FreeBox: zbohatlý zloděj a další skvělé hry zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní vydání začneme hezky v klidu, nikam nebudeme spěchat a užijeme si pohodu dokud to půjde. Vzápětí nás totiž čeká útěk před ochránci zákona rovnou z bankovního trezoru. Nakonec ještě odvrátíme slizáckou invazi a zaskáčeme si nad propastí.

Vy jste to věděli! Možná dokážete předvídat budoucnost, nebo je to prostě už jen pravidlem, že v pátek přichází seriál o povedených hrách zdarma FreeBox. A jak vidíte, tak ani dnešní pátek není výjimkou. Čeká nás tedy čtveřice her, které si budete moci stáhnout zdarma. Začneme s balancováním nad propastí, abychom se stali prvotřídním zlodějem na útěku. Nakonec budeme muset bojovat proti invazi mimozemšťanů a zatočíme se v kruhu.

FreeBox #116 – GeoBalance, Daddy Was A Thief, Farm Invasion, Twist

GeoBalance

Máte všechen čas světa, nikdo vás nikam netlačí. Prostě musíte přemoci gravitaci a udržet objekty na obrazovce. To je úkol, u kterého můžete zůstat klidní, vyrovnaní a s ničím se netrápit. Když se vám celá konstrukce už poněkolikáté ale zhroutí, tak dost možná přijde frustrace a začnete vidět rudě. Z toho si nic nedělejte, to hry občas dělají. A když vám to skutečně nepůjde, tak je možná načase vyzkoušet jinou strategii.

V každé úrovni na vás čeká nějaký záchytný bod nebo rovnou pevný objekt, který drží ve vzduchu. Vaším úkolem je přesunout objekty z horní části obrazovky do prostoru tak, aby nespadly. Můžete je otáčet a pořadí je čistě na vás. Samozřejmě musíte počítat s fyzikálními zákony, takže kulička položená na nakloněnou rovinu dost pravděpodobně skončí kdesi v neznámu. Můžete se ke hře vracet dle libosti, dát si kolo nebo dvě… a být naprosto v klidu.

Stáhnout GeoBalance

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Daddy Was A Thief

Klid ovšem narušíme v druhé hře dnešního vydání, protože se v ní staneme zlodějem, který právě vyloupil banku a musí se dát na útěk. Jeho cesta bude dlouhá a ve výsledku skončí nezdarem, i když překoná stovky pater a bezpečnostních systémů. Někdo by si pomyslel, že hrát za roztomilého lupiče není vhodným tématem třeba pro děti, ale kdo ví? Ve hře bez konce lupič, tedy hráč, vždy špatně skončí. A to může být také chápáno jako poučka.

Postava sama běhá a vy můžete tažením prstu nahoru nebo dolů skočit či se prostřílet o patro níž. Během toho sbíráte mince, vyhýbáte se nástrahám, policistům a také plníte úkoly. Těmi může být třeba krádež dalších domácích spotřebičů. To pokud by vám lup z banky náhodou nestačil. Hra je velmi rychlá, má povedenou grafiku, vtipné animace a poslouží jako skvělá zábava při mnoha příležitostech.

Stáhnout Daddy Was A Thief

Google Play (zdarma) App Store

Farm Invasion USA

Když se zlí a proradní mimozemšťané zase vrhnou na Zem, tak je třeba zasáhnout a zatnout jim tipec. Tentokrát se dostáváme na farmu, kde bude nejvzácnější komoditou kukuřice. Ufoni totiž pasou po popkornu. Správný zemědělec se ale nedá, nasedne z kombajn a vyrazí vstříc těm hordám modrých, fialových a vůbec všemožných slizů. Na poli ale kromě kukuřice a nepřátel potká také překážky, na které je třeba dát pozor.

Nejprve se zdá, že většina nepřátel se stroje zalekla a je na útěku, ale po chvíli narazíte na první odpor v podobě vzpurných slizáků se zbraněmi v ruce. Ti po vás budou nestoudně střílet, a když si nedáte pozor, tak vjedete i do fialové příšery, která vás poměrně hravě sežere. A aby toho nebylo málo, tak na vás neustále shora útočí létající talíře. Naštěstí můžete střílet, sbírat bonusy a kupovat si vylepšení.

Stáhnout Farm Invasion USA

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Twist

A nebyl by to správný FreeBox, kdybychom nekončili nějakou jednoduchou hříčkou. Tentokrát se vám v ní lehce zamotá hlava. Čeká vás totiž velmi nebezpečný výlet plný balancování na hranici pádu. Hra před vámi staví nekonečnou úroveň složenou z bloků, které na sebe jakž takž navazují a pokud se chcete někam dostat, tak budete muset přeskakovat z jednoho na druhý. To ale znamená vždy do strany.

Rychlost kuličky se zvyšuje a obtížnost rapidně stoupá. Zachrání vás tak akorát včasné reakce. Ale zase ne příliš včasné, protože ty by znamenaly pád. Pokud jste hráli český Octagon, tak přesně víte, jak se to bude hrát. Po chvíli hra změní barevnou paletu a na cestě vám přihodí i nějaké ty bodíky, které se hodí k nákupu nových kuliček.

Stáhnout Twist

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)