FreeBox: žraloci, roboti a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní díl začneme soubojem robotů. Vrátíme se totiž k velmi povedenému filmu Velká šestka a jeho hernímu zpracování. Pak nás čeká lovení kachniček žraloky. Nakonec si zahrajeme zajímavého hada a pokusíme se chytit prchajícího králíka.

Další týden je za námi a nás tak čeká pravidelná dávka povedených her zdarma. To znamená, že si můžete zahrát a nemusíte zaplatit ani korunu, pokud samozřejmě nebudete chtít. Některé hry obsahují dokoupitelné prvky, postavy nebo na vás budou vyskakovat reklamy. Začneme u jednoho filmového zpracování a vrátíme se k povedenému filmu Velká šestka. Dále nás čeká žraločí úkol od Gameloftu, relaxační 3D had a nakonec dopadneme králíka ve hře od Ketchapp.

FreeBox #89 – Big Hero 6, Shark Dash, Zen Snake, Catch The Rabbit

Big Hero 6 Bot Fight

Velká šestka k nám do kin vtrhla začátkem roku a všechny dost mile překvapila. Nabídla plynulou akci, zábavné postavy a po všech směrech uspokojující komiksové zpracování v dětském filmu. Jednou ukápla slza, jindy zase přišel úsměv. A na konci tohoto měsíce film vyjde na Blu-ray a DVD, takže je dobrý nápad se na to připravit hrou. Ta přinese hlavně souboje robotů a dokonce se otře i o nějaké události z filmu.

Nečekejte adventuru nebo akční hru. Bot Fight je o spojování elementů. Svůj tým si poskládáte z různých robotů a postavíte je proti jiným. Zásadní jsou elementy robotů, protože jejich spojováním pak aktivujete útok daného robota. Do každého souboje si také můžete přivést spojence, který rovněž bojuje podle spojování elementů. Navíc zde funguje přebíjecí systém, kdy víte, že na oheň platí voda, ale zase oheň je více než zem atd.

Stáhnout Big Hero 6 Bot Fight

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Shark Dash

Tato hra vůbec není nová, ale o to je větší pravděpodobnost, že ji nebudete znát. Gameloft se zde zkusil podívat na roztomilé akvárko ve vaně. V hlavní roli je žralok (vlastně žraloci), který má za úkol požrat všechny kachničky v úrovni a ještě u toho získat co nejvíc bodů. Ovládání vás nepřekvapí, vychází totiž z principu Angry Birds. Žraloka chytnete za ocas a natáhnete ho požadovanou silou. Hra vám to ulehčuje, tak tu trajektorii vidíte.

V úrovni je samozřejmě řada překážek. Ať už to jsou objekty, které buď můžete odtlačit nebo ne, nebo třeba miny, kterým se musíte obloukem vyhnout. Některé objekty vám jsou ale ku prospěchu – třeba záchranný kruh vás vystřelí správným směrem a trubka vás dostane přesně kam se dostat máte. Žraloků je navíc celá řada a kromě základního modrého potkáte třeba takového, který umí čumákem přeřezávat řetězy.

Stáhnout Shark Dash

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zen Snake

Ve zvířecí říši ještě chvíli pobudeme. Vydáme se však na souš, kde se staneme odborníkem na hady. A Hada z roku raz dva tři jistě znáte – však jde o jednu z nejikoničtějších mobilních her. Toto zpracování je velmi zajímavé, protože ho předělá do 3D prostoru. To ale není to nejdůležitější. Had jezdí po planetě (nebo kostce), která je kulatá, takže logicky nekonečná. Jediné, do čeho tak můžete narazit, jste vy sám.

Tím hra určitě není snazší. Ba naopak. Sbíráte ovoce, které je opravdu titěrné a trefit se do něj není žádná legrace. Když naplníte ukazatel vyžadovaným počtem ovoce, tak se vám úroveň promění v další level. Před každým kolem si můžete vybrat zda chcete jezdit po kouli nebo kostce. Každá možnost je trochu jiná a nabízí jinou zkušenost. Na chvilkové zabavení ale hra slouží skvěle.

Stáhnout Zen Snake

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Catch The Rabbit

Ani tento týden mě Ketchapp nezklamal. Opět stihli vydat další hru zdarma. A tentokrát se do toho skutečně opřeli. Nejde o žádný nevýrazný kousek. Chytání králíka sice obsahuje prvky viděné v jiných hrách, ale nabízí toho skutečně hodně. Rychlou hratelnost, jednoduché ovládání, spoustu postav, hezkou grafiku a narůstající výzvu. Prostě vše, co od takové rychlé hry chcete. Zabaví vás na desítky vteřin, ale také na mnohem delší sezení.

Stojíte na plošině a chcete se dostat na druhou. Překvapivě zde narazíte na ukazatel trajektorie letu, ale tím pro vás nebude vyhráno. Každá plošina se nějak hýbe, a pokud zůstanete dlouhou stát, tak se sami zřítíte. Králík vám navíc neustále uniká. Pokud si chcete odemknout další postavy, tak musíte sbírat zlaté ovoce, za které si pak budete nová zvířátka losovat. Postupně se mění prostředí, a také přibývají překážky.

Stáhnout Catch The Rabbit

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze