FreeBox: volání moře a další skvělé hry zdarma

10

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Začneme hezky pomalu a představíme si jednu povedenou a roztomilou logickou hru, ve které máte za úkol vybudovat město. Ti odvážnější pak budou moci nasednout na motorku, nespoutanější se zase chopí kormidla a ty mladší nakonec herně dovzděláme.

Není tomu tak dávno, co jsme si na mobilenetu představovali několik zajímavých her zdarma. A pokud se nepletu, tak je to přesně týden. Ono to bude možná tím, že FreeBox vychází každý týden a pravidelně vás zásobuje hrami zdarma. A dnes je to již 60. týden. Nechci vás strašit, ale je to již přes rok, a to mi připadá dost dlouho. Naštěstí máme her stále dost. Například dnes začneme něčím logickým, ale roztomilým, pak usedneme za motorku, ovládneme kormidlo a nakonec se ještě trochu herně dovzděláme.

FreeBox #60 – Pudding Ville, Bike Rivals, AC Pirates, Doodle Jump

Pudding Ville

Nejen pro Windows Phone pro vás dnes mám velmi zajímavou logickou hru. Proč je zajímavá? Ve své podstatě nenabízí příliš originální námět – vychází ze hry 2048, která zase vychází ze hry Threes. A takových kopií je doslova nepočítaně. Jenže tato se liší tím, že je velmi dobře zpracovaná. A nestaví na počítání, ale na vizuálním podání. Musíte spojit vždy dvě stejné postavy, aby vznikla jedna větší. A tímto způsobem se na malém poli snažíte nahrát co nejvyšší skóre.

Zajímavé je také to, že posouváte želé postavami, ze kterých v podstatě klíčí město. A vaším cílem je tak vybudovat co největší metropoli. A začnete hezky od rostlinky. Využít můžete i bonusů, jako je třeba odbouchnutí políčka. Na výběr tu máte ze dvou obtížností. Ta obtížnější se liší v podstatě tím, že do pole přidává překážky, které vám budou bránit v posouvání a ještě k tomu zabírat velmi cenné místo.

Stáhnout Pudding Ville

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Bike Rivals

Abychom nezůstali jen u přemýšlení, tak si ukážeme hru Bike Rivals. Ta vás překvapí svou rychlostí, hravostí a… výbušností. O co jde? Bike Rivals příliš nevystupuje z řady – dostanete motorku, u které ovládáte plyn a brzdu. K tomu se nakláníte (natáčením telefonu nebo tabletu), čímž můžete uvádět motorku do otáčivého stavu. Třeba, když je potřeba udělat salto, nebo se dobře připravit na dopad.

Zajímavý je ale ten obsah. Neustále se zde něco děje. Úrovně nejsou jen složitý terén. Nápadů měli tvůrci dost, takže musíte využívat výtahů, za pomocí nitra přeletět jezero, projet točitou jeskyní, ujet před padajícím kamenem, nasednout na loď a nejednou se také proletíte vzduchem po masivní explozi. A samozřejmě nechybí ani možnost získávat nové motorky, které mají dokonce vliv na hratelnost.

Stáhnout Bike Rivals

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Assassin's Creed Pirates

Tato hra není žádnou novinkou a svého času jste ji mohli pořídit třeba za 100 korun. To je ale minulost. Dnes je Assassin's Creed Pirates zdarma (vyjma Windows Phone) a vám tak nic nebrání v usednutí za kormidlo. Přestože je v názvu Assassin’s Creed, tak to úplně tradiční AC hra není. Vlastně se omezuje jen na lodní souboje. A to ještě k tomu velmi zjednodušeně, ale to nám v podstatě nemusí vadit. Nechceme simulátor, ale hlavně zábavu.

Naším hrdinou je pirát Alonzo Batilla. Z prostého vězně se poměrně snadno stane hrdým majitelem malé kocábky a díky svému nebojácnému přístupu (a taky díky vám) začne své loďstvo rozšiřovat, aby si mohl říkat skutečný kapitán. Za zmínku určitě stojí velmi slušná grafika s proměnlivým prostředím. Snadno tak zjistíte, že západ slunce na moři je skutečně krásný. A nechybí ani příběh, ve kterém budete následovat stopy legendárního piráta La Buse.

Stáhnout Assassin's Creed Pirates

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Doodle Jump

Tuto hru s velkou pravděpodobností znáte. I přesto to risknu. Protože pokud neznáte, tak máte značnou mezeru v herním vzdělání. Prvně se hra objevila před více než pěti lety na iOS a později vyšla i na dalších platformách. Sama je inspirována titulem PapiJump, ale byl to právě Doodle Jump, který tuto hratelnost proslavil. A právě svou přístupností, hratelností a jednoduchou, ale zajímavou, grafikou si zajistil přední příčky prodejnosti.

Asi vás ale nepřekvapí, že ho pak z první pozice sesadila jiná úspěšná hra – Angry Birds. Ve své podstatě tu narazíte na několik jednoduchých pravidel, která úspěšné arkády drží dodnes. Vaším cílem přitom není nic jiného, než hopsat po plošinkách stále výš a výš. Nic vás nehoní, jen nesmíte vypadnout z obrazu. Pozor si také musíte dát na nepřátele, rozbité plošinky nebo černí díry. Na výběr máte také z několika prostředí. Verze zdarma je bohužel omezena maximálním skóre.

Stáhnout Doodle Jump

Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Petr
3 hry pro WP . wow . to je vas rekord
x
Taky jsem za ty tři hry pro WP vděčný. Díky.
dafaq
Doodle jump? To ešte niekdo hráva?
Mir57
Já jen dodám, že Doodle Jump je dostupný i pro Maemo (Nokia N900, http://repository.maemo.org/extras-devel/pool/fremantle-1.3/free/d/doodlejump/), Meego (Nokia N9/N950 http://pan.baidu.com/s/1eQn9Bj0#path=%252FQt-DoodleJump) a Symbian (S60v3-Belle, http://store.ovi.com/content/252315)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze