FreeBox: zachraňte dračí království a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Na začátku nás čeká opravdová rybí hostina. Pokud vám ryby zrovna nejednou, tak můžeme nabídnout pečeného draka. Ale pozor, je lehce pikantní. Všechno to jídlo pak vysportujeme a trochu si zaskáčeme. Musíme být totiž fit na ochranu planety.

Ne každý týden musí být zrovna povedený. Není dobrá nálada, nedaří se a všechno vypadá šedě. Vždy máte alespoň jednu elementární jistotu. Přijde pátek a s ním i další díl FreeBoxu, ve kterém si ukážeme čtveřici zajímavých her zdarma. Prostě ta nejideálnější kombinace. Doufám, že jíte ryby, protože v dnešní první hře si nějakou ulovíme. Pokud ne, tak mohu nabídnout snad už jen draka ze druhé hry. Pokud máte z draka spíše strach, tak můžete utéci na skákadle nebo se vydat na sebevražednou misi při ochraně planety.

FreeBox #126 – Lucky Fishing, Dragon Ninjas, Gopogo, Protect The Planet

AE Lucky Fishing

Jak to vypadá, když jdete s kanónem na ryby? Dost zvláštně. To je také důvod, proč jsem se po zapnutí této hry lekl. Říkal jsem si, že je to možná efektivní způsob jak něco ulovit, ale úplně v pořádku to zrovna není. Vzhled ale může klamat. Z děla nakonec střílíte sítě. Předpokládám, že pro ryby to není žádná výhra, ale my se můžeme uklidnit.

Na výběr máte z několika velikostí sítě. Na větší ryby si bez té největší vůbec nemá smysl troufat a stejně bude trvat, než je chytnete. Za každý výstřel platíte a čím větší síť, tím vyšší částka. Tak se koukejte trefovat, protože jinak brzy přijdete na buben. Peníze můžete získat také plněním úkolů, takže je sledujte a včas vybírejte. Více než relaxaci od této hry ovšem nečekejte. Mohla by také sloužit jako poměrně hezké akvárko.

Stáhnout AE Lucky Fishing

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Dragon Ninjas

To mi chybělo. Po všech těch jednoduchých spojovačkách, skákačkách nebo chytání ryb – pořádný příběh o boji dobra se zlem, legendárním králi a jeho dvou rozkmotřených synech. Hádáte správně, jeden sešel z cesty svého otce (samozřejmě kvůli ženě, jak jinak) a rozhodl se proti vůli svého bratra vydat celou říši do spárů dávného nepřítele. A dařilo se mu to, dokud jste se na poslední chvíli nezjevili vy a nezničili jeho armádu.

Nyní končí čas schovávání a je třeba vyrvat zem zpět z rukou nestvůr, které ji ovládají. Tato hra velmi hezky kombinuje strategii s tahovými souboji. V prvním plánu si tedy upravujete svou základnu, trénujete jednotky nebo přivoláváte hrdiny. Dále zabíráte části území a získáváte strategické stavby. A nakonec nechybí ani ty souboje, během kterých se otestuje váš taktických duch. Stačí vybrat správné jednotky a porazit nepřátelskou armádu.

Stáhnout Dragon Ninjas

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Gopogo

Prostě pogo. K tomu snad ani není co více dodat. Vy a vaše pogo tvoříte dokonalý pár, který se nebojí vysokých překážek, velkých vzdáleností, křehkých plošinek ani nepředstavitelných výšek. A hra vás vyloženě vyzývá, abyste s lehkostí přeskočili policii, jejich psy a všechny další překážky, které se vám staví do cesty. Jen si musíte dát pozor, protože takové pogo je velmi nevyzpytatelné a ne zrovna bezpečné.

K ovládání vám bude ale stačit jediný prst. Tažením doprava či doleva se nakláníte, čímž určíte směr skoku po odrazu. Hlavně si dávejte pozor, ať dopadnete zase zpět na plošinku a ne někam mimo. Nebezpečím jsou také kraje plošinek, o které můžete narazit. Hra nabízí dva módy – nekonečnou úroveň, ve které se vydáte náhodně poskládanou cestou nebo připravenou výzvu, která vás bude testovat v pečlivě navržených úrovních.

Stáhnout Gopogo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Protect The Planet

Pro fanoušky opravdu jednoduchých her si nakonec opět představíme novou hříčku, kterou snadno ovládnete jedním prstem. Tentokrát ani není potřeba táhnout žádným směrem, ale prostě přiložíte prst k displeji a sledujete, jak se otáčí cosi po orbitu Země. To „cosi“ je v jednom případě obří kámen, ale po získání zlaťáků to může být také klec s ptáčkem nebo další kulaté objekty, které se skvěle hodí k obraně planety.

Neustále k ní totiž míří asteroidy a další nebezpečná tělesa, která je potřeba rozbít a odrazit, jinak narazí a lidstvo potká stejný osud jako dinosaury. Alespoň už víte, na co americká vláda vynakládá tak vysoké finanční prostředky – odráží asteroidy od pádu na zem. Hra je to naoko jednoduchá, ale po dotyku se odrážedlo otočí na druhou stranu, takže musíte neustále sledovat pohyb všeho, směr otáčení a ještě si spočítat, jak rychle dovedete Zemi obletět.

Stáhnout Protect The Planet

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze