FreeBox: velký ptačí útěk a další skvělé hry zdarma

5

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. V dnešním vydání se ze Spider-Mana stane Spider-Čtverec a ukáže nám, že na prostém tvaru nezáleží. Na velký útěk před zlým doktorem se vydáme s partou roztomile zmutovaných ptáků. A nakonec se ještě proměníme v pulce nebo utečeme žravým příšerám.

Tento týden byl asi nejen pro mě utrpením. Neskutečná vedra, před kterými se není možné schovat. Veškerý odpor je zbytečný, a tak nezbývá než jen čekat, až se počasí zase trochu uklidní. A přiznávám, že za déšť bych nabídl cokoliv. Každý může mít svou taktiku, já se to prostě snažím přejít a čas urychluji hraním her. Třeba těch mobilních, které si mohu stáhnout zdarma. A pár takových vám dnes také doporučím.

FreeBox #102 – Spider Square, Oddwings Escape, Tadpole Tap, Mmm Fingers

Spider Square

Pro Windows Phone a Android (iOS přijde někdy na podzim) si v této hře můžete zahrát na Spider-Mana. Ne tedy vyloženě za Spider-Mana, ale dostanete do rukou velmi podobné schopnosti. A v čem byl zmiňovaný hrdina opravdu třída? Byly to jeho fórky? Nebo červený oblek? Jasně, nejlepší je možnost vystřelovat sítě a houpat se na nich. Zde jste sice prostý čtverec, ale lano máte parádní. A funguje tak, jak byste čekali.

Přidržením prstu na displeji vystřelíte záchytné lano a zhoupnete se kupředu. Ve správný moment pustíte a vrhnete se do vzduchu. Princip asi není potřeba víc přibližovat. Cestou se samozřejmě snažíte vyhýbat překážkám a ještě k tomu sbírat body, za které si následně můžete odemknout nové herní postavy nebo využít oživení po smrti. A nechybí ani multiplayer, ve kterém se postavíte dalším hráčům a změříte své schopnosti.

Stáhnout pro Windows Phone.

Stáhnout Spider Square

Google Play (zdarma)

Oddwings Escape

Ptáci ve hře? To nejsou jen Angry Birds. V této vizuálně krásné hře se ujmete party přátel, kterým musíte pomoci před zlým doktorem, který lehce připomíná Frankensteina. Uprchlíci jsou totiž často zmutovaní po jeho pokusech, sešívaní nebo jinak znetvoření. Hlavnímu hrdinovi z krku čouhají šrouby a všude má stehy. Ostatní na tom nejsou o nic lépe. A jelikož utíkáte z jeho laboratoře, tak na vás cestou čeká spousta nástrah.

Spodní polovina obrazu slouží pro ovládání vašeho svěřence. Tažením prstu naznačíte směr letu, který bude pták věrně kopírovat. Každá mise pro vás přitom má jiný úkol. V některých se budete snažit doletět co nejdál, jindy třeba musíte proletět předem připravenou tratí a bez úhony doplachtit do cíle. Energie ale nemáte na rozdávání, a pokud nebudete sbírat srdce, tak do cíle jistě nedoletíte. Každého ptáka také můžete vylepšovat.

Stáhnout Oddwings Escape

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Tadpole Tap

Dobře, ptáci ještě nějaký respekt asi mají. Hráli jsme za žábu a spoustu dalších zvířat. Tak si ale říkám, jestli ten pulec už opravdu není trochu moc. Díky hrám můžeme být třeba závodníkem Formule 1, tak proč hrát zrovna za pulce? Protože je to neskutečná zábava. Tato jednoduchá hra pro telefony a tablety stojí na jednoduchém ťukání na správná místa, čímž plazíte jazyk. Skoro jako skutečná žába.

Stoupáte vzhůru před rostoucí vodou a držíte se přitom listů, keříků, větviček a podobné traviny. Jazyk ale nemusí sloužit jen pro pohyb. Chytáte s ním také mouchy, které poletují okolo. Za ty si můžete svého pulce vylepšovat, čímž se mu třeba bude prodlužovat jazyk. Během hry také narazíte na spoustu překážek a samozřejmě i bonusů. Mezi nimi bude třeba magnet nebo nezranitelnost. Nechybí ani kupování dalších postav.

Stáhnout Tadpole Tap

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Mmm Fingers

V dnes poslední hře půjde doslova o vaše prsty. Dokážete hrát s vědomím toho, že vás každou chvíli může něco kousnout nebo seknout do prstu, kterým zrovna táhnete po displeji? Zubaté příšery si na vás totiž brousí zuby. Bát se ale nemusíte, displej telefonu vás skutečně kousnout nemůže. Ale i tak hra předkládá zajímavou myšlenku, ačkoliv podobných her už byla spousta. Tentokrát je tu jeden rozdíl – neuhýbáte s nějakým hrdinou. Uhýbáte skutečně se svým prstem.

A proto ho také nesmíte zvednout. Jakmile se odlepíte od obrazovky, tak hra končí. Herní pole se s rostoucí rychlostí sune dopředu a po něm se pohybují překážky. Překážky plné ostnů a zubů. Většinou budou v pohybu a vy budete mít jen velmi málo místa, abyste proklouzli. Není to hra plná bonusů a odemykání postav, ale užijete si ji dosyta. Je velmi rychlá, dobře vypadá a skvěle vám zkrátí volné chvíle.

Stáhnout Mmm Fingers

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)