GadgetMix: už i termohrnek lze ovládat smartphonem

V dnešním díle našeho seriálu vám nabídneme důkaz, že elektroniku a Bluetooth je možné zabudovat i do tak běžné věci, jako je termohrnek na kávu, který tak posune svou funkčnost na úplně novou úroveň. Náruživé spáče a zároveň milovníky hudby by mohly pro změnu zaujmout šikovná bezdrátová sluchátka zabudovaná do měkké čelenky.

Termohrnek, který zaručí tu správnou teplotu

Řada lidí si nedovede představit své ráno bez kávy nebo čaje, ale ne každý má čas si svůj hrnek v klidu vychutnat. Proto jsou tak oblíbené nejrůznější termohrnky, které si můžeme vzít s sebou a upíjet cestou do práce nebo do školy bez toho, aby nám nápoj vystydl. Zdání, že taková jednoduchá nádoba nejde vylepšit a propojit s mobilním telefonem, je však mylné. Důkazem je speciální termohrnek Ember, kterému stačily pouhé tři dny na to, aby na Indiegogo překročil požadovanou sumu více než dvojnásobně.

Na první pohled vypadá Ember jako klasický větší termohrnek s víčkem. Nabízí vnitřní nádobu z nerezové oceli s objemem 350 mililitrů a plastové zamačkávací víčko, které brání rozlití tekutiny. Pokud však stisknete logo, rozsvítí se zabudovaný displej zobrazující teplotu nápoje. Tu si přitom můžete nastavit pomocí otočného prstence ve spodní části hrnku.

Ember

Uvnitř se pak nachází patentovaný systém chlazení a topení řízený mikroprocesorem, výkonná baterie a samozřejmě Bluetooth 4.0. Ember dokáže váš nápoj rychle ochladit na ideální teplotu, kterou si vyberete a tu následně udržuje.

Ember

Kapacita baterie vystačí přibližně na dvě hodiny udržování teploty, což je dostatečně dlouhá doba na cestu do práce. Pokud energie dojde, funguje dále jako klasický termohrnek. Dobíjení následně probíhá bezdrátově. Stačí ho pouze postavit na přibalenou nabíjení podložku a za 1,5 hodiny je nabitý.

Ember

Mnohem širší možnosti nabízí spojení Ember se smartphonem nebo tabletem. V aplikaci, která je dostupná pro Android a iOS, si můžete svůj hrnek pojmenovat a nastavit teplotu. Vybrat si frekvenci a typ notifikací. Nejzajímavější funkcí jsou však profily. Nastavíte si teploty pro konkrétní nápoje a následně už jen mezi nimi jednoduše přepínáte.

Ember

V rámci kampaně na Indiegogo můžete mít jeden termohrnek Ember už za 129 dolarů (3 100 Kč) + poštovné, čímž ušetříte 20 dolarů (480 Kč) proti předpokládané maloobchodní ceně. Za dva termohrnky pak zaplatíte 249 dolarů (5 960 Kč) + poštovné.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 20. 11. 2015
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 110 493 dolarů (23. 10. 2015 11:00)

Sluchátka v čelence pro příjemný spánek

Spánkem trávíme třetinu života a tato regenerace má přímý vliv na kvalitu našich životů. Řada lidí je zvyklá usínat při své oblíbené hudbě, ale to s sebou nese často řadu úskalí. Pokud neusínáte sami, tak můžete toho druhého rušit. Sluchátka jsou zase při spánku prostě nepohodlná. S klasickými uzavřenými si na bok nelehnete a špunty už po pár minutách začnou bolet.

Sluchátka SleepPhones Effortless, která už mají na Kickstarteru trojnásobek požadované částky a vyhrály cenu 2015 CES Innovation Award, jsou určena přesně pro tyto účely. Měkká a elastická bezdrátová Bluetooth sluchátka jsou včetně baterie zašita do méně než 4 milimetry tlusté čelenky, takže v ní můžete spát pohodlně celou noc. Využití však najde i při cestování, meditaci nebo sportu.

SleepPhones Effortless

Samotná čelenka je hypoalergenní a můžete ji prát v pračce. Baterie s ovládáním je přitom vyjímatelná. Přímo na sluchátkách můžete regulovat hlasitost, spárovat je přes Bluetooth s telefonem nebo tabletem a přes zabudovaný mikrofon je využijete i jako handsfree. Praktickou funkcí je, že když hudba dohraje, sluchátka se automaticky přepnou do úsporného režimu, aby se šetřila baterie.

SleepPhones Effortless

Samotná baterie pak vydrží až na 13 hodin přehrávání. Její nabíjení probíhá indukčně přes přibalenou nabíječku, do které celou čelenku jednoduše zasunete.

SleepPhones Effortless

Čelenka je k dispozici v pěti barvách ve třech různých velikostech a ze dvou materiálů. Černá, šedá a levandulová jsou z fleecu, zatímco tmavě modrá a růžová z breezu. Jedny sluchátka SleepPhones Effortless včetně nabíjecí základny můžete mít na Kickstarteru za 129 dolarů (3 100 Kč), za pár pak zaplatíte 219 dolarů (5 200 Kč). Předpokládané datum dodání je duben 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 19. 11. 2015
  • Požadovaná částka: 10 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 32 471 dolarů (23. 10. 2015 11:00)

Zdroje: indiegogo.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze