GadgetMix: chytrý termohrnek pro každou příležitost a pivařův sen

4

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu pro vás máme chytrý termohrnek, který vychladí nebo ohřeje váš nápoj na požadovanou teplotu a udrží ji vždy a všude. V případě potřeby vám však dobije i váš smartphone nebo tablet. Systém domácího pivovaru Artbrew pak uspokojí toho nejnáročnějšího pivaře.

Inteligentní hrnek pro každou roční dobu

Hlavní úlohou termohrnku je udržet teplotu nápoje, který do něj nalijete. Mohlo by se zdát, že něco tak jednoduchého už nejde nijak vylepšit. Jeden termohrnek pojmenovaný Ember, který bylo možné ovládat smartphonem a který má za sebou úspěšnou kampaň na Indiegogo, jsme vám v našem seriálu již ukázali. Dnes tu pro vás máme další. Yecup 365 se prezentuje jako celosezónní chytrý hrnek, který dokáže váš nápoj vychladit nebo naopak zahřát kdykoli a kdekoli.

Jeho použití je přitom velice jednoduché. Do Yecup 365 nalijete svůj nápoje. V aplikaci, která je k dispozici pro Android a iOS včetně podpory Apple Watch, nastavíte požadovanou teplotu v rozsahu od 10 do 70 stupňů Celsia. Když je nápoj připravený dostanete notifikaci a pak už si ho můžete vychutnávat v té správné teplotě po celý den.

Yecup 365

Uvnitř nádoby s dvojitými ocelovými stěnami je kromě samotného prostoru je jednak zařízení pro chlazení a zahřívání, ale i anténa Bluetooth 4 Low Energy pro komunikaci s vaším chytrým zařízením, ale také speciálně navržená Li-pol baterie s celkovou kapacitou 10 000 mAh, která vystačí v závislosti na způsobu využití na 3 až 8 hodin provozu. Neslouží však pouze k tomu, udržela hrnek v chodu, ale má využití i jako powerbanka a dokáže nabít váš smartphone nebo tablet až třikrát.

Yecup 365

Samotný hrnek je možné nabíjet bezdrátově, což využijete například v kanceláři, kdy ho můžete mít stabilně položený na nabíjecí podložce. V takovém případě se plně nabije za 5 hodin. Řidiči však ocení funkci rychlonabíjení. S dodávanou nabíječkou do auta se dobije už za 2,5 hodiny.

Yecup 365

Yecup 365 bude k dispozici ve dvou verzích, které budou vyrobené ze stejných materiálů a budou nabízet stejnou výbavu. Jediným rozdílem bude odlišná kapacita. Ta je ve verzi Basic 354 ml a ve verzi Premium 414 ml.

Yecup 365

V rámci kampaně můžete mít menší variantu v limitované nabídce Early Bird už za 109 dolarů (2 580 Kč) + poštovné. Z budoucí maloobchodní ceny tak ušetříte rovných 40 procent. Větší Yecup 365 Premium pak můžete mít za 134 dolarů (3 170 Kč) + poštovné. Z konečné ceny ušetříte 65 dolarů (1 540 Kč) a na hrnku můžete mít vyryté své jméno. Předpokládané dodání je pak v září 2016.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 8. 5. 2016
  • Požadovaná částka: 30 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 74 438 dolarů (2. 4. 2016 11:00)

Domácí pivovar pro náročné pivaře

Řada milovníků piva se nespokojí s produkcí pivovarů, ale chtějí si uvařit vlastní pivo podle svého gusta. Domácí automatizovaný pivovar Artbrew, který se uchází o podporu na Kickstarteru, dokáže vyrobit pivo s nejvyšší řemeslnou kvalitou za méně než jeden týden u vás doma.

Při vaření piva si skrz LCD na pivovaru vybere z vestavěné knihovny, která se aktualizuje přes Wi-Fi, recept nebo si prostřednictvím aplikace vytvoříte vlastní. Každý recept má své specifické složky, včetně sladu, chmelu a kvasinek. Výrobce nabídne předpřipravené balíčky Artpack s přesně nadávkovanými surovinami. Můžete však použít vlastní z místních pivovarů a trhů.

Artbrew

Podle pokynů na LCD umístíte všechny suroviny do vyhrazených přihrádek a kontejnerů. Paku už jen spustíte proces vaření a stačí počkat včetně kvašení 1 až 3 týdny v závislosti na receptu, než si natočíte přímo z Artbrew sklenici vlastního piva.

Artbrew

Vestavěné senzory umožňují mít maximální kontrolu a zpětnou vazbu nad celým procesem vaření piva. V aplikaci můžete sledovat dobu vaření, fázi procesu i teplotu. Pokročilejší uživatelé mohou dokonce měnit teplotu a dobu vaření. Intuitivní uživatelské rozhraní dovoluje pomocí posuvníků jednoduše upravovat takové proměnné, jako je obsah alkoholu, hořkost, chuťový profil a další.

Artbrew

Součástí je však i sociální síť Artbrewer Community. Zde budete moci sdílet recepty, zvát přátele, aby ochutnali vaše vlastní řemeslné pivo a dokonce i prodávat své recepty ostatním uživatelům.

Artbrew

V rámci kampaně na Kickstarteru můžete mít jeden pivovar Artbrew, spolu s jedním MiniKegem a dvěma ArtPacky s přísadami už za 489 dolarů (11 560 Kč). Ušetříte tak 50 procent z obvyklé ceny 989 dolarů (23 380 Kč). Poštovné do Evropské unie je 30 dolarů (710 Kč). Odhadované doručení je pak v září 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 3. 5. 2016
  • Požadovaná částka: 100 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 174 053 dolarů (2. 4. 2016 11:00)

Zdroje: indiegogo.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
Blb
Za 12 500 Kč mám 1 250 lahváčů koupených v akci v Kauflandu po 10 Kč / kus. A že se za tyto ceny dá koupit kvalitní lahváč o tom nepochybujte. Holba, Krušovice, Primátor.... vše v plnotuku. Při spotřebě 30 kusů / měsíc, tak mám zásobu na 3,5 roku, kdy už se tendle přístroj může pozáručně pokazit. Nepřijde mi to nějak ekonomicky zajímavé. Samozřejmě jiná věc je, když si to někdo koupí pro zábavu a hraní, pak té koupi rozumím.
Lekarnik
Tak ten kdo nakupuje pivo za 10 Kč v Kauflandu není ani náhodou brán jako možný zákazník....
Blb
Ve vašem tvrzení nenacházím ani náznak logiky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze