GadgetMix: e-inkový displej pro iPhone a potěšení se zpětnou vazbou

3

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu se zaměříme na majitele posledních dvou iPhonů a dále pak na ženy. Pro první máme speciální kryt, který jim nabídne kromě přídavné baterie i pětipalcový e-inkový displej. Druhý gadget dává ženám možnost dozvědět se něco o svém intimním životě a poskytuje jim rady, jak ho zlepšit.

Externí e-ink pro iPhony

Dalo by se říci, že jsou záda telefonů do značné míry nevyužitá. Najdete zde čočku zadního fotoaparátu s přisvětlovací LED, logo výrobce a většinou i hlasitý reproduktor. V některých případech je zde snímač otisků prstů. V roce 2014 přišel ruský výrobce Yota s první generací smartphonu YotaPhone, o rok později následoval YotaPhone 2. Jejich zvláštností byl e-inkový sekundární displej na zádech.

Je to stejný typ displeje, který používají čtečky elektronických knih. Zobrazuje sice pouze 16 stupňů šedi, ale jeho výhodou je, že spotřebovává energii pouze při překreslování. Stejnou funkcionalitu chce nyní přidat šestkovým iPhonům zajímavý kryt popSLATE 2, který má měsíc před koncem kampaně na indiegogo více než pětinásobek požadované sumy.

popSLATE 2

Kryt, který zvětšuje tloušťku telefonu o pouhé čtyři milimetry, disponuje pětipalcovým e-inkovým displejem, který poslouží nejen jako čtečka knih, ale umístit si sem můžete i velké hodiny nebo obrázek. Další praktické informace od hodin, kalendáře a počasí až po nejnovější zprávy, které se automaticky aktualizují, se zobrazují na přizpůsobitelných panelech.

popSLATE 2

Funkce Wallet umožní naskenovat, uložit a zobrazit nejrůznější dárkové a slevové karty, vstupenky, palubní vstupenky a další obsah. Další praktickou funkcí je pak interaktivní to-do list, do kterého si například uložíte nákupní seznam. Upravování panelů funguje jednoduše pomocí drag&drops v obslužné aplikaci. Pro ovládání a přepínání obsahu je na samotném krytu k dispozici trojice kapacitních dotykových tlačítek pod displejem.

popSLATE 2

Už jen využití displeje prodlužuje výdrž iPhonu, protože vás to nenutí tolik zapínat displej telefonu. Kromě toho však kryt nabízí i něco navíc. Uvnitř je integrovaný další akumulátor, který prodlužuje výdrž o dalších devět hodin. Na rozdíl od většiny jiných pouzder s přídavnou baterií je popSLATE 2 navržený tak, že k nabití telefonu i pouzdra potřebujete pouze jediný Lightning kabel.

Kryt popSLATE 2 můžete mít v černé nebo bílé barvě. Podporovány jsou iPhony 6, 6S, 6 Plus, 6S Plus. Jeden kryt získáte v rámci kampaně už za 79 dolarů (1 950 Kč). Proti konečné ceně tak ušetříte 45 procent. Předpokládané datum dodání je letošní červenec.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 4. 4. 2016
  • Požadovaná částka: 75 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 410 432 dolarů (5. 3. 2016 15:00)

Ženské potěšení plné statistik

Čas od času se na serverech komunitního financování objevují i chytré erotické pomůcky. Sexualita je přirozenou součástí lidského života a její spojení s moderními elektronickými vychytávkami se tak přímo nabízí. Jednu, kterou je možné ovládat i prostřednictvím Apple Watch jsme vám už ukázali. Dnes pro vás máme Lioness Vibrator, který se v současnosti uchází o podporu na indiegogo a který slibuje, že pomůže ženám dozvědět se víc o svém vlastním těle, zlepšit sexuální zkušenosti a komunikovat s partnerem jako nikdy předtím. O tom, že tento nápad zaujal, svědčí i to, že k vybrání celé požadované částky potřeboval pouhé čtyři dny.

Vibrátor je navržený ženami pro ženy. Přestože vypadá podobně jako jiné „králičí vibrátory“, které jsou charakteristické druhým menším výstupkem, jeho autorky na základě svých vlastních zkušeností a frustrace z ostatních produktů provedly řadu změn pro pohodlí a snadné používání. Je téměř kompletně vyroben z měkkého silikonu, který je pro tělo stoprocentně bezpečný. Výjimku představuje pouze teplotní čidlo, které je podobně jako u jiných lékařských přístrojů z nerezové oceli a tlačítkový panel z tvrdého plastu.

Lioness Vibrator

Přítomnost teplotního čidla naznačuje, proč se Lioness Vibrator objevil v našem seriálu. Pomocí vnitřních senzorů monitoruje polohu, vaginální kontrakce a teplotu a poskytuje uživatelkám zpětnou vazbu, která jim dovoluje lépe pochopit svou vlastní sexualitu. Nesklouznou tak do stále opakujících se vzorů, které po čase začnou nudit, ale místo toho získají doporučení, co by mohly zkusit.

Komunikace s chytrým telefonem probíhá přes Bluetooth, které se nicméně při používání vypne, takže zpětná vazba neprobíhá v reálném čase, ale zpětně. Veškerá získaná data jsou šifrovaná a anonymizovaná. Aplikace na jejich základě sestavuje podrobné individualizované statistiky a grafy a poskytuje tipy, co dělat lépe. Kromě toho však i nabízí možnost nastavení síly vibrací, upozornění na nízký stav baterie nebo sdílení dat s partnerem.

Lioness Vibrator

Ve výčtu funkcí aplikace nechybí ani cestovní zámek, pod čím si představíme zablokování ovládacích tlačítek na samotném vibrátoru, aby nedošlo při cestování k jeho nechtěnému zapnutí při manipulaci s kufrem.

Vestavěná baterie, která se dobíjí bezdrátově, vystačí na nejméně 45 minut nepřetržitého chodu s motorem na plný výkon. Autoři uvádí, že při typickém používání budou uživatelky nabíjet 1 až 2krát týdně.

Lioness Vibrator

V tuto chvíli je Lioness Vibrator k dispozici pouze v oblázkově šedé barvě. Pokud se však vybere více prostředků, mohly by se objevit i další barevná provedení. Můžete ho mít za 199 dolarů (4 940 Kč) + poštovné. Proti očekávané konečné ceně přitom ušetříte 30 dolarů (740 Kč). Předpokládané datum dodání je letošní září.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 21. 3. 2016
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 87 738 dolarů (5. 3. 2016 15:00)

Zdroje: indiegogo.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
Picakozena
Vibrátor, jediný k čemu je IPhone dobrej :) a ten kryt, to je dobrá úchylárna.
Quest
Jelikož iP6(s)+ má baterii o solidní kapacitě a víceméně všichni tento model chválí kvůli své výdrži, myslím, že pro tento model to asi není úplně potřeba, navíc to ten telefon ještě zvětší. Pro menší iP6(s) by to smysl už mohlo mít. Jako zajímavost dobrý, ale i tak bych asi spíš bral kryt s baterií :)
tomas
Niekde som cital ze kryt s eink displayiom vyvija microsoft. Bolo to niekolko mesiacov dozadu. Chce ju pouzit okrem ineho ako klavesnicu asi...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze