FreeBox: věznění princezny a další skvělé hry zdarma

7

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes nás čeká především výprava do věže za unesenou princeznou. Nebudeme se ale záchrany účastnit, nýbrž ji likvidovat. Dále nechybí povedená střelnice, házení žabiček s rybou nebo nějaké to postřehové přetahování šipek.

Vítám vás do druhé padesátky, kterou tímto dílem našeho seriálu FreeBox právě začínáme. Nemáte trochu strach, že nám dojdou hry? Já si myslím, že nedojdou, protože se jich každý měsíc objeví v obchodě tisíce. A minimálně některé z nich kvalitní budou. A kdyby to snad bylo nezbytné, tak začnu vydávat staré díly a budu se tvářit děsně nenápadně. Tak schválně – je tu někdo, kdo si staré díly pamatuje a poznal by to? Já sám už pomalu nevím, co jsme měli za hry a co ne.

FreeBox #51 – Gun Strike 2, Castle Doombad, Fish Out Of Water!, Swipe The Arrows

Gun Strike 2

Pojďte si zastřílet. Tato hra o ničem jiném není. Je o trefování na cíl. To ovšem podává velmi zábavnou a humornou formou. Princip je založený na tom, že se svým vojákem stojíte na jednom místě a před vámi se objevují nepřátelé, které musíte rychle zastřelit. Pokud stihnou zaútočit oni, tak vás zraní, a pokud přijdete o všechny životy, tak hra končí. Na první pohled by se mohlo zdát míření složité, ale věřte mi, že není. Po pár kolech budete s klidem rozdávat samé headshoty.

Čekají na vás různé úkoly. Jednou budete ničit teroristy, později se můžete ve westernovém městě postavit místnímu gangu nebo jako medvěd postřílíte nějakou tu zvěřinu k obědu. Odměňováni jste hlavně za přesnou střelbu – rána do hlavy je za více bodů. A přední je úkol dokončit, tedy zlikvidovat všechny protivníky a nenechat se zabít. Za získané peníze na vás čeká obchod se zbraněmi, převleky a vybavením, jako jsou například výbušné granáty.

Stáhnout Gun strike 2

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Castle Doombad

Cože? Zase chce někdo zachránit princeznu? Tak to mu nesmí projít! V této hře se totiž role obrací a místo toho, abyste se vydali na záchranu jako správný hrdina, tak je vaším cílem správné hrdiny likvidovat a udržet princeznu zavřenou ve věži. Bude to pro vás ale těžký úkol, protože tu o zástupy hrdinů a nápadníků není nouze. Vaše věž se postupně zvětšuje, ale nepřátelům nestačí jen dveře a klidně k vám vlezou i oknem.

Jak jim zabráníte v tom, aby unesli princeznu? Správnou odpovědí jsou pasti. Hlavně pasti – kromě nich můžete využívat i kouzelných nohsledů. Začnete s bodláky v podlaze, několika střelnými zbraněmi a dostanete se k plivačům slizu a dalším lahůdkám. Některé pasti vyžadují vaše ruční ovládání. Třeba musíte spustit závaží, které hrdiny pod ním rozdrtí. Možností je dost a vy zjistíte, že se jedná o hodně povedenou defense hru, ve které nechybí vylepšování, spousta pastí a doplňkových schopností.

Stáhnout Castle Doombad

Google Play Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Fish Out Of Water!

Zkusili jste někdy hodit žabičku (takovou tu s kamenem) s rybou? Jasně, že ne. To by byla hloupost. Tato hra si to ovšem nemyslí a nechá vás házet různé druhy mořských potvor. Vaším cílem je dosáhnou co nejlepší kombinace vzdálenosti a odrazů. Házíte celkem třikrát a pokaždé si můžete vybrat jinou rybu. A nejde pouze o vzhled. Každá rybička je nesmírně roztomilá, ale hlavně má úplně jiné vlastnosti.

Pokud třeba ve dvou hodech uděláte dobrou vzdálenost, ale málo odrazů, tak se vyplatí vzít Bratra, který po odrazu vyvolá několik svých bratrů a dohromady udělají velkou spoustu odrazů. Na konci jste totiž hodnoceni několika kraby a každý preferuje něco jiného. Až na toho posledního, ten všechno kritizuje. Zajímavé je také počasí, které se mění podle času. Jednou je zima a na vodě budou kry, jindy je krásně, moře je čisté a připravené pro nejlepší výsledky atd.

Stáhnout Fish Out Of Water!

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Swipe The Arrows

Nakonec si nechávám jednu jednoduchou hříčku, která zase začala plnit obchody s hrami v různých klonech a kopiích. Říkáte si, co by to asi mohlo být za složitý a geniální koncept? Koncept, který musel zabrat stohlavému týmu desítky hodiny času a programátorům sebral několik měsíců práce? Kolik na tom asi pracovalo grafiků a zvukařů? Nechme toho. Tato hra je velmi primitivní, klidně ji mohl udělat jeden člověk během odpoledne, ale je poměrně zajímavá a hlavně chytlavá.

Na výběr máte ze tří módů a vaším úkolem není nic složitějšího než přejíždění (prstem) šipek ve správném směru. To by bylo až moc primitivní, proto to má háček. Jsou tu dva různé druhy šipek. Plné přejíždíte normálně, ale ty pruhované musíte táhnout opačně. A to vás jistě dovede snadno zmást. Obzvlášť v té rychlosti, kdy se snažíte nahrát co nejlepší výsledek. V jednom módu musíte držet tempo a neudělat chybu. V druhém zase co nejrychleji označit 30 šipek a nakonec za třicet sekund označit co nejvíc šipek.

Stáhnout Swipe The Arrows

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
duffajfka
u poslední hry vám nefunguje odkaz na google play
Jakub
Víc her pro wp prosím.
Chlup
Asi nevšimli. :D
hsj
Gun strike 2 vyžaduje minimálně 1 GB RAM :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze