FreeBox: výprava do podzemí a další skvělé hry zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Hned v první hře se podíváme až k oblakům a budeme stoupat stále vzhůru. Ta druhá nás vezme naopak do podzemí, kde se bez meče rozhodně neobejdeme. Nakonec si také ukážeme, co to znamená veselé běhání a vydáme se na výpravu skrz izometrický labyrint.

Krásný den a šťastný nový rok. Na to už je vlastně trochu pozdě. Na co ale není nikdy pozdě je nový FreeBox, ve kterém na vás opět čekají čtyři zajímavé hry zdarma. Těmi si můžete třeba zpříjemnit víkend, odreagovat se v práci nebo při zkouškovém. A když říkám zajímavé, tak to myslím vážně. Dneska nás čeká trochu toho skákání do nebes, pak se naopak vydáme do podzemí. Nakonec se ještě proběhneme s někým, kdo je opravdu Skvělý a půjdeme se světa, který potěší každého s designérským okem.

FreeBox #74 – Funny Bounce, Heart Breaker, RunMan the Great, Skyward

Funny Bounce

Pamatuji si na dobu, kdy jsme ve FreeBoxu měli neustále nějaké hry od AE Mobile. Však jde také o aktivního vydavatele (alespoň dříve), který má portfolio opravdu plné a ještě k tomu je věrný platformě Windows Phone. Ne vždy šlo o vyložené pecky, ale také to nejsou špatné hry. Na zahnání nudy určitě stačí. Třeba jako ta dnešní. Funny Bounce je nicneříkající název pro klon Doodle Jump.

Ale ptám se vás: proč ne? Pokud zrovna nechcete hrát superkomplexní hru s propracovanými mechanismy, tak by vás i takováto hříčka mohla potěšit. Nebudeme to ale zdržovat. Snažíte se v ní prostě vyskákat co nejvýš. Po úrovni jsou rozmístěné plošinky a vy se na ně nakláněním musíte trefit. I zde najdete bonusy, jako je třeba helma proti nárazu, balón, který vás vynese výš, trampolína nebo raketové boty. Pozor si musíte dát na hroutící se plošinky a nepřátele.

Stáhnout Funny Bounce

Google Play (zdarma)

Heart Breaker

Zatímco v minulé hře jsme stoupali do oblak, tak nyní budeme klesat do podzemí. Heart Breaker je totiž jedním z těch nekonečných dungeonů, což znamená, že máte za úkol procházet generovaná podlaží, bojovat s nepřáteli a sbírat předměty. Samozřejmě nechybí ani zlato, které můžete tradičně objevit i třeba v sudech. Stejně tak předměty, takže se vám vyplatí se trochu zdržovat a prolézt úroveň z rohu do rohu.

Samozřejmě nechybí ani souboje s bossy nebo detailní systém předmětů a vylepšování. A když říkám detailní, tak to myslím vážně. Hra asi není pro úplné nováčky v žánru, ale to vám jistě nevadí. Kromě základního útoku máte i několik speciálních schopností. Ty závisejí na vybrané třídě. Můžete hrát za válečníka, kouzelníka nebo zloděje. Závisí na vašem stylu hraní. Já například docela rád popadnu meč oběma rukama a vrhám se vstříc nepřátelům.

Stáhnout Heart Breaker

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

RunMan the Great

Jak popíšete někoho, kdo je opravdu skvělý? Tak skvělý, že se tak dokonce jmenuje. Tato hra vypadá od pohledu… zvláštně. Já bych řekl „legračně“. A to doslova sedí. Jste podivný panáček, který běží krajinou, usmívá se, za ním létají hvězdičky a všude okolo jsou usměvavé domečky a vtipní nepřátelé. Pokud jim tak tedy mohu říkat. Vy proti nim nebojujete, jen se je snažíte přeskočit nebo podklouznout, protože jinak se od nich odrazíte, což vás zpomalí.

Snažíte se celou hru projít co nejrychleji. Není příliš dlouhá, ale aspoň máte skutečný prostor pro zlepšení vlastních výsledků. Ovládání přitom není vůbec těžké. Tažením prstu po displeji naznačíte směr. Ale hra je tak rychlá, že se častokrát spletete. Znalost levelu je určitě lepší, protože pak přesně víte kudy se odrážet, kde je cesta výhodnější a podobně. A navíc – hned po zapnutí vás překvapí hudba. Věřte mi, to prostě musíte slyšet.

Stáhnout RunMan the Great

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Skyward

Já vím, že vám to chybělo. Ano, po delší době si opět dáme hru od Ketchapp. A bude velmi zajímavá. Tedy hlavně od pohledu. Asi nemusíte dlouho přemýšlet, aby vám došlo, kde se tato inspirace vzala. Skyward se jednoduše snaží vypadat jako Monument Valley, což se mu z části daří, ale stejně to není úplně ono. Nicméně, hra vypadá dobře a to se počítá. Zajímavým prvkem je i to, že si za vylepšování skóre odemykáte nové prvky do úrovní.

Mapa vypadá tak, že se vám vygeneruje cesta, po které se snažíte přejít. Ovládáte dvojici bodů, které se přesouvají jeden po druhém. Vy je vlastně musíte včas umístit na správnou plochu, jinak vám vyprší čas a skončíte. Pokud ho umístíte špatně, tak se s vám celá úroveň zřítí. Některé plošinky mají také speciální vlastnosti, třeba zpomalí otáčení obou bodů, takže bude snazší je umístit, nebo otočí pohyb, což vás může zmást a musíte si na to dát pozor.

Stáhnout Skyward

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Mirek
Koukam, ze se Ketchapp opet ukazal a jako vzdy ukradl dalsi napad. Nejvetsi kopirka uspesnych her a placena review je dostanou do top zebricku na iTunes. Od te firmy bych si vazne nic nestahnul.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze