FreeBox: souboj Chaosu a Řádu a další skvělé hry zdarma

2

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes začneme logickou hrou, ale pak se už s pivem a brokovnicí v ruce přesuneme na americký venkov, kde se staneme pánem tvorstva. Naopak taktiky potěší tahovka Epic Arena a nakonec si dáme i jedno odlehčení v podobě mývala na útěku.

Vítejte u dalšího dílu FreeBoxu, ve kterém si už po padesáté čtvrté ukážeme pár zajímavých her zdarma. Cítím, že si stále plně neuvědomujete, o čem tento seriál je, tak vám to raději pokaždé na začátku připomínám. Dnešní díl nebude jiný. Začneme jednou logickou hříčkou, abychom se přesunuli na chatu a postříleli kdejakou havěť, třeba krokodýly. Dále se vydáme do arény, kde spolu bojují chaos a pořádek. No a nakonec se dáme na pořádný úprk.

FreeBox #54 – Wired, Swamp Attack, Epic Arena, Aby Escape

Wired

Magma Mobile pro nás přichystali jednoduchou hříčku, která by se dala považovat za logickou. Jak už název napovídá, pracuje se zde především s paprsky. Úkol je velmi snadný, musíte přesunout jednotlivé body tak, aby se paprsky mezi nimi nekřížily. V některých úrovních to bude velmi snadné, kdy bude stačit posunout s jedním bodem, jindy se budete muset snažit více a pro dosažení cíle hýbnutí s jedním bodem stačit nebude.

Čeká na vás spousta úrovní a pokud chcete získat nejlepší hodnocení, tak hlavně musíte být co nejrychlejší. Čím déle vám to trvá, tím méně hvězdiček dostanete. A pokud byste cítili, že to sami opravdu nezvládnete (což pochybuji), tak můžete využít některý z bonusů. Třeba bombu, která jeden bod (a tím přidružené paprsky) zničí. Dále tu je zmražení času, takže na vyřešení máte klid, nebo rovnou přeskočení úrovně.

Stáhnout Wired

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Swamp Attack

Mít chatu je fajn. Člověk tam může relaxovat a má klid od všeho, co ho v životě otravuje. Mít chatu na americkém venkově už tak fajn být nemusí. Obzvlášť, když se všechna zvířata zblázní, popadnou zbraně a jdou vám z domu udělat kůlničku na dříví. Místo sezení s pivem v ruce a vyvaleným pupkem tak musíte popadnout brokovnici (nebo jinou zbraň dle gusta) a ukázat přírodě, kdo je tu pánem všeho tvorstva.

Zprvu to budou krokodýli. Jeden by řekl, že takový krokodýl je poměrně zákeřný domácí mazlíček a jen málo jiných bude ve vražednosti stát nad ním. Tato hra však ukazuje, že i taková želva může být větší pohromou. To asi ten krunýř, samo sebou. A když vám to půjde, tak si za vydělané peníze můžete kupovat zbraně nové nebo vylepšovat ty staré. Nechybí ani výbušniny, jako jsou třeba zápalné lahve, a nakonec se vyplatí investovat i do opevnění.

Stáhnout Swamp Attack

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Epic Arena

Pokud máte rádi taktické souboje, tak zbystřete. Epic Arena kombinuje tahové duely s karetní hrou a nabízí zajímavý mix, který nadchne především přemýšlivé. Proti sobě tu stojí Chaos a Řád (jak už to tak bývá) a vy můžete hrát kampaň za obě strany. Stejně tak sbíráte balíčky karet, které jsou pro každou stranu jiné. Karty mohou být akční, nebo s nimi také můžete přivolat hrdiny. Na jedno kolo máte ale jen pět tahů, tak si to dobře spočítejte.

Pokud vás kampaň omrzí, tak se můžete pustit do hraní proti skutečným hráčům. Pokud si věříte, tak můžete jít do hodnocených zápasů, ale lepší bude začít u jednoduchých duelů. Výhodou je, že nemusíte být neustále online. Hraní funguje tak, že odehrajete své kolo, odešlete ho soupeři a můžete jít pryč. Pak se vrátíte, kouknete jak nepřítel hrál a pokračujete. Tímto způsobem můžete mít rozehráno několik her najednou.

Stáhnout Epic Arena

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Aby Escape

Sice to není Rocket, ale mývalové jsou teď stejně v kurzu. Aby je na útěku a vy mu musíte pomoci. Nebudu to dlouho natahovat, jedná se o klasickou nekonečnou běhačku, ve které ale nepřeskakujete z dráhy na dráhu, nýbrž nakláníte telefon/tablet a tím postavu ovládáte. Kromě běhání ze strany na stranu samozřejmě musíte skákat nebo provádět skluzy pod překážkami. V tomto ohledu nic netradičního.

Hra je poměrně zajímavá svou rychlostí. Na první pohled se to nemusí zdát, ale úroveň ubíhá skutečně rychle a za chvíli budete mít co dělat, abyste se vyhnuli všem překážkám a u toho ještě sebrali nějaké ty peníze nebo bonusy. Po úvodním sněžném prostředí na vás čekají i další, ve kterých třeba budete utíkat před partou násilníků v zalesněném parku. Není to vyložená bomba, ale dlouho jsme tu žádnou běhačku neměli a tato je poměrně přívětivá.

Stáhnout Aby Escape

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)