FreeBox: ve znamení jednoduchých a skvělých her zdarma

2

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Nejprve nám svou sílu ukáže neohrožený Stickman, když bude odrážet neutuchající hordy nepřátel. Sílu ale pocítíme i při překonávání hlubokých propastí na motorce. Nakonec ještě překonáme obranné věže a zacákáme se barvičkami.

Svoboda není automatická. Někdo si ji musí prostě vybojovat. Kam se náš Stickman hne, tak se na něj vrhají hordy nepřátel a snaží se ho zlikvidovat. Jenže on si to nenechá líbit a bude se bránit, co mu síly stačí. Silná bude i motorka, se kterou budeme skákat přes propasti a provádět působivé triky. Zaskáčeme si i s kuličkou přes barevné polštáře a nakonec rozcupujeme pár strážců na věžích. Tak směle do toho – dnešní díl je ve znamení „jednoduchých“ her.

FreeBox #127 – Stickman Ghost, Motor Hero, Cannon Hero, Splash

Stickman Ghost

Podobně jako v dalších hrách se Stickmanem máte jediný úkol – bojovat s ostatními a přežít. Někteří hrdinové se mohou objevit v romantických zápletkách, jiní zachraňují svět a Stickman od nepaměti prostě bojuje se vším okolo. A stejně tak tomu bude i v této hříčce, kterou si zdarma stáhnete pro Android, iOS i Windows Phone (ačkoliv se lehce liší v názvech, tak jde o jednu a tu samou hru od stejného tvůrce).

A nezůstane jen u rozdávání pohlavků. Váš hrdina může využít několika speciálních triků, které sestávají třeba ze silné kombinace úderů nebo kopů. Za likvidaci nepřátel jste patřičně odměňováni a za herní měnu si budete moci kupovat vylepšení. Začnete tedy s pěstmi, ale nakonec si odemknete tyče, meče i další zbraně, které půjdou ještě dále vylepšovat. Nechybí ani používání předmětů a především temná atmosféra.

Stáhnout Stickman Ghost

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Motor Hero!

O něco veseleji vypadá dnešní druhá hra, ve které velmi nepřekvapivě nasedneme na motorku. A ačkoliv se to na první pohled může zdát jako jednoduchá zábava, tak hraní této hříčky je hodně frustrující. Ne ovšem tolik, abyste ji hned smazali. Hra vás vlastně rozčiluje, ale to vás akorát donutí se do hraní ještě více ponořit. Základ vychází z Elastomanie, kdy svůj stroj nakláníte na jednu nebo druhou stranu a jedete dopředu nebo dozadu.

Problém ovšem přichází s terénem, který nepředstavuje klasickou překážkovou trať, ale spíše velmi nebezpečné plošinky, mezi kterými je třeba co nejopatrněji přeskákat. Z jednoduchých ostrůvků se zanedlouho dostanete k mnohem složitějším tvarům. Rotací ve vzduchu můžete provádět triky, za které jste odměňováni hvězdami. Ty se vyplatí sbírat, pokud si chcete odemknout i další motorky, mezi kterými nechybí bizarní kousky.

Stáhnout Motor Hero!

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Cannon Hero Must Die

Další rychlovka má poměrně zajímavý název a ikonu. Ukazuje totiž na hlavního hrdinu a jeho neodvratný skon. Je totiž naprosto jisté, že jednou prostě zemře. Proč? Protože se rozhodl vyhlásit válku zlému impériu, které má ale poměrně nepřekonatelnou obranu sestávající z nekonečné řady věží, na kterých sedí zbraněmi ozbrojení nepřátelé. Přistupujete sice k jednotlivým věžím, ale i tak je zásadní rychlost – pokud se netrefíte, tak druhou šanci už nedostanete.

Hratelnost je tedy celkem jasná. Proti vám stojí věž, která má určitou výšku a je v určité vzdálenosti. Přiložíte prst k displeji a váš hrdina začne zvedat zbraň. Jakmile prst zvednete, tak vystřelí. Přesnost je v této hře vším. Po chvilce hraní jistě ale míření dostanete do oka. Trefit můžete buď tělo nebo hlavu, za kterou je více bodů. Po úspěšném zásahu jdete dál. Cestou sbíráte mince, za které si lze koupit další hrdiny – třeba čaroděje střílejícího firebally.

Stáhnout Cannon Hero Must Die

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Splash

Aby toho nebylo málo, tak i dnešní poslední hra bude rychlá, ovládáním jednoduchá, ale značně frustrující. Představuje míček, který si celkem pokojně hoví v barevném polštářku a čeká, až ho probudíte a vydáte se na cestu. Ta spočívá v odrážení od barevných plošinek, které se po dotyku rozprsknou, ale vám zachrání život. Navíc vytvoří hezký barevný cákanec na zemi.

Pro ovládání vám stačí jediný prst, kterým přinutíte kuličku k odrazu. Důležitý je tak především odhad, protože kulička se pohybuje v prostoru, různě zatáčí a mění směry – tím se mění i perspektiva a vy tak potřebujete trochu představivosti. Musíte se totiž trefit na plošinku. Během toho můžete i sbírat herní měnu, za kterou si pak odemknete další barevné palety pro plošinky a cákance.

Stáhnout Splash

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
ll
Jako vážně ?, když redaktoři dělají recenze tak asi píšou jen o androidích nebo iOS aplikací,třeba Stickman Ghost je na Windows Store,sám to hraju a tu píšou ze je to na android a iOS .......

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze