FreeBox: Stvoření, Apokalypsa a další skvělé hry zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní díl začneme příběhem o prvních lidech. Ale nebojte, je to vyprávění humorné a značně roztomilé. Nesmíme také zapomenout na apokalypsu, odhalování země temnoty nebo boj s množícím se želé.

Minulý týden jsme se hnali do nebeských výšin a překonávali atmosféru ve vesmírných plavidlech. Dnes se budeme držet více při zemi. Tak například si ukážeme, jak to bylo s prvními lidmi podle Bible. Ale nemusíte se bát, tato hra si ze Stvoření dělá spíše legraci. A když už nás lidstvo přestane bavit, tak se jej pokusíme zlikvidovat s armádou zombíků, tedy přesný opak toho, co si tu většinou ukazujeme. Nakonec jsme sem ještě vměstnali dvě casual hry. V obou půjde nejen o postřeh, ale také o trochu přemýšlení.

FreeBox #39 – Adam and Eve, Zombie Tsunami, Sparkle, Rise of the Blobs

Adam and Eve

Bůh stvořil Adama jako prvního člověka, a když viděl, že mu zvířata nejsou rovna a on je tu sám, rozhodl se, že mu stvoří pomocníka. Proto z jeho žebra vytvořil ženu (díky za to). Tato hříčka vám představuje první lidi v poněkud komické podobě. Potkávají se zde s dinosaury a dalšími lidmi, prolézají jeskyně a plní minihry. Jako hráč se chopíte Adama a vaším cílem je projít všechny obrazovky a najít Evu.

Hledání to nebude dlouhé, ale i tak stojí hra za zmínku. Pokud jste ostřílení hráči, tak vám asi příliš neřekne. Jedná se o velmi jednoduchou adventuru, která se hodí spíše pro mladší hráče. Je totiž velmi roztomilá – ať už grafikou, animacemi nebo zvuky. Úkoly nejsou nijak složité, většinou stačí odklikat předměty ve správném pořadí. Když úkol vyřešíte, tak se můžete s Adamem posunout o obrazovku dál, kde na vás čeká další překážka.

Stáhnout Adam and Eve

Zombie Tsunami

Když tu máme Stvoření, tak by neměla chybět také pořádná apokalypsa. Tentokrát jí nebude potopa… vlastně ano, bude. Potopa zombíků. V této hře začínáte jako jeden neškodný nemrtvák, který běží rozpadajícím se městem. Jakmile potkáte prvního přeživšího, tak ho můžete pokousat a najednou už budete dva zombíci. Tímto způsobem nabíráte větší sílu a můžete například převracet auta, autobusy nebo ničit tanky.

Jelikož se svět rozpadá, tak si musíte i vy dávat pozor, abyste třeba nespadli do propasti. Také vás mohou srazit lidé v autech, snadno vás zničí nastražené miny nebo vás prostě rozdrtí vojenské letadlo. Pomoci vám naopak mohou bonusy, které vás třeba promění v ohromnou chodící příšeru, vynesou vás na ohromnou vlnu, která vše spláchne, nebo se z vašich svěřenců stanou zombie-nindžové. Nechybí vylepšování a dokupování obleků.

Stáhnout Zombie Tsunami

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Sparkle Unleashed

Zumu asi zná každý. Tato hra byla milionkrát kopírována a byla snadno dostupná z různých webových stránek. Od té doby pár let uplynulo a čas od času se najde někdo, kdo původní myšlenku vzkřísí, inovuje nebo nějak rozšíří. Sparkle Unleashed z této klasiky vychází a přináší nejen hezkou grafiku, ale také řadu bonusů. Když se vám podaří odpálit řadu více koulí najednou, tak získáte třeba ohnivou střelu nebo zmražení cesty, což koule zpomalí.

Vaším cílem je vlak zničit tak, aby nedorazil do cíle. To musíte dělat rychle, protože se jich v každé úrovni objeví několik a jelikož je cesta různě zakroucená, tak se vám budou překrývat. Plněním úrovní postupujete mapou temného světa, který byl ponořen do temnoty. Každých pět kol zapálíte oheň, čímž s temnotou bojujete. Úrovně jsou postupně těžší a těžší, ale zase si můžete vylepšovat bonusy. Zdarma na vás čeká prvních 23 úrovní, za všech 108 levelů už budete muset něco zaplatit.

Stáhnout Sparkle Unleashed

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Rise of the Blobs

Armáda želé je na postupu a co nevidět dosáhne vrcholu. Naštěstí je tu s námi hrdina Marshmallow, který ví, jak s želé bojovat. Jakmile želé naplní ovocem příslušné barvy, tak ho může odpálit, což s sebou vezme všechno želé stejné barvy, které je na kontaminované napojená. Tímto způsobem můžete bojovat proti rostoucím barevným věžím, které se snaží dosáhnout na vrchol kopce, kde stojí náš hrdina. Když se jim to podaří, tak hra končí.

Rozhodně se vám nevyplatí likvidovat nepřátele po jednom, ale je mnohem lepší odstřelovat celé řady. Ovoce si také můžete připravit tak, aby po odpálení jedné barvy hned zapadlo do té své. Díky tomu může být obrana velmi efektivní. A pokud se vám nebude dařit, tak můžete využít i bonusů, jako jsou třeba výbušné kokosové ořechy. Ty odpálí všechno želé příslušné barvy a ani na sebe nemusí navazovat.

Stáhnout Rise of the Blobs

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)