FreeBox: zahánění temnoty a další skvělé hry zdarma

4

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes začneme něčím pozitivním. Pokusíme se rozjasnit krajinu, která je poseta tmou. Potěšíme ale i akčnější povahy. Další hra bude totiž o mimozemské invazi, které se společně pokusíme zabránit. Nakonec ještě usedneme do letadla a zahrajeme si svěží hříčku, která našla inspiraci ve Flappy Birdu.

Podzim není žádná sranda. Prší, je zima a začíná se stmívat brzy. Člověk z toho prostě nemá vůbec radost. Ale klidně by mít mohl. Vždy je možnost si stáhnout nějaké pohodové hry, díky kterým na počasí a okolní svět úplně zapomenete. A pokud jsou takové hry zdarma, tak je to jedině příjemné zlepšení. A dnes tu pro vás mám opět čtveřici zajímavých her zdarma. Čeká nás rozsvěcení krajiny, pak nápor mimozemšťanů, řízení letadla a nakonec i jedna návykovka.

FreeBox #62 – HiLight, Alien Creeps, Retry, Circle

HiLight

Jak těžké je zahnat temnotu a probudit světlo? V prvních úrovních příliš ne, ale později to taková sranda nebude. O čem je řeč? Ve hře HiLight je vaším úkolem rozsvítit krajinu, která je poseta tmou. Herní systém je přitom jednoduchý. Stejně tak ovládání. Na displeji se vám zobrazí bílé kruhy. Každý z nich má svůj daný tón. A teď přichází to hlavní – hra vám vždy ukáže kombinaci, kterou musíte přesně zopakovat.

Funguje to tak, že postupujete po kolech. V prvním kole vám hra ukáže jeden tón (označí jeden kruh) a vy to přesně zopakujete. V druhém kole zopakuje první tón a přidá další. A tímto způsobem se každé probouzení odehrává v různém počtu kroků, kdy po hře opakujete danou melodii. Ta je navíc náhodná, a když budete hrát úroveň znovu, tak bude jiná. Stejný zůstane akorát počet kroků a kruhů. Není to extra těžké, ale graficky vás hra určitě zaujme a dá se u ní dobře relaxovat.

Stáhnout HiLight

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Alien Creeps TD

K drsnější akci se dostáváme u hry Alien Creeps TD, což je – jak i název napovídá – věžovka. A tentokrát se obejdeme bez experimentů. Tato hra sází na poměrně tradiční přístup a bere si ze zavedeného žánru to nejlepší. K tomu přidává hlavně hezkou grafiku, zajímavé jednotky a příběh o nepřátelské invazi. Základem ale budiž prosté stavění věží a jejich vylepšování.

Hra je značně propracovaná. A to hlavně z důvodu toho, aby mohla být zdarma. Nabízí ohromnou spoustu vylepšení a dokupování bonusů. Ty jsou ale udělané tak, že buď platíte, nebo čekáte. A pokud vám nevadí chvíli počkat, tak si můžete zahrát velmi povedenou hru. Za zmínku také stojí důraz na pěší jednotky. Můžete si postavit základny, ze kterých budou pěšáci vybíhat a vytvořit tak zábranu na cestě, případně použít i hrdiny, kteří se mohou pohybovat kdekoliv po mapě.

Stáhnout Alien Creeps TD

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Retry

Retry je nová hra od vydavatele Rovio. A vedle Angry Birds se jedná o zajímavé zpestření jejich nabídky. Název toho příliš nenapoví. Takový název by klidně sedl i ke hrám Flappy Bird, Timberman a dalším podobným. Třeba i k Circle, kterou si představíme za malý moment. Zpět ale k Retry. Zde se chopíte řízení letadla. A to samo o sobě není nic snadného, ale v této hře by možná neuspěli ani zkušení letci.

Staví totiž na náročnosti. V každé úrovni máte prostý cíl – vzlétnout na letišti A a doletět až na letiště B. Problém je ve dvou věcech. Jednak se letadlo skutečně složitě ovládá, takže často spadnete jen svou nešikovností, ale také máte v cestě řadu překážek, do kterých nesmíte narazit. Ve výsledku je to ale povedená kombinace, která vás sice bude vytáčet, ale zároveň bavit a určitě vás u hry dlouho udrží.

Stáhnout Retry

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Circle

A pokud jste si ještě dostatečně neužili hratelnost Flappy Bird, tak pro vás mám jednu hru, která není klonem, ale naopak jde o velmi svěží inspiraci. Základní hratelnost je přitom stejná. Jednoduchým ťukáním na displej se snažíte držet požadovanou výšku. Musíte najít správný rytmus a nenabourat. A nutno podotknout, že takové hry prostě mají na telefonech úspěch. Jsou jednoduché, rychlé a bohatě s nimi vyplníte třeba 2 minuty času.

Místo prolétávání branami na vás čeká jiný úkol. Ovládáte totiž kruh, který je navlečen na tyči. A vaším cílem je samozřejmě zajistit, aby se kruh nedotkl tyče. Problém přichází ve chvíli, kdy se linie začíná kroutit. Budete tak poskakovat výš nebo zase níž. Na krátké zabavení se hra hodí perfektně. Nabídne sice jedno jednoduché prostředí, ale aspoň se vám podle dosaženého skóre mění pozadí. Ale co, tyto hry jsou o úplně něčem jiném.

Stáhnout Circle

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
pepa
Za zmínku stojí i hra Reaper
Roman Kovář
Co za jelito psalo tu recenzi? Jaká věžovka?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze