FreeBox: vesmírné nebezpečí a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní díl vykopneme ve vesmíru, kde se budeme muset vypořádat se všelijakou havětí. Ve druhé hře usedneme za volant v arkádových závodech plných bonusů a létání. Nakonec nás ještě čeká vychytralá hra s čísly a nebezpečné běhání po mracích.

Vítám vás u dalšího letního vydání našeho pravidelného FreeBoxu, ve kterém si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Prázdniny se nám pomalu blíží do poloviny, tak doufám, že už jste se stihli někam podívat a nasbírali jste nějaké zážitky. Pokud se jen nudíte doma a hrajete hry, tak taky dobře. Dnes pro vás totiž mám další nášup titulů, které si stáhnete úplně zdarma. Začneme ve vesmíru, usadíme se za volant, napočítáme do deseti a nakonec se proběhneme po mraku.

FreeBox #99 – Astro Bouncer, KKRacing, Just Get 10, Cloud Path

Astro Bouncer

Jednoduchá hříčka s astronautem je prostě jednoduchou hříčkou s astronautem, kterou za pár sekund pochopíte, po pár hrách se ji naučíte a pak už se jen budete snažit vylepšit své skóre. Hra dělá přesně to, co říká její název. A máte na výběr ze dvou herních režimů – liší se hlavně počtem prstů, které budete potřebovat k jejich ovládání. V tom prvním si vystačíte s jediným prstem. Ťuknutím postava vyskočí vzhůru. Samozřejmě se musíte vyhýbat překážkám.

Kromě toho tu ale poletují body a bonusy. Ty naopak sbírat musíte, pokud to chcete někam dotáhnout. Mezi nimi najdete štít, magnet nebo životy navíc. V druhém módu už hra zaměstná oba vaše prsty, kdy každým budete určovat směr doprava nebo doleva. Místo odrážecích zdí na stranách tu totiž je záře, která vás přenese na druhou stranu. Také se tu budou objevovat noví nepřátelé. Samozřejmě nechybí možnost vybrat si jiný vzhled astronauta.

Pro Windows Phone hru stáhnete zde.

Stáhnout Astro Bouncer

Google Play (zdarma)

KKRacing

Pokud vás skákání ve vesmíru nebere a raději byste se projeli v autě, tak zpozorněte u této druhé hry, která vyšla poměrně nedávno a nabízí zábavné arkádové závody. Pokud chcete hrát plnohodnotně, tak musíte hrát online (offline si dáte maximálně testovací jízdu). Pak na vás čeká spousta možností, kdy si budujete vlastního jezdce a neustále vylepšujete jeho auto. Nechybí ani komunitní funkce, kdy třeba můžete soupeřit s vašimi přáteli online.

Samozřejmě hra nepostrádá ani hru pro jednoho hráče, třeba v podobě kariérního módu. Závody jsou silně arkádové, takže nečekejte žádnou reálnou simulaci opravdového ježdění. Místo toho dostanete skokánky, zrychlovací pruhy a samozřejmě i bonusy, které vám po projetí dají náhodnou schopnost. Třeba můžete svým protivníkům připravit olejovou skvrnu, můžete si opravit auto, nebo vystřelit po svých soupeřích.

Stáhnout KKRacing

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Just Get 10

Na mobilních telefonech ale často nemáte chuť vrhat se do komplexních her, třeba závodních. Občas je nejlepší si pustit nějakou snadnou hříčku. Just Get 10 poslouží skvěle, protože představuje poměrně zábavný systém, který se lehce inspiroval u Threes!. Také zde musíte spojovat čísla ve vyšší. Vaším cílem je právě desítka. Tapnutím na položku s číslem se spojí všechny navazující políčka stejného číslo v jedno políčko. To bude mít hodnotu o jedna vyšší.

Není to tak snadné, jak se zprvu zdá. K devítce se dostanete téměř vždy, ale dát desítku už je oříšek. A proto musíte být při hraní pozorní a rozmýšlet své kroky dopředu. Na to, že to jsou jen bloky s čísly má hra hezkou grafiku. A pokud se vám podaří cíl splnit, nebo dokonce překonat, tak na vás čekají další bonusové herní módy. A kdo ví, třeba se z toho stane další hit jako z 2048.

Stáhnout Just Get 10

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Cloud Path

Končíme opět jednoduchou postřehovou hříčkou. Pro ovládání si vystačíte se dvěma prsty. Jedním se budete sunout vpřed po rovných plochách, druhá strana obrazu slouží pro posun na vyšší nebo nižší plošinku. Tento systém se zprvu zdá být snadný, protože na vše budete mít dost času. Jak ale bývá zvykem, tak rychlost postupně roste. Zde za vámi konkrétně padají plošinky, které vás pomalu dohání. Proto musíte být rychlí.

Rychlost ale nejde ruku v ruce s obezřetností, takže se snadno přehlédnete nebo přeťuknete. Prostě uděláte chybu a hra pro vás skončí. To není tragédie, prostě začnete znovu a zkusíte to ještě jednou. Po cestě můžete sbírat bonusy, třeba urychlovač, který vás posune vpřed. Hlavně ale hvězdy, které poslouží k nákupu nových hrdinů. Ti mají vliv čistě na vzhled, takže nejde o nic nezbytného.

Stáhnout Cloud Path

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze