FreeBox: ztracené nervy u Flappy Bird a další skvělé hry zdarma

10

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní čtveřici titulů otevírá závodní hra, která prověří vaše řidičské schopnosti. Hned druhou hrou je Flappy Bird, které pravděpodobně pocuchá vaše nervy. Naštěstí tu najdete další dvě hry, u kterých se můžete uklidnit.

Týden utekl jak voda a je tu již tradiční páteční Freebox, který vám doporučuje zajímavé hry zdarma. Minule jsem vás chválil za to, že nám posíláte své tipy na hry a to vás evidentně motivovalo, protože nám přišla celá řada doporučení. Dvě hry od vás vybíráme a ještě jednou děkujeme za tipy, které můžete s radostí posílat i dále. A co to dnes bude? Pro Windows Phone si dáme nějaké závodění. Hned druhou hrou bude úplná novinka, která ale stihla během mžiku zaujmout doslova masy hráč – jedni ji milují, jiní nenávidí. A nakonec ještě zbyla jedna plošinovka a tradiční běhačka.

FreeBox #28 – GTO Racing, Flappy Bird, Banana Kong, Angry Gran Run

AE GTO Racing

Kolekce her od AE se nám poměrně slušně rozrůstá. Tato společnost skutečně nelení a vytváří tituly různých žánrů jak na běžícím pásu. A většinou jen pro Windows Phone, tentokrát je však hra dostupná i pro další platformy. GTO Racing je na první pohled velmi podobný další hře od AE – 3D Moto. Ovládá se v podstatě stejně a snažíte se o to samé. Akorát místo motorky zde dostanete auto.

Vaším cílem není nic jiného než sednout za volant a uhánět kupředu. Rychlost přidáváte přiložením prstu na displej a zatáčíte nakláněním přístroje. Cesta se vždy skládá ze tří pruhů a spolu s vámi tu jedou i další auta, kterým se musíte vyhýbat. Pozor si musíte dát především na ty, kteří zatáčí, což dopředu poznáte podle toho, že začnou blikat. Po chvíli hraní se vám otevřou i další tratě a za peníze si můžete koupit více aut.

Stáhnout AE GTO Racing

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Flappy Bird

Flappy Bird rozhodně není originální hrou. Se stejným principem zde už byla celá řada titulů. Žádný ale neupoutal tolik pozornosti jako právě Flappy Bird. Čím to je? Asi tím, že je hra neuvěřitelně náročná, zároveň má ale primitivní ovládání i grafiku. A celá působí hodně retro, což dnes samozřejmě letí. Pokud máte zkušenosti se starými hrami od Nintenda, tak v grafice jistě poznáte mráčky nebo keříky z Maria, stejně tak trubky, kterými v této hře musíte proletět.

O co tu ale jde? V hlavní roli je ptáček, který musí proletět překážkami co nejdál a nenabourat u toho. A to je vše. Vše co musíte dělat, je tapat na displej. Primitivní, ale geniální. Hra pak už jen náhodně rozmisťuje trubky, ve kterých je vždy mezera. Tou musíte proletět a nesmíte se dotknout. Není to vůbec snadné, naopak. Při hraní budete mít chuť rozsekat telefon a utéct plakat do nějakého kouta. Já zatím nahrál skóre 9, což tedy moc není. Snad vám to půjde lépe.

Stáhnout Flappy Bird

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Banana Kong

Minule jsme tu měli opičku, která sbírá banány v korunách stromů. Dnes se dostaneme zpět na zem do světa zvířat. Hrajeme za gorilu, která sbírá banány. Jedná se o plošinovku, takže tu na vás čeká hodně skákání, vyhýbání se překážkám, nepřátelům a samozřejmě používání a sbírání bonusů. Na rozdíl od Flappy Bird se také jedná o hru, u které můžete vypnout a jednoduše relaxovat, protože vás nechce dohnat k šílenství.

Začínáte samozřejmě v džungli, ale postupně se podíváte i na další místa, třeba do lávové jeskyně nebo dokonce pod vodu. Samozřejmě tu nechybí obchod, ve kterém si svou opičku můžete vylepšovat. Kupujete si i různé jednorázové bonusy. Během hraní také narazíte na bonusy, třeba když nasbíráte dostatek banánů, tak můžete použít výpad, čímž nejen prorazíte překážku, ale také utečete lavině. Banana Kong vás tak bude bavit, navíc má velmi povedenou grafiku a snadné ovládání. Za tip děkujeme Luďkovi Šimkovi.

Stáhnout Banana Kong

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Angry Gran Run

Dnes poslední hrou bude běhačka, kterých v obchodě naleznete mraky. Tato mě ale zaujala a snad zaujme i vás. Pokud si myslíte, že babičky patří tak maximálně za plotnu, tak to se pěkně mýlíte. Hlavní postava této hry je pěkně rozčílená a rozčílená babička dokáže nepředstavitelně věci. Obzvlášť když utíká z nápravného zařízení pro naštvané lidi. Vy jí samozřejmě pomáháte utéci a během cesty potkáte spoustu překážek. S některými se vyrovnáte hravě. Třeba když narazíte na omladinu.

Mladíci v teplákových soupravách pro vás nejsou žádnou překážkou a stačí je jednoduše nakopat. Horší je to s hromadou dárků, tu už musíte přeskočit. Stejně tak si musíte dávat pozor na auta a různé další překážky. Třeba na dinosaura nebo mimozemšťany. Během hraní sbíráte mince a zatáčíte nakláněním telefonu. Za mince si následně můžete kupovat nové obleky, ale také různé bonusy či vylepšení. Jak už to prostě bývá. Za tip děkujeme fanouškovi se jménem Janča Jančule.

Stáhnout Angry Gran Run

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
asaas
angry gran run je i na wp
tomino
Angry gran run aj flappy birds sú na WP :)
FILIPSN007
Flappy bird není pro WP oficiální :)
Michal Gruber
Michal Gruber
Jako alternativu k Flappy birds doporučuji vynikající a propracované Geometry Dash https://play.google.com/store/apps/details?id=com.robtopx.geometryjump případně geniální Meganoid 2 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orangepixel.meganoid2free, který tohle všechno s přehledem strčí do kapsy, ostatně jako téměř cokoliv od Orangepixel ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze