu zvykem u smartphonů. S tím počítá i nová řada prémiových dokovacích stanic PREMIUM ONE, která podle typu nabije kromě hodinek i iPhone nebo iPad.

Nabíjení u Apple Watch pak probíhá přes magnetický konektor na spodní straně hodinek. Dokovací stanice je pak vybavena trnem, do, kterého se jednoduše umístí nabíječka dodávaná s hodinkami. Ty se na ní jednoduše přiloží a magnet je drží ve vzduchu. Nemusí se tak jen tak někde válet, ale máte je neustále na očích a při ruce.

Zatímco model PREMIUM ONE W1 tvoří pouze držák pro hodinky, u modelu PREMIUM ONE W2 je již základna protažena a vybavena stojánkem s konektorem pro jeden iPhone 6 nebo 6 Plus, případně jakýkoliv model řady 5, který je přitom umístěn ve vzpřímené poloze. Model PREMIUM ONE W3 má rozšířenou základnu nejen na délku, ale i na šířku, tak aby se dozadu vešel ještě stojánek pro váš iPad Mini nebo iPad Air/Air 2. Kromě toho je zde ještě dok PREMIUM ONE X2, který nenabízí držák hodinek, ale je buď na dva iPhony 6/6 Plus a řady 5 nebo jeden iPhone a jeden iPad mini/Air.

PREMIUM ONE

Protože u výrobků Apple je kromě samotné funkčnosti dbáno i na použité materiály a design, nemohli tvůrci dokovacích stanic podcenit ani tuto stránku. Dokovací stanice je vyrobena z pevného leteckého tvrzeného hliníku a nabízí hned tři barevné provedení. Kromě barvy stříbrné můžete sáhnout i po černé barvě nebo zajímavé dvoubarevné variantě, která kombinuje stříbrnou barvu s mahagonovým páskem kolem základny.

PREMIUM ONE W1 ve stříbrné nebo černé barvě můžete mít za příspěvek alespoň 55 dolarů (1 400 Kč) nebo za 65 dolarů (1 660 Kč) v kombinaci stříbro-mahagon. PREMIUM ONE W2 v závislosti na barvě můžete mít za 95 dolarů (2 420 Kč) respektive 105 dolarů (2 680 Kč). PREMIUM ONE W3 vyjde na 129 dolarů (3 290 Kč) nebo 149 dolarů (3 800 Kč). Za 144 dolarů (3 670 Kč) pořídíte set Power Duo WX, který zahrnuje PREMIUM ONE W1 a PREMIUM ONE X2. U dokovacích stanic, které mají stojánky pro iPhony a iPady jsou MFI Lightning kabely a nabíječka v ceně.

Exkluzivně pro kampaň na Kickstarteru si však tvůrci připravili v limitované edici ještě čtvrtou variantu PREMIUM ONE W2, kterou ocení zejména majitelé zlatých hodinek, protože kombinuje mahagon a zlatou barvu za 400 dolarů (10 200 Kč). Ta už je však rozebraná. U všech variant je poštovné již zahrnuto v ceně a předpokládané datum dodání je červen 2015.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 26. 4. 2015
  • Požadovaná částka: 35 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 38 543 dolarů (22. 3. 2015 14:00)

Apple Watch s libovolným řemínkem

Apple u svých hodinek umožňuje výměnu pásků za jiné. Používá však svůj vlastní systém, takže nemůžete použít, jaký pásek se vám zlíbí, ale musíte si vybrat z oficiální nabídky. Toto nepohodlí řeší jednoduchý adaptér Click, který je kompatibilní s libovolnými 22 mm pásky k hodinkám.

Click bude k dispozici pro obě velikosti hodinek Click 38 (38 mm) a Click 42 (42 mm). Vybrat si budete moc i ze dvou barevných provedení, které se liší i materiálem. V prvním případě se jedná odolný polymer a v druhém případě o eloxovaný hliník. U obou variant přitom byla barevnost sjednocena s hodinkami, tak aby adaptér nepůsobil nijak rušivě. Vybrat si můžete mezi stříbrnou a šedou.

Použití je přitom velice jednoduché. Osičku, na které je navlečená polovina pásku, zaklapnete do adaptéru a celé to zasunete do štěrbiny v těle hodinek, dokud neuslyšíte kliknutí.

click

V limitované nabídce může být jedna sada Click z polymeru vaše už za 12 dolarů (310 Kč) nebo Click M z eloxovaného hliníku za 20 dolarů (510 Kč). Případně za 25 dolarů (640 Kč) zaplatíte za balení dvou polymerových adaptérů tak, abyste mohli pásky střídat. Předpokládané datum dodání je pak květen a červen 2015. Poštovné je zdarma.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 18. 4. 2015
  • Požadovaná částka: 30 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 56 265 dolarů (22. 3. 2015 14:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com